ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Colpo grosso του ομίλου Λάτση με τα κοιτάσματα πετρελαίου & αερίου

Colpo grosso από τον όμιλο Λάτση στο τομέα της έρευνας υδρογονανθράκων, μια κούρσα που μόλις ξεκίνησε, καθώς όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές από το ΥΠΕΚΑ, ο όμιλος εντελώς αθόρυβα ανέλαβε τον έλεγχο των ΕΛΛΠΕ με «υπόγειες» αγορές μετοχών, αλλά το κυριότερο να ελέγξει το σύνολο του πλούσιου αρχείου ερευνών πετρελαίου και φυσικού αερίου μισού αιώνα!

 

Τα αρχεία ερευνών υδρογονανθράκων-φυσικού αερίου είναι αποτέλεσμα των ερευνών της εποχής που το ελληνικό Δημόσιο είτε ήταν αποκλειστικός μέτοχος, είτε μεγαλομέτοχος στον όμιλο και οι ιδιώτες μειοψηφία και θεωρείται ότι είναι «χρυσάφι» στα χέρια ιδιωτών αποφασισμένων να τα αξιοποιήσουν, αφού δείχνουν με πολύ μεγάλη ακρίβεια που υπάρχουν περιοχές με υψηλή πιθανότητα αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων.

Αυτή την στιγμή το δημόσιο κατέχει το 35,5% που έχει στο μετοχικό κεφάλαιο των Ελληνικών Πετρελαίων, αλλά πλέον ο όμιλος ελέγχεται από τον όμιλο Λάτση που κατάφερε να αυξήσει την συμμετοχή του σε ποσοστό 40,9% μέσω της Paneuropean Oil & Industrial Holdings.

Η ΡΟ&ΙΗ αγοράζοντας μεθοδικά για περισσότερο από 8-10 μήνες χωρίς να έχει γίνει γνωστό στην αγορά κατάφερε να θέσει υπό τον έλεγχό της τα ΕΛΛΠΕ και τώρα να ελέγχει και την πώληση του ποσοστού του δημοσίου, πρακτικά, αφού χωρίς να είναι της αρεσκείας του ομίλου κανείς δεν θα τολμούσε να αγοράσει το ποσοστό του δημοσίου.

Το σημαντικό είναι ότι η απόκτηση πρόσβασης στα αρχεία με τα αποτελέσματα των ερευνών πετρελαίων και φυσικού αερίου από τον όμιλο του δίνει και συγκριτικό πλεονέκτημα στις έρευνες στον ελλαδικό χώρο αφού μπορούν να εξοικονομηθεί χρόνος και κυρίως χρήμα, πολύ χρήμα, αφού οι χάρτες, που τόσα χρόνια ήταν θαμμένοι για άγνωστους λόγους, δείχνουν πλούσια κοιτάσματα, άμεσα αξιοποιήσιμα…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading