ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΕΛΛΑΔΑΜΝΗΜΟΝΙΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποκλειστικό: Υπόμνημα Παπαδήμου, εκθέτει Παπανδρέου – Βενιζέλο!

Στη Βουλή έφτασε πριν από λίγο το υπόμνημα του πρώην πρωθυπουργού της υπηρεσιακής κυβέρνησης κ. Λουκά Παπαδήμου, αφού δεν θα είναι ο ίδιος στη Βουλή για να μιλήσει.
Ο κ. Παπαδήμος υποστηρίζει ότι ουδείς τον ενημέρωσε για την επίμαχη λίστα Λαγκάρντ!
Κοινώς, ούτε ο Παπανδρέου, ούτε ο Βενιζέλος, ενώ γνώριζαν, δεν τον ενημέρωσαν, άρα είναι αθώος!

Ο πρώην πρωθυπουργός υπογραμμίζει δεν συντρέχει καμία ευθύνη στο πρόσωπό του και κατά συνέπεια η πρόταση παραπομπής του δεν ευσταθεί.
Η ημέρα μπορεί να κρύβει πολλές εκπλήξεις…
Αναλυτικά το υπόμνημα του κ. Παπαδήμου:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής

Ενόψει της συζήτησης και λήψης απόφασης για σύστασης Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με το ανωτέρω θέμα, επιθυμώ να πληροφορήσω τη Βουλή των Ελλήνων τα εξής:
Πρώτον, κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Πρωθυπουργού, ουδέποτε ενημερώθηκα αρμοδίως για την ύπαρξη της επονομαζόμενης ΄΄λίστας Λαγκάρντ΄΄ ούτε για οποιοδήποτε ζήτημα που συνδέεται για την υπόθεση αυτή.

Δεύτερον, κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Πρωθυπουργού, το όλο θέμα δεν είχε λάβει δημοσιότητα και δεν περιήλθαν σε γνώση μου πληροφορίες από καμία
άλλη πηγή για τη ΄΄λίστα Λαγκάρντ΄΄ ούτε για τα ζητήματα που αναδείχθηκαν τον Οκτώβριο του 2012 και μετά τις πρόσφατες καταθέσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς και από την έρευνα που διεξάγεται από τους εισαγγελείς.
Δεν υπήρξαν, επομένως, ενημέρωση, γεγονότα ή άλλες πληροφορίες που να αιτιολογούν, εκ μέρους μου, τη διερεύνηση των ζητημάτων σχετικών με την επονομαζόμενη ΄΄λίστα Λαγκάρντ΄΄.
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ουδεμία ευθύνη συντρέχει στο πρόσωπό μου και η πρόταση των ως άνω βουλευτών δεν ευσταθεί.

Με τιμή,
Λουκάς Παπαδήμος».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading