19.3 C
Gargaliánoi
Friday, June 9, 2023
spot_img
HomeΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΑΣ 40 (52) ΕΤΩΝ ΥΔΡΟΔΟΤΕΙ ΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ... Τσιμουδιά ο Δήμαρχος κ....

ΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΑΣ 40 (52) ΕΤΩΝ ΥΔΡΟΔΟΤΕΙ ΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ… Τσιμουδιά ο Δήμαρχος κ. Κόλλιας.

Αυτό το άρθρο αναρτήθηκε εδώ (www.gargalianoi.com) πριν 12 χρόνια… Μέχρι και σήμερα (Φεβρ. 2023) δεν έχει γίνει καμιά αλλαγή στον αμιαντοσωλήνα που φέρνει το νερό στους Γαργαλιάνους.  Οι πολιτικάντηδες που μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια ήταν αδιάφοροι και ανίκανοι να αντικαταστήσουν τον καρκινογόνο αγωγό του νερού που τοποθετήθηκε πριν 52 χρόνια…

Δεν υπάρχουν λόγια να τους χαρακτηρίσει κανείς…

 

DSC_7702-WM1-236x400

25 Αυγούστου 2011

Τι συμβαίνει πάλι κύριοι της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας με την υδροδότηση των Γαργαλιάνων; Γιατί δεν έχουμε νερό από τις 23 Αυγούστου (τις περισσότερες ώρες της ημέρας) στους Γαργαλιάνους;

 • Μήπως ο αγωγός (από καρκινογόνο αμίαντο…) δέχτηκε πάλι «επίθεση από πειρατές»;
 • Μήπως είναι ώρα να αλλάξουν και πάλι τα «λουκέτα στις πηγές»;
 • Μήπως πρέπει να σκεφτείτε να βγάλετε μια ανακοίνωση με κάποια δικαιολογία, την οποία δεν θα κρατήσετε στο συρτάρι σας αλλά θα μοιράσετε στους δημότες;
 • Μήπως είναι ώρα να σοβαρευτείτε οι «υπεύθυνοι» για την υδροδότηση των Γαργαλιάνων;
 • Μήπως έχετε διάθεση να μας πληροφορήσετε που πήγαν τα εκατομμύρια που διέθεσε ο προηγούμενος δήμαρχος για το νερό των Γαργαλιάνων;

Είχε πει ο τελευταίος Δήμαρχος Γαργαλιάνων επί λέξει στο Δημοτικό Συμβούλιο στον απολογισμό πεπραγμένων του στις 14-1-09: «Για την ύδρευση μέχρι αυτή τη στιγμή οι δαπάνες ίσως να έχουν ξεπεράσει τα 2.000.000 €. Μόνο τη τελευταία διετία έχουμε διαθέσει 900.000 € και τον επόμενο χρόνο έχουμε προγραμματίσει έργα πάλι περίπου ύψους 1.000.000 €».

Τα ξέρετε αυτά όλοι εσείς στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα ακούσατε, τότε είσασταν όλοι παρόντες… Τότε σαν αντιπολίτευση δεν θελήσατε (για δικούς σας λόγους) να ελέγξετε τις δαπάνες αυτών των εκατομμυρίων που έγιναν… «για να μην έχουμε ξανά πρόβλημα ποσότητας και ποιότητας νερού».

Σήμερα το 2011, σαν συμπολίτευση γιατί συνεχίζετε να αδιαφορείτε; Γιατί τόση μούγγα στη στρούγκα;

Διαβάστε και το παρακάτω προεκλογικό φυλλάδιο (του τελευταίου Δημάρχου Γαργαλιάνων) για να καταλάβετε καλύτερα πόσο μας “κορόϊδεψαν” οι “τσαρλατάνοι” και στο τέλος έκαναν το Δήμο μας χωριό…

8 χρόνια “κυβέρνησαν”… και δεν πρόλαβαν να κάνουν ούτε το Νο. 1

ΗΞΕΡΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΟΤΙ:

Ο ΑΓΩΓΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΑΜΙΑΝΤΟ (τουλάχιστον 12 χιλμ.)

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.

Η ΧΡΗΣΗ ΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΑ

ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ!

ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ…

Γιατί έχετε τόσο μεγάλη δυσκολία να καταλάβετε τόσο απλά πράγματα;

ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ (κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι Τριφυλίας και κ. Κόλλια) ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Ο ΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΑΣ ΑΜΕΣΑ.
ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ (ακόμα & οι δικές σας)
ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ
ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΛΟΦΩΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕ ΜΙΑ 8ΕΤΙΑ
ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ, ΜΑΣ ΦΕΣΩΣΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ…
ΑΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΤΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΓΙΝΕΙ ΧΩΡΙΟ…

Ο μαύρος αγωγός (30 εκατ.) είναι ο αγωγός των Γαργαλιάνων. Τα πρώτα 12 χλμ. είναι από καρκινογόνο απαγορευμένο αμίαντο… Ο μπλε αγωγός τροφοδοτεί την Πλατανόβρυση των 300 κατοίκων. Ήταν κι αυτός αμιαντοσωλήνας αλλά τον άλλαξαν πριν 15 χρόνια με πλαστικό για να μην πεθάνουν πριν την ώρα τους… Υπάρχουν και πολιτικοί που νοιάζονται για τους κατοίκους και δεν είναι απλώς… πολιτικάντηδες. Εμείς στους Γαργαλιάνους τα τελευταία 30 χρόνια είμαστε άτυχοι…

RELATED ARTICLES

44 COMMENTS

 1. Ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι θα υπήρχαν χειρότεροι από τους προηγούμενους; Εκείνοι τουλάχιστον δεν ζητούσαν από το κόσμο να τους πει «μπράβο» για τα αυτονόητα…

 2. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και οφείλει η εκάστοτε Δημοτική Αρχή να φροντίζει να μας το παρέχει στην ποιότητα και την ποσότητα που ορίζεται από την νομοθεσία.
  Τι συμβαίνει με την νέα Δημοτική Αρχή?
  Και αυτοί μας κοροϊδεύουν θεωρώντας μας όλους άτομα χαμηλής νοημοσύνης και ανάξια να χαιρόμαστε τα δημόσια αγαθα?
  Χρόνια τώρα γκρινιάζουμε για την έλλειψη νερού κάθε καλοκαίρι και τις τελευταίες τρεις μέρες βρήκαμε πάλι θέμα να ασχολούμαστε λες και δεν έχουμε άλλα προβλήματα.

  Προσφάτως εξαιτίας του κ.Παναγιωτακόπουλου ήρθε στην επιφάνεια και το καυτό ζήτημα του αμιαντοσωλήνα από τον οποίο έρχεται το νερό στα σπίτια μας.

  Τόσες περιπτώσεις και θάνατοι από καρκίνο στην πόλη μας μήπως πρέπει να μας προβληματίσουν? Ποίος μου εγγυάται ότι η απλή χρήση και όχι μόνο η πόση του νερού που περνάει από τα 12 χλμ μερικώς κατεστραμένου αμιαντοσωλήνα δεν θα έχει επίπτωση στην υγεία των μελών της οικογένειάς μου?

  Μπορείτε να μας ενημερώσετε για το που διατέθηκαν τα 3 σχεδόν εκατομμύρια που δαπάνησε η πρώην Δημοτική Αρχή για να απολαμβάνουμε αυτό το “καρκινογόνο αγαθό”?

  Αν δεν ξεσηκωθούμε όλοι για αυτό το φλέγον ζήτημα θα ήμαστε άξιοι της μοίρας και της αδιαφορίας μας.

  • Συμφωνώ απόλυτα με το “ξυπνητήρι”.
   Η απορία μου είναι γιατί δεν έχουν το θάρρος οι διοικούντες να απαντήσουν σε τόσες βαριές καταγγελίες; Γιατί δεν απαντούν σε τόσες προκλήσεις; ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ “ΞΟΔΕΥΤΗΚΑΝ” ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ;
   Αν δεν τα καταφέρνουν μόνοι τους ας πάρουν ένα λογιστή για 1 ώρα να μάθουν οι ίδιοι που πήγαν τα εκατομμύρια που χάλασε ο Καλοφωλιάς και να ενημερωθούμε και εμείς οι χωριάτες…

   Όσο για τον αμιαντοσωλήνα που χρησιμοποιούν τι να πω; Είναι κακούργοι και εγκληματίες εκείνοι που χάλασαν εκατομμύρια και δεν τον αντικατέστησαν πριν από χρόνια.
   Η χρήση του αμιαντοσωλήνα είναι κακουργηματική πράξη σε όλο τον κόσμο.
   Ακούει κανένας εισαγγελέας;

   Έκτος από τον κ. Παναγιωτακόπουλο ΚΑΝΕΝΑΣ τους δεν νοιάζεται για την υγεία όλων μας. Έχουν το θράσος να τον κατηγορούν κάτω από τον «τεμπέλη» αλλά ποτέ φανερά και επώνυμα…

 3. Κυριοι του δημου βγαλτε μια ανακοινωση να ενημερωθουμε,και αυτο ειναι τοσο δυσκολο.Κυριε αντιδημαρχε τι κανετε γιατι συμβαινουν αυτα τα πραγματα,μιληστε καθαρα τι συμβαινει με το νερο καθε τοσο,εχετε την υποχρεωση να μας ενημερωσετε για το τι στο διαολο γινετε στο δημο μας τωρα και τη στο ΠΑΡΕΛΘΟΝ υπαρχουν πολλα σκοτεινα σημεια της 8ετιας Καλοφωλια οπως λεγεται.

 4. Λάθος κάνετε κ. Κώστα Κ., υπάρχουν πάρα πολλοί που πραγματικά νοιάζονται όχι μόνο για το νερό αλλά και τόσα άλλα θέματα ζωτικής σημασίας για την πόλη μας.
  Απλά δεν έχουν την δυνατότητα να ακουστούν όσο θα έπρεπε. Οι φωνές οι διαμαρτυρίες και οι αγωνίες αυτών των ανώνυμων μου δίνουν εμένα την δύναμη που χρειάζεται για να τα βάζω με τους Δημάρχους και τους δημαρχίσκους…. Μόνος μου δεν θα τα κατάφερνα.

  Η κάθε διαμαρτυρία μου ποτέ δεν ήταν μονάχα δική μου, ήταν χιλιάδων δημοτών που για χίλιους λόγους δεν ακουγόταν οι φωνές τους. Ήταν, είναι και θα είναι: Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

  Τώρα για τα βασανιστήρια στα οποία μας υποβάλουν με το να σταματούν την παροχή νερού από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 τα ξημερώματα πρέπει να ξέρουν ότι ο θυμός μας είναι μεγάλος.
  Το ξέρουμε ότι αυτά τα “γλυκανάλατα” δεν σας ενδιαφέρουν καθόλου… Εσείς αδιαφορείτε για τα δικά μας προβλήματα…

  Γιατί δεν βγήκατε σήμερα χαμογελαστοί στην πλατεία να σας χειροκροτήσει ο κόσμος για τα ανδραγαθήματα σας να μας κλείνετε το νερό χωρίς καν μια ανακοίνωση, έστω και ψεύτικη…

  Αν συμπεριφέρεστε με τέτοιο απαξιωτικό τρόπο στους δημότες τους πρώτους 7 μήνες στην εξουσία δεν θέλουμε ούτε καν να φανταστούμε τι θα μας κάνετε σε 2 ή 3 χρόνια παραμονής σας στις δικές μας καρέκλες που κάθεστε σήμερα…

  Ο Καλοφωλιάς άρχισε να σέρνει το χορό της αλαζονείας στην 2η τετραετία του, ενώ εσείς καβαλήσατε το καλάμι της αλαζονείας πολύ πριν κλείσετε χρόνο.

  Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κ. ΚόλλιαςΚύριε Δήμαρχε πότε θα βγει μια ανακοίνωση από το γραφείο σας για το τι συμβαίνει με το νερό των Γαργαλιάνων; Ελπίζουμε να μην γίνουν λάθη και γραφτούν ανακρίβειες και σε αυτή την ανακοίνωση του Δήμου Τριφυλίας.

 5. Επειδή “κάποιο δήμοι και κοινότητες μας κλέβουν το νερό στη πηγή”
  Επειδή “κάποιοι σπάνε τα λουκέτα των πηγών μας”
  Επειδή “κάποιοι ποτίζουν τα περιβόλια τους” με το δικό μας νερό
  Επειδή “κάποιοι ποτίζουν παράνομες φυτείες”

  Προτείνω την δημιουργία ενός μικρού «εκστρατευτικού» σώματος «300» νέων Γαργαλιανιωτών με επικεφαλής τον κ. Πρόεδρο του συνδέσμου και την στρατοπέδευσή του στη περιοχή των πηγών και κατά μήκος των 32 χλμ. του αγωγού, ώστε να προστατεύουμε το δημόσιο αγαθό μας από κάθε «εχθρό» μας που θέλει να μας το κλέψει για να βασανιζόμαστε εμείς οι διψασμένοι Γαργαλιανιώτες.

  Όλα τα μέλη του «εκστρατευτικού» σώματος θα τιμηθούν από τον κ. Δήμαρχο στην επόμενη τελετή έναρξης των Αγαπηνείων με “πλακέτες και μετάλλια” σαν αυτά που είχε αγοράσει το 2007 ο κ. Καλοφωλιάς με 4.016,25 ευρώ για να τιμήσει κάποιους άλλους επιφανείς συμπατριώτες μας… (σοβαρολογώ!).

  Όποιος ενδιαφέρεται να είναι ένας από τους «300» να απευθυνθεί στον κ. Πρόεδρο του Συνδέσμου. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Σηκώστε τα λάβαρα… Όλοι πίσω από τον αρχηγό μας!!!

  ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΙ!!! ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!

   • Τις στολές μας να τις παραγγείλουμε στον πρώην αντιδήμαρχο Σοκορέλη που προμήθευε τον Δήμο μας για πολλά χρόνια…

 6. Ο Κόλλιας ήρθε στους Γαργαλιάνους πήρε τις ψήφους μας κατά διαταγή της Ν.Δ., έγινε δήμαρχος και τώρα πίνει τα ουζάκια του στην υγεία των κορόιδων Γαργαλιανιωτών.

  Αφού οι δικοί μας δεν νοιάζονται καθόλου για τους Γαργαλιάνους γιατί να νοιαστεί ο Φιλιατρινός;
  Είναι όλοι τους τόσο ζαλισμένοι… για να μην εκφραστώ χειρότερα.

  Όμως εμείς φταίμε που τους ανεχόμαστε ακόμα.
  Συμφωνώ με το “Ξυπνητήρι” που λέει: “Αν δεν ξεσηκωθούμε όλοι για αυτό το φλέγον ζήτημα θα ήμαστε άξιοι της μοίρας και της αδιαφορίας μας.”

 7. Εφόσον είμαστε ανίκανοι να μονοιάσουμε και ψηφίζουμε σαν ζώα όποιον μας λένε τα κόμματα καλά να πάθουμε. Ότι κι αν μας κάνουν μας αξίζει!

  Θα μου πεις έχουμε τόσους εκπροσώπους μας στο Δημοτικό Συμβούλιο τι κάνουν για τους Γαργαλιάνους; Τα ίδια ακριβώς που έκαναν και εδώ… ΜΑΚΑΚΙΕΣ.

  Σα δεν ντρέπονται…

  ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΡΕ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΣΤΕ…

  ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ;;;

  ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΑΣ; Ή ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΟ ΔΙΝΕΤΕ;

  ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΨΕΜΑΤΑ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ; ΜΙΛΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ.

  ΠΟΥ ΞΟΔΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ «ΔΑΠΑΝΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ» Ο ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ;

  ΠΟΥ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ; ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΡΕ;

  ΜΑΚΑΚΕΣ

  ΥΓ: Ευχαριστώ που μου δίνεται η ευκαιρία να εκφραστώ μέσα από αυτή την ιστοσελίδα. Η φωνή του κ. Διαχειριστή αντιπροσωπεύει (όπως σωστά γράφει) χιλιάδες δημότες και τον ευχαριστούμε για τον αγώνα του.

 8. Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ…

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ;

  ΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ Ή ΧΑΖΟΙ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ;

  ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ;

  ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΡΑΜΙ ΜΥΑΛΟ;…

 9. Καλημέρα σε όλους ,σήμερα διαβάσαμε(Εφημερίδα Ελευθερία 26-8-2011) οτι οι διακοπές νερού στη πόλη μας οφείλονται σε βλάβες της γεώτρησης στα γουβαλάρια,και οτι κάθε μέρα η γεώτρηση αυτή τροφοδοτεί τη δεξαμενή με 1200 κυβικά,η ερώτηση ειναι πολύ ξεκάθαρη το νερό απο τα γουβαλαριά ειναι κατάλληλο για την υγεία μας;υπάρχουν χημικές αναλύσεις που να επιβεβαιώνουν ότι είναι κατάλληλο για πάσα χρήση;έχει δεί κανείς ανακοίνωση απο το Δήμο που να μας ενημερώνει για όλα αυτά;παρακαλώ αν υπάρχει να το αναφέρετε!!!!!

 10. Καλό είναι να το διαβάσετε όλοι σας αυτό το άθρο.Το νερό που έρχεται στη δεξαμενή των Γαργαλιάνων απο τη πηγή Αλικοντούζι περνά μέσα απο 12 χλμ αμιαντοσωλήνα και δυστηχώς για την υγεία μας, τραυματισμένου απο την εισβολή ριζών δέντρων,και απο δολιοφθορές.
  Ο αμίαντος είναι πυριτικό υλικό ινώδες, σκληρό και ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες, απρόσβλητο από χημικές δράσεις και με αντοχή τετραπλάσια του χάλυβα. Ο αμίαντος εκλύεται στο περιβάλλον με την μορφή μικρών ινών, οι οποίες δύσκολα απομακρύνονται. Λόγω μάλιστα της κρυσταλλικής τους φύσης σπάζουν σε ακόμη μικρότερες, οι οποίες εισχωρούν εύκολα μέσω της αναπνοής στους πνεύμονες. Είναι επικίνδυνες και αυτές που έχουν μήκος κάτω από 5 μm (πέντε εκατομμυριοστά του μέτρου).
  Οι σωλήνες αμιαντοτσιμέντου είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία λόγω των διατρήσεών τους και της διαβρωτικής ικανότητας των νερών που μακροχρόνια διαλύουν το τσιμέντο και ελευθερώνουν τις ίνες αμιάντου στο νερό που καταλήγει στις βρύσες.
  Ο αμίαντος ανήκει στην κατηγορία των επικίνδυνων ουσιών και από το 1970 πλήθος επιδημιολογικών, πειραματικών, κυτταρογενετικών και βιοστατικών ερευνών τεκμηριώνουν την καρκινογόνο δράση των ινών αμιάντου στον ανθρώπινο οργανισμό.

  • ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

   ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΜΑΣ

   ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΧΑΘΗΚΑΜΕ.

   ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ (ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΧΡΗΣΗ) ΕΧΕΙ ΑΣΚΗΘΕΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ.

   ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΑ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ.

   ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΥΠΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΣ ΜΑΣ.

 11. Μπραβο ο κυριος αντιδημαρχος εκανε δηλωσειςκαι μας ειπε οτι ελυσε το προβλημα του νερου για πολλα χρονια,για να δουμε κυριε αντιδημαρχε τη λυσατε?

 12. Σχετικά με την χθεσινή δηλωση του κ. Αντιδημάρχου: Μήπως κατάλαβε κανείς «τι θέλει να πει ο ποιητής»;

 13. Για την ποιότητα του νερού μπορεί κάποιος αρμόδιος να μας ενημερώσει υπεύθυνα και με αδιάψευστα στοιχεία; Έτσι γιατι πρέπει να ξέρουμε.

  Άκουσα ότι ασκήθηκε αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη από την Εισαγγελέα για το βρώμικο νερό.
  Ισχύει ή είναι παραμύθια; Θάναι καλό να λογοδοτήσει κάποιος…

  Βλέπω ότι δεν μιλάει κανένας για τον αμιαντοσωλήνα… Δεν έχουν σταγόνα ντροπής πάνω τους.

  • Οι πολιτικάντηδες που με κάλπικες υποσχέσεις πήραν την τοπική εξουσία στα χέρια τους και κυβέρνησαν τους Γαργαλιάνους για 8 μαύρα χρόνια, είχαν στις προεκλογικές τους «προτάσεις» σαν πρώτο θέμα την «Άμεση εκπόνηση μελετών για την κατάργηση του αγωγού του αμιάντου»!
   Αυτό φίλε μου δεν έγινε ποτέ… ΤΑ 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ (σύμφωνα με τα λόγια του ‘τότε”) ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ; Πληροφορήστε μας σημερινέ κ. Δήμαρχε; Έπρεπε να το ξέρουμε από τις 28 Φεβρουαρίου 2011, τότε που θα τελείωνε η οικονομική απογραφή… όπως εσείς μας υποσχεθήκατε κ. Δήμαρχε.

   Πρέπει επιτέλους ΟΛΟΙ να καταλάβουμε ότι η χρήση του αμιαντοσωλήνα για την υδροδότηση μας είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ πράξη.
   Εμείς το φωνάζουμε εδώ και 3 χρόνια αλλά δυστυχώς «οι φιλίες», «οι υποσχέσεις», «οι εξυπηρετήσεις» αλλά κυρίως η ψεύτικη παρα-πληροφόρηση των κατοίκων (από τους τότε πολιτικάντηδες του Δήμου) για τους κινδύνους που διατρέχουν, δεν άφηναν το κόσμο να αντιδράσει για το κακό που του έκαναν καθημερινά…

   Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία ότι «δεν ήξεραν»… Ήξεραν πολύ καλά γι’ αυτό μάλιστα μας ζήτησαν τις ψήφους μας για να διορθώσουν αυτά που πολύ σωστά τόνιζαν έπρεπε να γίνουν άμεσα.
   Άλλωστε όπως τόνιζε συνέχεια ο τελευταίος δήμαρχος στο τότε Δημοτικό Συμβούλιο υπήρχαν τόσοι «επιστήμονες»… και μάλιστα Μηχανικοί Πολυτεχνικών σχολών… τρομάρα τους.

   Κανένας τους δεν είχε πάρει χαμπάρι ότι ο αμίαντος είναι απαγορευμένος οπουδήποτε στο κόσμο;
   …και ΑΝ το ήξεραν ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ για την προστασία της υγείας ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ αλλά και των δικών των οικογενειών;

   • Έγγραφα και Άρθρα : Ενδιαφέροντα Άρθρα
    Πόσο Σοβαρά Κινδυνεύουμε από τον Αμίαντο
    Ρίτσα Τυρίμου Παπαλεοντίου
    Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΑΥΚ
    Ο αμίαντος είναι ορυκτό που αποτελείται από πυριτικά άλατα του μαγνησίου, σιδήρου, νατρίου ή ασβεστίου και περιέχει ενωμένο διοξείδιο του πυριτίου. Έχει ινώδη μορφή και κρυσταλλική δομή και είναι γνωστός για τις μονωτικές του ιδιότητες ιδιαίτερα για την ανθεκτικότητά του στις ψηλές θερμοκρασίες. Η χρήση του είναι γνωστή από τον 1ο μ.χ. αιώνα. Τα χρόνια μεταξύ 1940 και 1980 ο αμίαντος σε συνδυασμό με το τσιμέντο και σε διάφορες μορφές, κατέκτησε την αγορά των οικοδομικών υλικών και έγινε ένα από τα βασικά της προϊόντα με αποτέλεσμα να τον συναντούμε σήμερα σε κυματοειδή φύλλα επικάλυψης, λέβητες, χαρτόνια, αμιαντοσωλήνες, συμπλέκτες κ.α.
    Δυστυχώς από έρευνες που έγιναν αρχικά στη Μεγάλη Βρετανία διαπιστώθηκε ότι ο αμίαντος αποτελούσε την μεγαλύτερη αιτία καρκίνου των πνευμόνων. Η εισπνοή σκόνης αμιάντου εντοπίστηκε στα άτομα που εργάζονταν με αμίαντο σαν κύρια αιτία θανάτου και ονομάστηκε πνευμονική αμιάντωση. Στη συνέχεια εργαστηριακές και επιδημιολογικές μελέτες που έγιναν σε όλο τον κόσμο ενίσχυσαν την άποψη αυτή και απέδειξαν ότι εκτός από αμιάντωση οι εισπνεόμενες ίνες αμιάντου προκαλούσαν καρκίνο των βρόχων και των πνευμόνων και μεσοθηλίωμα δηλαδή καρκίνο στις μεμβράνες που περιβάλουν τους πνεύμονες.
    ΕΙΔΗ ΑΜΙΑΝΤΟΥ
    1) Χρυσότιλος ή λευκός (chrysotile) – Συνηθισμένη μορφή στη Κύπρο
    2) Κροκιδόλιθος ή μπλε (crocodolite) – Ο πιο επιβλαβής
    3) Αμοσίτης (amosite) – Χρησιμοποιείται σα μονωτικό υλικό στα πλοία
    4) Ανθοφυλλίτης (anthopyllite)
    5) Τρεμολίτης (tremolite)- Χρησιμοποιείται σαν υλικό επικάλυψης σωλήνων
    6) Ακτινολίτης (actinolite)
    ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ
    Έχει αποδειχτεί από διάφορες μελέτες που έγιναν στη Μ.Βρετανία, Αμερική, Ελλάδα και Σουηδία, ότι ίνες αμιάντου είχαν εντοπιστεί σε διάφορα όργανα ανθρώπων προκαλώντας τους καρκίνο, όπως στο συκώτι, το πάγκρεας, τα νεφρά, γεγονός που κατέρριψε την παλαιότερη θεωρία ότι ο καταπινόμενος αμίαντος δεν εισβάλει στο γαστρεντερικό σύστημα.
    Ίνες αμιάντου έχουν εντοπιστεί σε πολλά συστήματα ύδρευσης ανά τον κόσμο και αυτό οφείλεται είτε στη χρήση αμιαντοσωλήνων είτε στο γεγονός ότι τα νερά είχαν περάσει προηγουμένως από κοιτάσματα ή αποθέματα αποβλήτων αμιάντου.
    Το συμπέρασμα είναι ότι η χρήση αμιαντοσωλήνων για λόγους ύδρευσης πρέπει να αποφεύγεται για τους ακόλουθους λόγους:
    • Αν το έδαφος είναι όξινο και το νερό μαλακό –έχουν δηλαδή χαμηλό ΡΗ- ενεργούν διαβρωτικά στο τσιμέντο και με αυτό τον τρόπο απελευθερώνονται ίνες αμιάντου από τις αμιαντοσωλήνες.
    • Όταν ένας αγωγός σπάσει, εκατομμύρια ίνες αμιάντου αποδεσμεύονται στο δίκτυο ύδρευσης με αποτέλεσμα να καταλήξουν μερικές στο στομάχι μας.
    • Όταν γίνονται νέες παροχές σε χρήστες, από αγωγούς που είναι ήδη σε λειτουργία με τη μέθοδο του «ζωστήρα» και τρυπιούνται οι αγωγοί, απελευθερώνονται πάλι ίνες που καταλήγουν στο στομάχι μας.
    • Τέλος υπάρχει το θέμα των σωλήνων που εγκαταλείπονται και αντί να απομακρυνθούν και να αντιμετωπιστούν σαν επικίνδυνα απόβλητα μένουν θαμμένες στο χώμα ή μεταφέρονται σε κάποιο άλλο μέρος και αποτελούν μόνιμη πηγή μόλυνσης του περιβάλλοντος και απειλή για την υγεία και τη ζωή των κατοίκων της περιοχής.
    To τελικό συμπέρασμα είναι ότι ο αμίαντος εισβάλλει στον οργανισμό του ανθρώπου τόσο δια μέσου του πεπτικού του συστήματος όσο και δια μέσου του αναπνευστικού συστήματος και μπορεί να του προκαλέσει
    • Αμιάντωση
    • Μεσοθηλίωμα-καρκίνο του πνεύμονα και
    • Καρκίνο του γαστρεντερικού συστήματος.
    Στη Κύπρο η χρήση υλικών που περιέχουν αμίαντο είναι διαδεδομένη σε ευρεία κλίμακα. Υπάρχουν σε πολλά εργοστάσια, σχολεία, στρατόπεδα, κυβερνητικά και ιδιωτικά κτίρια, στο δίκτυο ύδρευσης και σε χώρους ανύποπτους, όπου πολλές φορές εγκαταλείπονται μαζί με άλλα απόβλητα/ άχρηστα, σε γειτονιές και παραλίες.
    Είναι επιτακτική ανάγκη για τις αρμόδιες Αρχές να δώσουν προτεραιότητα στο πρόβλημα αυτό και να αναλάβουν την ευθύνη της απομάκρυνσης των αμιαντούχων υλικών, διαφυλάσσοντας το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών τους.

    • Καλό είναι να τα διαβαζουμε όλα αυτά για να καταλάβουμε επιτέλους πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα με τον ΑΜΙΑΝΤΟ. Ο ΣΑΥΚ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

     • Και κάτι ακόμα για το δικό μας αμιαντοσωλήνα λένε οτι ειναι 12 χιλ είναι έτσι;Η απόσταση απο την πηγή ειναι 32 χιλ και όταν φτιάχτηκε αυτο το έργο όλο έγινε με καρκινογόνο
      αμιαντοσωλήνα. Πότε και πόσα χιλ αγωγού αντικαταστάθηκαν και με τι αγωγό? θέλω απαντήσεις άμεσα…

      • Οι μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Γαργαλιάνων αναφέρει ότι τα πρώτα 12 χλμ. του αγωγού από την πηγή είναι αμιαντοσωλήνας. Εκεί βρήκαμε το «12» και υποθέσαμε ότι είναι αληθινό…

       Πιθανόν το νούμερο “12” να τους δόθηκε από τους “τότε” αν-υπεύθυνους του Δήμου αλλά στην πραγματικότητα να είναι 32 χλμ.
       Ποιος ξέρει;
       Γνωστότατος Γαργαλιανιώτης εργολάβος μου είπε ότι ολόκληρος ο αγωγός είναι από αμίαντο…
       Όμως δεν έχει εξακριβωθεί κάτι τέτοιο ακόμα.
       Αλίμονο αν παραμύθιασαν και τους μελετητές…
       Ήταν ικανοί να το κάνουν κι αυτό. Έχουν κάνει πολύ χειρότερα…
       Εδώ παραμύθιαζαν τους κατοίκους ότι το νερό ήταν κατάλληλο ενώ ήξεραν ότι ήταν ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΧΡΗΣΗ…

       Οι σημερινοί ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ του δήμου ας μας απαντήσουν. Ξέρουμε ότι μας διαβάζουν μερικές φορές την ημέρα.

       Μπορεί κάποιος από τους επιστήμονες του Δ.Σ. να απαντήσει αν ο αμιαντοσωλήνας είναι 12 ή 32 χλμ. (συνολικό μήκος αγωγού);

       Καταλαβαίνετε τώρα γιατί κανένας τους δεν ήθελε τον Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γαργαλιάνων στην «Διαβουλευτική Επιτροπή» του Δήμου Τριφυλίας;
       Ήθελαν … γλάστρες και φερέφωνα.
       Αναμείνατε στο ακουστικό σας για να ακούσετε την ιστορία της δημιουργίας της «Διαβουλευτικής Επιτροπής» του δήμου μας.
       Το ζουμί είναι ότι «άλλαξε ο Μανολιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»
       ΔΥΣΤΥΧΩΣ…

 14. καλα στους Γαργαλιανους μονο με το πρόβλημα του νερού ασχολείστε και στο κάτω κάτω πηγαίνετε να τις πάρετε τις αναλύσεις αν καίγεστε τοσο διάβασα πως το τουριστικό θα είναι σε θέση να δημοπρατηθεί γιατί κύριε διαχειριστή δεν το ανεβάσατε στο blog σας εσείς που στο παρελθόν ανεβάζατε κ φωτογραφίες για την κατάντια του τωρα στο ευχαριστώ γεγονός γιατί δεν μας ενημερώσατε βαλτέ λίγο φως στην ζωή σας κ μην τα βλέπεται όλα μαύρα , περιμένω να δω το μήνυμα μου να το δημοσιοποιήσετε αν δεν το κάνετε θα είμαι πολύ αυστηρώς μαζί σας και θα δέχεστε απαντήσεις μέσο άλλων blog ας είναι καλά το δημοσιογραφικό απόρρητο. Εμείς μεγαλώσαμε στους Γαργαλιανους εσείς πριν 4 χρόνια ήλθατε δεν συγκρίνεται το ενδιαφέρον μας για την πόλη αυτη , αφου Θέλετε να κάνετε ενημέρωση κάντε την σωστά γιατί αλλιώς θα σας πάρουν με τις πέτρες οι Γαργαλιανιότες

  • Μου θυμίζεις κάποιον που έγραφε το όνομα του…
   Μη φοβάσαι ξαναβάλτο, εγώ δεν “θα σε πάρω με τις πέτρες”. (μου θυμίζεις άλλες εποχές, μαύρες πολύ μαύρες)
   Φαγώθηκες να τα ξανακούσεις…

   • κ. Διαχειριστή ποιος είναι αυτός ο “αυστηρώς” ανεγκέφαλος;
    Μου θυμίζει πολύ εκείνο τον σύμβουλο με τα α……α
    Αν είναι πράγματι αυτός εμείς φταίμε που τον εκλέξαμε…

    • Το ότι αποδεικνύονται στοχοποιήσεις, είναι σαφέστατη απόδειξη της φασίζουσας και ναζιστικής νοοτροπίας των κατόχων του Indymedia. Η στοχοποίηση και η προτροπή (υποβόσκουσα) σε έγκλημα, ονομάζεται ηθική αυτουργία και τιμωρείται από το νόμο.

     • Οι μορφές του ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι;
      1.Απάτη απλή
      2. Τηλεπικοινωνιακή απάτη
      3. Κυβερνοσφετερισμός (cybersquatting)
      4. Προσβολή της προσωπικότητας- δυσφήμιση
      5. Πορνογραφία, προσβολή της δημοσίας αιδούς, προστασία ανηλίκων
      6. Προσβολή των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας
      7. Παράνομη διείσδυση σε δεδομένα (hacking, cracking)
      8. Αλλοίωση ή διαγραφή δεδομένων με ιούς
      9. Παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων
      10. Spamming δηλαδή η αποστολή πολυάριθμων e-mails με διαφημιστικό περιεχόμενο

     • Θαυμάζω την επιλεκτική σας γνώση των νόμων…
      Φοβερίζετε τον διαχειριστή αφού πρώτα του κρεμάσατε 2 ταμπέλες (που ανήκουν σε σας) αλλά ούτε λέξη για το «μάρμαρο»… τον παράνομο αμιαντοσωλήνα.
      Να χαρώ εγώ δικηγόρο… αν έβαζες και την φίρμα σου θα έκανες χρυσές δουλειές από όλους εκείνους που φχαριστιόνται να πίνουν νερό από αμιαντοσωλήνα…
      Συγχαρητήρια!!!

      • Ο πανικός όπου σας κατέχει σας βγάζει εκτός θέματος, αν γνωρίζω καλά απο την πηγή αυτή 3 Δήμοι τροφοδοτούνται με νερό και για να γίνει κάποιο έργο εκεί πρέπει να υπάρχει κ συμμετοχή και των 3 προφανώς στα οικονομικά, το έχετε σκεφτεί αυτό!!!! και πόσα κυβικά νερού αντιστοιχεί στον κάθε Δήμο για την ανάλογη δαπάνη μόνο μπα μπλα είστε

       • Καλημέρα Μαρίνα προσπαθώ να σε καταλάβω αλλά δυστηχώς δε μπορώ.ο μόνος πανικός που έχω σαν πολίτης των Γαργαλιάνων και πατέρας μικρών παιδιών είναι οτι το σπίτι μου τροφοδοτήτε με το νερο που περνά μέσα απο 12 χιλ μπορεί και περισσότερα!!!!καρκινογόνου αμιαντοσωλήνα,δε με ενδιαφέρει πως θα το λύσουν το τεράστιο αυτο θέμα οι διοικούντες, ας βρούν επιτέλους μια λύση ,για αυτό τους εκλέξαμε.Υπάρχει ο σύνδεσμος ύδρευσης Τέλλος Αγρας έχει κάνει έστω μια μελέτη!!!! Ας μας πούν έστω κάτι!!!! Μήν υποτιμάς την νοημοσύνη μας .

       • Μαρίνα,
        Το θράσσος σου δεν έχει όρια…Για κοίταξε από μόνη σου να δεις τι κάνουν άλλοι δήμοι για το ίδιο πρόβλημα, μόνο μπλά μπλά δεν κάνουν!

  • ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΙ ΙΔΟΙ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΙΣΑΝ ΕΤΣΙ. ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ,ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΟΛΑ; ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ; ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ;ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ ΙΝΕΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΗ ΠΟΤΕ ; ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΞΥΠΝΑ!!! ΚΑΛΟ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΜΕΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ.ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΝΟΙΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ .ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΜΑΣ ΔΕ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΑΣ ΠΑΡΕΤΗΘΟΥΝ

  • Οι διαχειριστές αυτού του μπλογκ μας ενημερώνουν με επιχειρήματα. Ποια είναι τα δικά σας?
   Το ήθος και το ύφος σας δεν αρμόζουν σε πολίτη που λέει ότι είναι γέννημα θρέμμα αυτού του τόπου…

   Οι συνειδητοί πολίτες αυτού του τόπου, ξέρουμε να αναγνωρίζουμε όλους όσοι μας προσφέρουν, χωρίς να περιμένουν τίποτα! Ακόμα και αυτούς που ήλθαν χθες στην γενέτειρα τους.
   Το λιγότερο που οφείλουμε να κάνουμε, είναι να τους ευχαριστήσουμε, και όχι να τους «πάρουμε με τις πέτρες!»

   Μέλος Περιβαλλοντικού Συλλόγου Γαργαλιάνων

  • Στις 5/8/11 ο Δήμαρχος μας είπε τα ίδια με άλλα λόγια:

   Κ. Κόλλιας: “Κάθε άλλη «ενημέρωση» στερείται εγκυρότητας και παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να μην την λαμβάνουν υπόψη.”

   Τα παραμύθια του Δήμου για … “μείωση του νερού στη πηγή” είναι “έγκυρη ενημέρωση” σύμφωνα με τη λογική του κ. Δημάρχου.

   Ενώ οι φωτογραφίες μας με υπερχείλιση της πηγής “στερούνται εγκυρότητας” κ. Δήμαρχε;
   Λίγη σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα κάνει καλό στους Γαργαλιάνους τουλάχιστον.

   Εσύ το τραβάς πολύ πάρα πέρα και λιγάκι επικίνδυνα… με απειλές:
   “Θέλετε να κάνετε ενημέρωση κάντε την σωστά γιατί αλλιώς θα σας πάρουν με τις πέτρες οι Γαργαλιανιότες”.

   Ο “Μαρίνα” δεν σε συμβούλεψε ότι δεν πρέπει να εκφράζεσαι κατά… τοιούτον τρόπον; (όπως λένε οι δικηγόροι)

   Χειροκροτείστε και τους δυο… Να τους χαιρόμαστε!

 15. Τα σχόλια αλλά και το άρθρο αποκαλύπτουν τρομερά πράγματα. Πως είναι δυνατόν η ανικανότητα ή η αδιαφορία μερικών πολιτικών της τοπικής αυτοδιοίκησης να καταδικάζουν 10.000 κατοίκους με βλάβες στην υγεία τους ή ακόμα και θάνατο; Είναι απίστευτα όσα γράφονται… Δεν ενδιαφέρεται κανένας ούτε οι κάτοικοι…

 16. Αξιωματούχοι του ΟΗΕ επαναλαμβάνουν καθαρό πόσιμο νερό και η αποχέτευση είναι ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων
  Published on July 29, 2011 at 4:38 AM· No Comments

  inShare.

  Ένα χρόνο μετά την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ “εξέδωσε ένα ψήφισμα δηλώνοντας ότι ασφαλές και καθαρό πόσιμο νερό και η αποχέτευση είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα,« από την κορυφή αξιωματούχοι του ΟΗΕ την Τετάρτη », τόνισε την ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε το ανθρώπινο δικαίωμα στο νερό και την αποχέτευση, δηλώνοντας ότι είναι κρίσιμης σημασίας όχι μόνο σε μια αξιοπρεπή ζωή, αλλά και για την επίτευξη προόδου στους τομείς, όπως η μείωση της φτώχειας, την ενίσχυση της υγείας των παιδιών και την καταπολέμηση των ασθενειών, «το Κέντρο Ειδήσεων ΟΗΕ εκθέσεις (7 / 27). Σχεδόν 900 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό, και πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας ασθενειών όπως η χολέρα που μεταδίδεται από μολυσμένο νερό, η Deutsche Presse-Agentur / M & C σημειώσεις (Krafczyk, 7 / 27).

 17. ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗΣ! –ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ!
  Κύριοι υπεύθυνοι του Δήμου Τριφυλίας, οι πολίτες των Γαργαλιάνων ζητούμε την Αμεση κινητοποίηση όλων των αρμοδίων φορέων για την αντικατάσταση του αμιαντοσωλήνα υδροδότησης μας.
  Η επικινδυνότητα του αμίαντου είναι κατηγορηματική, χρόνια τώρα. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ο εισπνεόμενος αμίαντος προκαλεί καρκίνο του μεσοθυλίου, των πνευμόνων καθώς και αμιάντωση (ασθένεια των πνευμόνων), μέσα σε 15-20 χρόνια από την εισπνοή.

  Το νερό που διοχετεύεται με αμιαντοσωλήνες είναι εντελώς ακατάλληλο για πλύσιμο ή πότισμα. Οι σωλήνες αμιαντοτσιμέντου είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία λόγω των διατρήσεών τους και της διαβρωτικής ικανότητας των νερών να διαλύουν το τσιμέντο και να ελευθερώνουν τις ίνες αμιάντου στο νερό που καταλήγει στις βρύσες μας.
  Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκδώσει σχετική οδηγία μη χρήσης του αμίαντου ήδη από το 1998,αλλά η χώρα μας εδέησε μόλις από 1-1-2005 να προσαρμοστεί σε αυτήν!!
  Τα λεφτά που σπαταλήθηκαν για «γιορτές» και «φαγοπότια» στους Γαργαλιάνους τα τελευταία 8 χρόνια, μπορούσαν να είχαν λύσει μέρος του προβλήματος.
  Σήμερα, η κατάσταση στον τόπο μας είναι αποκαρδιωτική. Οι «αρμόδιοι» κωφεύουν ή μας υπόσχονται αόριστες λύσεις, που «θα» φέρουν «σύντομα» αποτελέσματα. Για ποιές λύσεις μας μιλάνε, και πότε?
  Κάθε καθυστέρηση, με οποιαδήποτε δικαιολογία, είναι εγκληματική.
  Επιτέλους ας μας απαντήσουν με σοβαρότητα. Ο ΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΜΕΣΑ.

  Μαίρη Παναγιωτακοπούλου
  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

 18. Οι διαχειριστές αυτού του μπλογκ μας ενημερώνουν με επιχειρήματα. Ποια είναι τα δικά σας?
  Το ήθος και το ύφος σας δεν αρμόζουν σε πολίτη που λέει ότι είναι γέννημα θρέμμα αυτού του τόπου…

  Οι συνειδητοί πολίτες αυτού του τόπου, ξέρουμε να αναγνωρίζουμε όλους όσοι μας προσφέρουν, χωρίς να περιμένουν τίποτα!
  Το λιγότερο που οφείλουμε να κάνουμε, είναι να τους ευχαριστήσουμε, και όχι να τους «πάρουμε με τις πέτρες!»

  Μέλος Περιβαλλοντικού Συλλόγου Γαργαλιάνων

  • Δυστυχώς οι “συνειδητοί πολίτες” των Γαργαλιάνων δεν έχουν ενεργοποιηθεί όσο θα έπρεπε. Είμαστε κλεισμένοι στον εαυτόν μας και αδιαφορούμε για τα κοινά…
   Παρακολουθώ καθημερινά και εγώ τα ΝΕΑ των Γαργαλιάνων και ντρέπομαι ειλικρινά που υπάρχουν “πετροβολητές” ακόμα στη πόλη μας.
   Δυστυχώς παντού υπάρχουν… σκουπίδια και όποιος είναι αυτός που ξεστόμισε τέτοια λόγια κατά του διαχειριστή που γνωρίζω και εκτιμώ πρέπει να ντρέπεται και να γραφτεί στην 1η δημοτικού. Λάθος του που δεν συνέχισε σχολείο μετά το νηπιαγωγείο…
   Θα γίνω και εγώ μέλος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου.

 19. Λυπάμαι αλλά οι καινούργιοι τα κάνανε πλακάκια με τους παλιούς…

  Τα ίδια σ…α είναι και τούτοι. Κόρακας κοράκου μάτι ποτέ δεν βγάζει…

  Ξεδιάντρωποι όλοι τους. Φτου σας ρε ψεύτες. Ανίκανοι να κρατήσετε το λόγο σας …

  Που πήγαν τα εκατομμύρια χρέη του Καλοφωλιά; Ακόμα ψάχνετε;… Λίγη ντροπή ρέεεεε.

  • Σας παρακαλώ πιο κόσμια τα σχόλια σας. Μην πέφτουμε στο επίπεδό τους.

   Η κριτική μας να γίνεται μόνο με αδιάψευστα ντοκουμέντα αποδείξεις όχι με βρισιές και απειλές…

   Εμείς απειληθήκαμε ακόμα και με “λιθοβολισμούς»… Πως τολμήσαμε να κάνουμε κριτική στην… “εξουσία”!

   Βλέπετε ότι, όπως ακριβώς και οι προηγούμενοι, δεν απαντούν στις εύλογες και όχι πολύπλοκες ερωτήσεις των πολιτών.

   Μόνο στα καφενεία βγάζουν πύρινους λόγους για υπευθυνότητα και “ανδραγαθήματα”…

 20. ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΔΩ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ 100% ΑΛΗΘΕΙΕΣ.
  ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ… ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ; ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΜΥΑΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΟΥΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ. ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΧΑΖΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ… ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ , ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΛΟΧΙΑ…

 21. Λυπάμαι τους δυστυχισμένους εργάτες του δήμου που επισκευάζουν τον αμιαντοσωλήνα Κάθε φορά που σπάζει για οποιοδήποτε λόγο…
  Τι φταίνε αυτοί οι άμοιροι να πεθάνουν 20-30 χρόνια νεότεροι,,,
  Πως επιτρέπεται κάτι τέτοιο το 2011;

  Βλέπω ότι οι αρμόδιοι δεν νοιάζονται για τίποτα…

 22. σσσσσσσσσσσσσσσσ………….
  μη ξυπνήσει η δημοτική αρχή Τριφυλίας

  Φαίνεται ότι δεν έχει πάρει είδηση τι γίνεται γύρω της. Μπράβο τους

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…
on Δ