ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙΕΚΛΟΓΕΣΖΩΗΤΡΙΦΥΛΙΑ

«ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ» για τον Δήμο Τριφυλίας (Δημοτικές Εκλογές 2010)

Της Μαίρης Παναγιωτακοπούλου

Κύριοι Υποψήφιοι Δήμαρχοι,

Στη δεδομένη χρονική στιγμή, ο πολίτης αυτού του τόπου έχει πλέον χάσει κάθε εμπιστοσύνηστους πολιτικούς και νιώθει οργισμένος. Ο απερχόμενος δήμαρχος Γαργαλιάνων, με τις αλαζονικές συμπεριφορές που τον διακρίνουν, οδήγησε τον τόπο μας σε μαρασμό και υπέρογκο χρέος (πάνω από 4.000.000), ταυτόχρονα αφήνοντας ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες να χαθούν. Η έλλειψη έργου του είναι το σήμα κατατεθέν που τον διακρίνει!

“Ζητείται ελπίς”. Είχε γράψει ο Αντώνης Σαμαράκης το 1954. Στη μεταπολεμική Ελλάδα, ανάμεσα στα συντρίμμια του πολέμου, οι άνθρωποι αναζητούσαν κάποια ψήγματα ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς πείνα και τρόμο. Σήμερα, εν έτη 2010 βιώνουμε τις ίδιες ανησυχίες, διαφορετικά ενδεδυμένες. Επιπροσθέτως, νέες κοινωνικο/πολιτισμικές δυναμικές δείχνουν μια πολυσύνθετη κρίση. Η βαθιά αυτή κρίση που διανύουμε , δεν είναι μόνο οικονομική. Η νοοτροπία μας και οι συμπεριφορές μας, και ιδιαίτερα αυτών που εξουσιάζουν και θεσμοθετούν, καθόρισαν και διαμόρφωσαν την συλλογική μας κόλαση.

Περισσότερο από ποτέ άλλοτε, «ζητείται ελπίς» που γεννιέται μέσα από τη μήτρα της αλήθειας. Επειδή έχουμε χορτάσει από την απόλυτη κενότητα και την ξύλινη γλώσσα, σας καλούμε να συναντηθείτε μαζί μας, απλά και αληθινά. Σήμερα οι πολίτες της Τριφυλίας είμαστε υποψιασμένοι και μπορούμε να δούμε πέρα από κόμματα και πελατειακές σχέσεις. Έχουμε μάθει πια! Προσδοκούμε σε μια σχέση εμπιστοσύνης με τον νέο δήμαρχο και ελπίζουμε σε μια δίκαιη διοίκηση για το καλό του τόπου μας!
 Ξέρουμε πως πολιτική με όραμα για ένα καλύτερο αύριο, προϋποθέτει έναν αρχηγό με πεποίθηση και σθένος να υλοποιεί και να εφαρμόζει τις όποιες υποσχέσεις του. Όπως είναι αναμενόμενο λοιπόν, ο πολιτικός που μας «τάζει ελπίδα» μας αφήνει αδιάφορους…

Εν κατακλείδι, ψηφίζουμε τον υποψήφιο που διαθέτει τις ακόλουθες αρετές:

ακεραιότητα και αξιοπιστία,

απλότητα και αυθεντικότητα,

στιβαρή συγκρότηση προσωπικότητας,

αυτοσεβασμό, αυτοεκτίμηση και αξιοπρέπεια,

αυτοκυριαρχία και αυτοπειθαρχία,

εντιμότητα, συνέπεια και διαφάνεια,

ανεκτικότητα και σεβασμό προς τον άλλον,

στάση προσφοράς και θυσίας,

φιλομάθεια και ανοιχτό μυαλό

Συνεπώς, Δήμαρχος Τριφυλίας γίνεται αυτός που δεν μας παραπλανά, είναι δίκαιος και έντιμος και δεν κρατά “μυστικά όπλα”.

Μαίρη Παναγιωτακοπούλου

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας,  Β.Α., Μ.Α.C.P.

Σχετικά Άρθρα

10 Comments

    1. Συπληρώνω:
      κ. Παναγιωτακοπούλου, κατά τη γνώμη μου, το βασικό κριτήριο γιά την επιλογή ενός δημάρχου να είναι ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ !
      Φιλικά
      Ελεύθερος Ρεπόρτερ

      1. Αυτή η λέξη ¨ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ” τα συμπεριλαμβάνει σχεδόν όλα αγαπητέ Reporter. Ο νοικοκύρης όμως πρέπει να νοιάζεται για τον τόπο μας. Και τα δυο μαζί θα κάνουν ένα καλό δήμαρχο.

        1. Το πρώτο συνθετικό της λέξης νΟΙΚΟκύρης αναφέρεται στον ΟΙΚΟ, πράγμα που σημαίνει ότι ως ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ εννοώ το ΔΗΜΑΡΧΟ που νοιάζεται γιά το ΔΗΜΟ όπως και γιά το σπίτι (ΟΙΚΙΑ) του.
          Ευχαριστώ
          Ελεύθερος Ρεπόρτερ

  1. Κυρία Παναγιωτακοπούλου πολύ καλά τα λέτε και θερμά συγχαρητήρια!
    ‘Όμως δεν νομίζετε ότι ζητάτε πολλά από ένα υποψήφιο δήμαρχο; Εφόσον για να γίνεις δήμαρχος πρέπει να είσαι μέσα σε ένα από τα δυο μαντριά… Είναι ποτέ δυνατόν ένας μέσα στο μαντρί να έχει ανοιχτό μυαλό; Το μυαλό του δουλεύει όπως θέλει ο τσοπάνος διαφορετικά θα πρέπει να …λακίσει από το μαντρί.
    Που θα βρούμε κάποιον που είναι γνωστός (από χρόνια πριν) για “στάση προσφοράς και θυσίας” για τον τόπο μας, όπως γράφετε; Για μένα τον απλό Γαργαλιανιώτη γεωργό, που δεν έχω ανακατευτεί ποτέ με δημόσιες καρέκλες, καλός θα ήταν ένας υποψήφιος αν είχε τα παρακάτω ελάχιστα προσόντα:
    1. Να είναι επιτυχημένος σε ότι έχει κάνει μέχρι τώρα στη ζωή του.
    2. Να είναι καλός οικογενειάρχης και να μην έχει δώσει …δικαιώματα ποτέ.
    3. Να είναι απλός, αυθεντικός και καταδεκτικός με όλους τους συμπολίτες.
    4. Να πιστεύουμε (με γνώμονα την μέχρι τώρα σταδιοδρομία του), ότι δεν θα ξεπουλήσει τα συμφέροντα του Δήμου σε όποιον νταβατζή παρουσιαστεί στο γραφείο του Δημάρχου…
    5. Να μην είναι φυσικά ναρκομανής, αλκοολικός ή UFO που μας θημήθηκε λίγους μήνες προ των εκλογών.
    6. ΝΑ “ΠΟΝΑΕΙ” ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΝΑΙ.

    Ένα τέτοιο υποψήφιο χρειάζεται το χωριό μας κ. Παναγιωτακοπούλου.
    Όταν βρούμε κάποιον που έχει τα 6 αυτά προσόντα να τον στηρίξουμε όλοι (;) μπας και δούμε φως στο τούνελ που μας έβαλε ο ακατονόμαστος αποχωρών δημαρχίσκος της αδιαφάνειας και της απαξίωσης του τόπου μας.

    “Τέλλος Άγρας”

    1. Αγαπητέ κ. “Τέλλο Άγρα”,

      Διαβάζοντας τα γραφομενά σας βλέπω πως έχουμε αρκετά σημεία συνάντησης! Ας βρεθούμε λοιπόν σ αυτά που μας ενώνουν, και όχι σ αυτά που μας χωρίζουν. Στο ότι δηλαδή, ζητάμε από του υποψήφιο δήμαρχο να μην μας τάξει φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες, και αντ αυτού να είναι αξιόπιστος και αυθεντικός. Κάποιος είχε πει κάποτε, και θα παραφράσω: “Βάλε στόχο να φτάσεις στο φεγγάρι, κι αν δεν τα καταφέρεις, θα αγγίξεις τουλάχιστον κάποιο αστέρι”! Ας ζητήσουμε λοιπόν, αυτά που μας αξίζουν.

      Μαίρη Π.

  2. να πω την αλήθεια ταλαιπωρηθηκα λιγο προκειμένου να στείλω ενα μηνυμα μου σχετικα με αρθρο μου για τον Τουρισμό στην Τριφυλία επ’ευκαιρίας της σημερινής μέρας (παγκόσμιας μερας τουρισμου)..Μηπως καπου θα πρεπε να δίνατε το Mail σας?
    Οπως και να χει επέλεξα το συγκεκριμένο σχόλιο (Ζητειται ελπις)προκειμένου να σας γράψω …Πιστεύω οτι ελπιδα μπορει να δοθει μεσω του Τουρισμού στην Τριφυλία . Τα αρθρο μου θα το βρειτε σε http://www.eleftherianews.gr/openpdf.php?p_id=18
    και αν θέλετα το αναρτατατε οπως επιθυμείτε.
    Θα χαρω πολύ να δω σχολια επ’αυτου…
    Ευχαριστω!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading