ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙΕΚΛΟΓΕΣΕΛΛΑΔΑ

Γαργαλιάνοι: Η απάντησή μου στον «συκοφάντη της πλατείας»…

Η αλήθεια δεν μπορεί να εξαλειφθεί με τη συκοφαντία. Η αξιοπιστία και η ακεραιότητα είναι πάντα θέματα πρώτης τάξης. Ο συκοφαντισμός και η λασπολογία δεν έχουν θέση στη δημοκρατική διαδικασία.

Σε αντίθεση με τον κ. Κατρίτση, δεν θα χρησιμοποιήσω ανώνυμες επιθέσεις. Θέλω να καθαρίσω το όνομά μου και να διαφυλάξω την αξιοπρέπειά μου, αλλά πιο σημαντικό είναι να υπερασπίσω την αρχή της ενημέρωσης, της αντικειμενικότητας και του δημόσιου διαλόγου.

Στην πλατεία των Γαργαλιάνων, ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Άκης Κατρίτσης επέλεξε να αφιερώσει 7,5 λεπτά από την πολύτιμη προεκλογική του ομιλία να με συκοφαντεί Δημόσια, μπροστά σε ένα ακροατήριο που αναμφισβήτητα γνώριζε ποιο ήταν το άτομο πίσω από τις ανώνυμες κατηγορίες του.

Πάνω απ’ όλα, είμαι ένας πολίτης των Γαργαλιάνων που αγαπά την πόλη του και θέλει να βλέπει την αλήθεια να λαμποκοπάει και όχι  να σβήνεται κάτω από το βάρος των ψευδών κατηγοριών και της συκοφαντίας του κ. Άκη. Η Ενεργή συμμετοχή μου στα δρώμενα των Γαργαλιάνων άρχισε το 2005, με δεκάδες δημοσιεύσεων και επίσημων καταγγελιών κατά της Δημοτικής Αρχής, κάθε φορά που πίστευα ότι οι αποφάσεις της, έβλαπταν το Δημόσιο συμφέρον ή την Δημόσια Υγεία…

Εδώ θα δείτε ένα δείγμα της προσφοράς (μου) του “ψευτοδημοσιογράφου”… στο τόπο μας: 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2007: 14η ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ Οι “έγκριτοι” δημοσιογράφοι δεν άκουσαν τίποτα, για την παράνομη ομόφωνη ψήφιση του Γ.Π.Σ.Γ. … και έτσι δεν ενημέρωσαν το κόσμο. Τυχαίο; Δεν νομίζω… Ο 3ος και καταϊδρωμένος κ. Άκης, απουσίαζε τα τελευταία 29 χρόνια, από αυτήν και όλες τις άλλες κινητοποιήσεις των Γαργαλιανιωτών, μέχρι που ονειρεύτηκε να ξαναγίνει δήμαρχος…

Στην Τοπική μας Κοινωνία, γίναμε μάρτυρες ανεύθυνων και ανήθικων πολιτικών θέσεων, που βασικά τους εργαλεία ήταν η λασπολογία και η συκοφαντία. Ήταν μια μαύρη προεκλογική περίοδος που εύχομαι να μην ξαναζήσει ο τόπος μας.

Όπως αντιλαμβάνεστε, ο συκοφαντισμός και η λασπολογία δεν έχουν θέση στη δημοκρατική διαδικασία. Είναι καθήκον μας ως πολίτες να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα και τη διαφάνεια στην πολιτική και να διασφαλίσουμε ότι οι ηγέτες μας είναι άξιοι της εμπιστοσύνης μας.

Γιατί στο τέλος της ημέρας, η ηθική και η αλήθεια πρέπει να είναι πάνω από όλα. Όλοι οι Γαργαλιανιώτες πιστεύω ότι αξίζουμε κάτι καλύτερο.

Ο ανεκδιήγητος χαμένος των δημοτικών εκλογών, με συκοφάντησε με ασύστολα ψεύδη, στη μέση της πλατείας, για πράξεις που θίγουν την τιμή και αξιοπρέπεια μου:

  1. Είπε ότι είμαι σε «διατεταγμένη υπηρεσία του Λεβεντάκη, με αντίτιμο βαρέλες τσιμέντου»… Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε δέχτηκα από τον Δήμο ούτε ένα γραμμάριο τσιμέντου όχι μόνο για το σπίτι μου αλλά και για τον αγροτικό δρόμο που είναι μπροστά στο σπίτι μου. Τον δρόμο τον έφτιαξα με δικά μου έξοδα 100% και εξυπηρετεί όλους τους περαστικούς και κυρίως τους γείτονες μου. Ήταν μια Δωρεά μου στο Δήμο, που για μερικούς ανεγκέφαλους θεωρήθηκε «αντίτιμο» των ανύπαρκτων «υπηρεσιών μου» στο Δήμαρχο…  Τους λυπάμαι… Τους το είχα εξηγήσει, αλλά υποπτεύομαι ότι τους ήταν αδύνατον να πιστέψουν, ότι δεν είναι όλοι οι πολίτες γλείφτες και σγούφτηδες… Ούτε για εκατομμύρια δεν θα ήμουν εγώ σε “διατεταγμέμη υπηρεσία” κανενός… όπως εσείς.
  2. Είπε ότι είμαι «ένας ψευτοδημοσιογράφος που ταλανίζει την κάθε Δημοτική Αρχή. Στην ιστοσελίδα μου: www.gargalianoi.com μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να μάθει τα πάντα για όσα συνέβησαν στους Γαργαλιάνους και τις δημόσιες τοποθετήσεις μου σε όλα, πριν μας κάνουν (οι ντόπιοι) χωριό…
  3. Είπε ότι «προσπαθώ να τον απομυθοποιήσω, να τον λερώσω και να τον σκοτεινιάσω»… 

Ακούστε τον “συκοφάντη της πλατείας” να με συκοφαντεί…

Η δημοσίευση αδιαμφισβήτητων γεγονότων με Documenta  δεν «απομυθοποιεί» τον κ. Άκη και την αυτοανακηρυχθείσα «μυθολογία» του… Είναι η δική του πράξη, η προσπάθεια να εκφοβίσει και να συκοφαντήσει έναν πολίτη εν μέσω εκλογικής περιόδου, που τον “κατέστρεψε” στα μάτια της τοπικής κοινωνίας.  Οι Δημότες τον έκριναν και τον έβαλαν στην θέση που του άξιζε για όλα όσα έχει «προσφέρει» στους Γαργαλιάνους…

Ακόμα και τα δένδρα γέλασαν όταν άκουσαν ότι ο κ. Άκης ήταν «Μύθος» κι ας χειροκροτούσαν από κάτω οι υποψήφιοι με τις ντουντούκες τους. «Μύθος» γίνεται κάποιος που αντιμετωπίζεται (από τους Γαργαλιανιώτες), ως παράδειγμα Αρετής, Ηθικής, Ιδεών, Πεποιθήσεων, Αξιών. Στην “μυθοποίηση” του κ. Άκη θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας και όλα τα έργα που πρόσφερε στους Γαργαλιάνους τα 12 χρόνια της δημαρχοντίας του.

Πως μπορώ εγώ να «απομυθοποιήσω» έναν «μύθο» σαν τον κ. Άκη; Υπάρχει κάποιος συμπολίτης μας που θεωρεί τον κ. Άκη “Μύθο”; Αν ναι, το επώνυμο σχόλιο του είναι ευπρόσδεκτο.

Με τις αποκαλύψεις μου δεν «προσπάθησα να τον λερώσω», δεν ήταν αναγκαίο να προσπαθήσω… Ο δημόσιος διάλογος είναι ανοιχτός για όλους. Αλλά μην ξεχνάτε: η αλήθεια δεν μπορεί να εξαλειφθεί με τη συκοφαντία.

Το ζητούμενο είναι να μην αφήσουμε τον αγώνα για την αλήθεια να χαθεί μέσα στη φασαρία και τις πολιτικές εντάσεις. Οι κατηγορίες περί “διατεταγμένης υπηρεσίας” και “βαρελιών τσιμέντου” είναι απλώς διασπαστικές τακτικές. Είναι σημαντικό να αναζητούμε πάντα  την αλήθεια και να επικεντρωθούμε στη συζήτηση των πραγματικών ζητημάτων που αφορούν τον τόπο μας.

Πιστεύω ότι ο διάλογος και η αληθινή ενημέρωση είναι πολύτιμα εργαλεία.

Θα συνεχίσω να συνεισφέρω στο τόπο μου με το να καταγράφω και να αναλύω τα προβλήματα του, χωρίς καμία ιδιοτέλεια και καμιά βλέψη σε οποιαδήποτε καρέκλα…

Και όποιος έχει τα “κότσια” να διαφωνήσει, ας το κάνει με ανοιχτά χαρτιά, όχι με ψευδώνυμα ή ρίψη ανυπόστατων κατηγοριών.

Στην εποχή της πληροφορίας, όπου η γνώση κυκλοφορεί ελεύθερα, οι πολίτες έχουν το δικαίωμα και την δυνατότητα να διαμορφώνουν ενημερωμένες απόψεις. Το κοινό έχει το δικαίωμα να ξέρει, να κρίνει και τελικά να αποφασίζει. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο με τους πολιτικούς που απλά ψέγουν και διαστρεβλώνουν την αλήθεια για το δικό τους όφελος. Είναι επίσης με τους πολίτες που, αντί να σκέφτονται κριτικά και να ερευνούν τα γεγονότα, απλά δέχονται αυτά τα ψέματα ως αλήθεια και χειροκροτούν δημόσια τους ψεύτες συκοφάντες…

Η αξιοπιστία και η ακεραιότητα είναι πάντα θέματα πρώτης τάξης. Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, όταν τα ψέματα και η συκοφαντία επικρατούν, είναι καιρός για δράση.

Πιστεύω ότι το μέλλον των Γαργαλιάνων θα είναι φωτεινό, και ο καθένας μας έχει ένα ρόλο στο να καταστήσει αυτό πραγματικότητα. Οι Γαργαλιάνοι προχωρούμε μπροστά με ελπίδα και αισιοδοξία, με αφυπνισμένους πολίτες που δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν πολιτικάντη, σε καμιά κλίκα, να απαξιώσει ποτέ ξανά τον τόπο μας!

Οι Γαργαλιάνοι θα ξαναγίνουν “το μικρό Παρισάκι” από νέους ανθρώπους που ενδιαφέρονται, που μιλούν, που αντιδρούν, με ανιδιοτέλεια και κυρίως αγάπη για το τόπο που γεννήθηκαν!

Και ναι, οι συκοφάντες λογοδοτούν, το δίκαιο βρίσκει τον δρόμο του, και οι πολίτες κρίνουν, όπως ακριβώς έκαναν στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές.

Στην ομιλία της λασπολογίας και του συκοφαντισμού ακούστηκε και μια αλήθεια:

«Σέβομαι την προσωπικότητα κανενός» (Άκης)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button