ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΡΙΦΥΛΙΑ

“ΔΗΜΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ”: ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ …ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΕΣ (ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑ)

Screen Shot 2015-01-02 at 12.59.12 AM

149Ο Γαργαλιανιώτης Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας στην προχθεσινή ομιλία του, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας (που για πρώτη φορά έγινε στους Γαργαλιάνους) μίλησε για τον “Βιολογικό Καθαρισμό Γαργαλιάνων” που δεν υπάρχει και για τα DSC_7702-WM1-236x4001χιλιόμετρα αμιαντοσωλήνων ύδρευσης που υπάρχουν σήμερα.

Μας μίλησε για μια μελέτη που “έχει συνολικό κόστος 700.000 ευρώ και ως τώρα έχουν πληρωθεί 575.000 ευρώ και δεν έχουμε ακόμα αποκτήσει μελέτη βιολογικού καθαρισμού”.

Κύριε Δήμαρχε μήπως αξίζει να κάνει η οικονομική υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας μια νέα μελέτη (χωρίς κόστος) για να μάθουμε που πήγαν τα 575.000 ευρώ που εσείς είπατε ότι έχουμε ήδη πληρώσει;  Θα τρελαθούμε τελείως με όσα ακούμε… Είναι δυνατόν να έχουν πληρωθεί ήδη 575.000 ευρώ για μια μελέτη βιολογικού καθαρισμού που δεν υλοποιήθηκε;

Μπορεί κάποιος να μας πει γιατί δεν έγινε η μονάδα του βιολογικού καθαρισμού;  

Το μόνο που άφησαν πίσω τους είναι το φέσωμα των Γαργαλιανιωτών για 4.313.902 ευρώ ΑΚΡΙΒΩΣ!!! 

Στη συνέχεια ο συμπατριώτης μας κ. Δήμαρχος μας τόνισε την ανάγκη αντικατάστασης των (καρκινογόνων) αμιαντοσωλήνων που φέρνουν το νερό στους Γαργαλιάνους.

Στη διάρκεια της ολιγόλεπτης ομιλίας του απευθυνόμενος στους 24 δημοτικούς συμβούλους παρόντες και στους 24 συνολικά Γαργαλιανιώτες πολίτες που παρακολούθησαν την συνεδρίαση, κατηγόρησε για έλλειψη “τόλμης και θέλησης” τις προηγούμενες δημοτικές αρχές χωρίς φυσικά ονοματεπώνυμα… λες και οι προηγούμενοι δήμαρχοι που δεν είχαν “τόλμη και θέληση” ήταν φαντάσματα.

Πρέπει ΟΛΟΙ να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια της σημερινής Δημοτικής Αρχής για να γίνουν επιτέλους τα έργα για τα οποία μας “δούλευαν” οι ντόπιοι πολιτικάντηδες ότι θα ξεκινούσαν πριν πάνω από 15 χρόνια… Χωρίς την ελάχιστη ντροπή ανέβαιναν στο σανίδι της πλατείας μας και έβγαζαν πύρινους λόγους με υποσχέσεις και αμέτρητα “ΘΑ”, που δυστυχώς πίστευαν πολλοί και μάλιστα τους χειροκροτούσαν κι όλας… Είχαν οι αθεόφοβοι την δυνατότητα να κοροϊδεύουν μέρα μεσημέρι όχι μόνο τους αγράμματους αλλά ακόμα και καθηγητές Πανεπιστημίων…  Προκειμένου να γίνει κάποιος ένας επιτυχημένος πολιτικάντης…, χρειάζεται να αναπτύξει την θεατρική υποκριτική ικανότητα… που υπήρχε άφθονη στο Δημoτική Αρχή Γαργαλιάνων τουλάχιστον την προηγούμενη  15ετία!

Χωρίς τα ονόματα  των “άτολμων και χωρίς θέληση» εκλεγμένων υπεύθυνων της οικονομικής κατάντιας των Γαργαλιάνων δεν βοηθάμε τον τόπο μας κ. Δήμαρχε. Ευχόμαστε στα επόμενα 5 χρόνια να αποκτήσουν και οι Γαργαλιάνοι Βιολογικό Καθαρισμό όπως έχουν  όλοι οι γείτονες μας: τα Φιλιατρά, η Κυπαρισσία, η Ζαχάρω, η Πύλος, η Μεσσήνη, η Καλαμάτα, η Χώρα και οι Χριστιάνοι.  

Από το 2009 κάναμε έκκληση στους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης (σημερινή συμπολίτευση) να σταματήσουν, με ότι τρόπο μπορούσαν, το “φέσωμα” των Γαργαλιάνων με δάνεια για μελέτες χωρίς έργα και άλλες, κατά την δική μας γνώμη, σπατάλες. Δεν αμφιβάλουμε ότι υπήρχε ειλικρινής διάθεση να γίνουν έργα αναγκαία για τους Γαργαλιάνους από την τότε Δημοτική Αρχή. Όμως έργα δεν βλέπαμε…

Ρωτούσαμε τότε δημόσια : “ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4.000.000; ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ;”   Απάντηση δεν υπήρξε από πουθενά… Μούγκα στη στρούγκα!

 

Γράφαμε το 2009 στην «ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ» :

Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Υπάρχει μελέτη κατασκευής μονάδας βιολογικού καθαρισμού των Γαργαλιάνων ̈σε εξέλιξη» εδώ και πολλά χρόνια. Εκατομμύρια έχουν σπαταλήσει για …μελέτες. Απολαμβάνουμε τις μουσικές βραδιές στη πλατεία μας προσπαθώντας να μην εισπνέουμε τις αναθυμιάσεις των βοθρολυμάτων που κατακλύζουν το αποχετευτικό δίκτυο των όμβριων υδάτων της πόλης μας. Όλα αυτά τα βοθρολύματα καταλήγουν στις ακτές μας χωρίς καμιά απολύτως επεξεργασία… Αυτό είναι έγκλημα που συνεχίζεται καθημερινά παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις που αποδείχθηκαν κάλπικες. Μονάδες Βιολογικού Καθαρισμού έχουν όλοι οι γείτονες μας: τα Φιλιατρά, η Κυπαρισσία, η Ζαχάρω, η Πύλος, η Μεσσήνη, η Καλαμάτα, η Χώρα δίπλα μας και τώρα φτιάχνεται και στους …Χριστιάνους. Οι Γαργαλιάνοι αποτελούν τη θλιβερή εξαίρεση στον κανόνα… Τα Φιλιατρά με μηδενικό Δημοτικό χρέος έχουν βιολογικό καθαρισμό, Φιλαρμονική, Κινηματογράφο και πολλά άλλα. Εμείς δεν έχουμε τίποτα από αυτά, έχουμε όμως ένα τεράστιο Δημοτικό χρέος τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ… που φοβάμαι ότι θα γίνει 5.000.000 στους επόμενους 12 μήνες… Βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα και αναρωτηθείτε αν πρέπει να συνεχίσουμε αδιαφορώντας για το τι συμβαίνει στη πόλη μας. Ίσως να χρειάζεται λίγο περισσότερη ευαισθησία για τα κοινά και πολύ λιγότερη εμπιστοσύνη σε αυτούς που φταίνε για το χάλι μας.

Ο βιολογικός καθαρισμός ήταν η πρώτη σας προεκλογική δέσμευση και τη ξεχάσατε… Όλα τα λύματα των αποχετεύσεων διοχετεύονται στο δίκτυο των ομβρίων υδάτων και αυτό είναι παράνομο, και επικίνδυνο για την υγεία όλων μας. 

(Το “φωνάζαμε” πριν 5 χρόνια και από τότε δεν ακούμε τίποτα άλλο παρά μόνο για …μελέτες)

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 14-1-2009 ΤΟΥ κ. ΚΑΛΟΦΩΛΙΑ:

DSC_7886_2

«Για την ύδρευση μέχρι αυτή τη στιγμή οι δαπάνες ίσως να έχουν ξεπεράσει τα 2.000.000€. Μόνο τη τελευταία διετία έχουμε διαθέσει 900.000€ και τον επόμενο χρόνο έχουμε προγραμματίσει έργα πάλι περίπου ύψους 1.000.000€». (Στ. Καλοφωλιάς 14-1-2009)

Τόσα εκατομμύρια ευρώ ξοδεύει ο Δήμος για την ύδρευση και το αποτέλεσμα είναι να πίνουμε τόσο ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση νερό… Τα σχόλια περιττεύουν. Βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. Που πήγαν τόσα λεφτά; Ας το ψάξει η αντιπολίτευση να μάθουμε. Τόσα χρήματα και το νερό μας έχει χώματα…και το καλοκαίρι με το «δελτίο»…

Ερωτήσεις του 2009 που δεν έχουν ακόμα απαντηθεί… 5 χρόνια αργότερα.

Διαβάστε:    ΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΑΣ 40 ΕΤΩΝ ΥΔΡΟΔΟΤΕΙ ΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ… Τσιμουδιά ο Δήμαρχος

κ. Καλοφωλιάς: «Οι Γαργαλιάνοι είναι ένας ∆ήμος χωρίς ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα, και ξέρει να χρησιμοποιεί το εργαλείο του δανεισμού».        Και το εργαλείο της λογικής θα βοηθούσε… κ. ∆ήμαρχε. Έχετε συνείδηση των «δεσμεύσεων» σας και των υποχρεώσεων σας;

Ο κ. Καλοφωλιάς παρέλαβε το Δήμο με μηδενικό χρέος και θα τον παραδώσει τουλάχιστον με 4.000.000€ (γράφαμε τον Μάιο 2009)

ΕΙΧΑΜΕ ΜΑΝΤΕΨΕΙ ΛΑΘΟΣ, ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ “ΧΩΡΙΟ” ΜΕ 4.313.902 ΕΥΡΩ ΧΡΕΟΣ… ΚΑΙ ΟΧΙ 4.000.000

Η αλήθεια είναι ότι, η τυφλή εμπιστοσύνη που ανέκαθεν δείχνουμε στους εκλεγμένους μας, και η μη συμμετοχή μας στα κοινά, μας έφεραν σ’ αυτό το χάλι … (γράφαμε τον Απρίλιο του 2009)

φίμωσηΓια την “ανεπίτρεπτη” κριτική μας στον τελευταίο δήμαρχο Γαργαλιάνων (που ήταν δικαίωμα και υποχρέωση μας) ασκήθηκε δίωξη εναντίον μας για συκοφαντική δυσφήμηση. Η “Συνωμοσία των Μετρίων” προσπάθησε ανεπιτυχώς να φιμώσει την φωνή μας. Δεν τα κατάφεραν!!! Προσπάθησε να μας φιμώσει για να σταματήσουμε την πληροφόρηση …όσων πολιτών ενδιαφέρονταν για το τι συνέβαινε στο τόπο μας. Δεν το κατόρθωσε!  Για χρόνια υπήρχε ένα σύννεφο πάνω από τις καταγγελίες μας …μήπως δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα όπως τα παρουσίαζε ο “εμπαθής” Γαργαλιανιώτης Πολίτης;

 

Η απάντηση άργησε αλλά ήρθε στις 31-3-2014 με την δικαστική απόφαση Αριθ. 93/2014 του Μονομελούς Πλημμελειοδικειου ΔΙΚΚυπαρισσίας που συνεδρίασε δημόσια στους Γαργαλιάνους:

Ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα της Δικαστικής Απόφασης:

«…όντως το χρέος του Δήμου Γαργαλιάνων στο τέλος του 2010 από δάνεια, βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις ανερχόταν στο ποσό των 4.313.902 ευρώ, κι όχι στο ποσό των 2.693.029,71 ευρώ το οποίο αποτελεί μέρος του χρέους και συγκεκριμένα το μακροπρόθεσμο τμήμα του δανείου που έλαβε ο Δήμος από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Από τα ανωτέρω εκτεθέντα σαφώς προκύπτει ότι όσα αναφέρει ο κατηγορούμενος στα κειμενά του στις 19-08-2012 και στις 26-06-2012 είναι αληθή και επομένως, δεν στοιχειοθετείται η αξιόποινη πράξη της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ΄εξακολούθηση σε βάρος του, αφού δεν προέκυψε ότι ισχυρίσθηκε εν γνώσει του ψευδές γεγονός, αλλά ούτε και η αξιόποινη πράξη της απλής δυσφήμησης στοιχειοθετείται, αφού τα γεγονότα που ανέφερε είναι αληθινά.»

Αυτά για την ιστορία… και κυρίως την αλήθεια!

ΦΑΔ

 Δείτε σε βίντεο τα όσα είπε ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Π. Κατσίβελας:

511 414

Ωραίες φωτογραφίες της συνεδρίασης από τον Τζίμη Καμπύλη

 

Διαβάστε: ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 5 ΕΤΩΝ

 

“Η δημοσίευση είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης” (Ιάκωβος Μάγερ)

“Αλλά χωρίς την Δικαιοσύνη, η ενημέρωση, η δημοσιογραφία, 

είναι ένα επάγγελμα θαρραλέων σε μια χώρα

που υποφέρει και γεννά δειλούς.” (Κώστας Βαξεβάνης)

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

Φώτης Παναγιωτακόπουλος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading