ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙΤΡΙΦΥΛΙΑ

2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2007: 14η ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

 Πριν 14 ακριβώς χρόνια και αυτήν ακριβώς την ώρα που γίνεται η ανάρτηση του άρθρου (σαν χθες μου φαίνεται), γινόταν η υπ᾽αριθ. 10/02-07-2007 Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων με κύριο θέμα συζήτησης: 

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ “ΣΤΑΔΙΟ Β1”

ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ”

Στην πολύωρη συνεδρίασή του τότε Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκαν διάφορα θέματα όπως:

  • Η αγορά των ακινήτων της Δημοτικής Επιχείρησης “ΑΚΜΗ”

  • Οι διαδικασίες κατασκευής του γηπέδου Γαργαλιάνων

  • Η εκτέλεση του (περιβόητου) έργου Γαργαλιάνοι-Βάλτα από την Νομαρχία Μεσσηνίας.

  • Η καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς από τους ίδιους τους παραγωγούς.

  • ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ… “ΣΥΖHΤΗΘΗΚΕ” ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ! (Χωρίς να έχει προηγηθεί ουδεμία διαβούλευση με τους Φορείς και τους Πολίτες των Γαργαλιάνων). 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ με την απόφαση 159/2007 ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ Β1 ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Γ.Π.Σ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ.

Οι πολίτες των Γαργαλιάνων ενημερώθηκαν για όλες τις αποφάσεις του Δ. Συμβουλίου από άρθρα που δημοσιεύτηκαν στις 4-7-2007 στις Μεσσηνιακές εφημερίδες, από “έγκριτους δημοσιογράφους”, εκτός από την ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ για το Γ.Π.Σ. Γαργαλιάνων…  

ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΜΑ! ΤΥΧΑΙΟ; …ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.

ΚΑΝΕΝΑΣ δημοτικός σύμβουλος δεν διαμαρτυρήθηκε στις “έγκριτες” εφημερίδες για την “ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ” από τα δημοσιευθέντα άρθρα, της ΟΜΟΦΩΝΗΣ ΨΗΦΙΣΗΣ της Β1 φάσης του

Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Γαργαλιάνων.

Κανένας πολίτης και κανένας από τους Φορείς της πόλης μας δεν είχε ιδέα για το τι αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ το Δ.Σ. Γαργαλιάνων τα μεσάνυχτα της 2 Ιουλίου 2007.

Παραθέτουμε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας της 4-7-2007 σχετικά με την συνεδρίαση του Δ.Σ. Γαργαλιάνων όπου δεν υπάρχει ουδεμία αναφορά στην ομόφωνη απόφαση 159/2007.

Άραγε ήταν παρών στην συζήτηση ο έγκριτος δημοσιογράφος ή είχε βγει για τσιγάρο εκείνο το 3ωρο που μιλούσαν για το Γ.Π.Σ.; Μήπως δεν ήταν καθόλου στη συνεδρίαση ο έγκριτος δημοσιογράφος αλλά έβαλε το όνομά του σε άρθρο που του είχε στείλει με Fax κάποιος ανεγκέφαλος της δημοτικής αρχής; Το δεύτερο ακούγεται πιο πιθανό… 

Αμφιβάλει κάποιος ότι η απόκρυψη από την Δημοτική Αρχή μιας τόσο σοβαρής για τον τόπο μας (και πιθανότατα παράνομης) απόφασης ήταν συνειδητή; Τέσσερις μήνες μετά το ψήφισμα συνέχιζαν να αρνούνται ότι έχουν ψηφίσει, ομόφωνα μάλιστα, την παραλαβή και έγκριση της Β1 φάσης του Γ.Π.Σ. Χρειάστηκε να ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ο κόσμος που είχε ανέβει στα παράθυρα της βιβλιοθήκης και τους απειλούσε εξαγριωμένος για την απαξίωση των περιουσιών τους.

Τελικά ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ να ακυρώσουν ΟΜΟΦΩΝΑ την καταστροφική για τους Γαργαλιάνους απόφαση  στις 31/10/2007 

Δείτε φωτογραφίες από το video εκείνης της  ΘΥΕΛΛΩΔΟΥΣ & ΑΞΕΧΑΣΤΗΣ  ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ:   

Screen Shot 2014-07-03 at 1.26.35 PM

Screen Shot 2014-07-03 at 1.22.15 PM
Προσέξτε, επειδή η αίθουσα ήταν κατάμεστη, Πολίτες που ήταν έξω στο πάρκο έχουν ανέβει στα… παράθυρα για να παρακολουθήσουν την Λαϊκή Συνέλευση!

 ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ!!!!!!!!!!

Βρισκόμασταν τότε στη μέση της 8χρονης οικονομικής και ηθικής παρακμής της Δημοτικής Αρχής Γαργαλιάνων.

ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΕΚΕΙΝΗ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 159/2007

ΔΕΝ ΕΞΗΠΥΡΕΤΟΥΣΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΙΩΤΩΝ.

Αν δεν είχε ανακληθεί 4 μήνες αργότερα, οι Γαργαλιανιώτες θα είχαμε πάθει ανυπολόγιστη οικονομική καταστροφή… Με το έτσι θέλω, το Δημοτικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων αποφάσισε ότι η αρτιότητα στα εκτός σχεδίου οικόπεδα διπλασιάζεται, από τα 4 στρέμματα (κάτι που ισχύει σε όλόκληρη της Ελλάδα) σε 8 στρέμματα… Φανταστείτε τα ακίνητα μέχρι τα 8 στρέμματα να έχουν ΜΗΔΕΝΙΚΗ οικοπεδική αξία… Ακούγεται απίστευτο, αλλά αυτό ακριβώς είχαν αποφασίσει, χωρίς ουδεμία διαβούλευση με τους φορείς και τους πολίτες, όπως ορίζει ο νόμος. Οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι υποψιάζομαι ότι εξαπατήθηκαν, όχι όλοι…

ΑΡΑΓΕ, ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΙΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ;

ΠΟΙΟΥΣ ΕΞΗΠΥΡΕΤΟΥΣΕ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΑΣ; 

ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΑΚΟΜΑ

ΤΟ Γ.Π.Σ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ;

Διαβάστε την απόφαση που ψηφίστηκα ομόφωνα σαν σήμερα πριν 14 χρόνια..

IMG_1803

IMG_1793 (2)

Διαβάστε τώρα την ενημέρωση των πολιτών, για την παραπάνω ομόφωνη απόφαση, από την έγκριτη τοπική εφημερίδα. Ούτε καν γίνεται αναφορά στην Ομόφωνη ψήφιση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Γαργαλιάνων. Ούτε λέξη οι αθεόφοβοι… Μούγκα στη στρούγκα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Ο δάκος υποθέτω ήταν πιο αξιόλογο θέμα πληροφόρησης από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης μας. Τι δεν καταλαβαίνετε;

IMG_1788

IMG_1787

Τι είπατε; Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ για την ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ;  

“…ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ  …ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ  …ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ”

ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ:

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ

ΓΙΑ ΝΑ  ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΝΑΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

…ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ.

Αγαπητοί μου συμπολίτες βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα… Εγώ για τον μοναχικό αγώνα που έκανα τότε, πριν 14 χρόνια, κατασυκοφαντήθηκα από αυτούς που ομόφωνα ανακάλεσαν στις 31/10/2007,  την ομόφωνη απόφασή που ψήφισαν στις 2/7/2007 .  Αν ήταν νόμιμη η ομόφωνη απόφαση τους (που απαξίωνε τη γη μας) τότε γιατί την ανακάλεσαν… ΟΜΟΦΩΝΑ;

Ας έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και ας νοιαζόμαστε περισσότερο για τον τόπο μας. Εσείς βλέπετε να έχει πάει ένα βήμα μπροστά η “Κοινότητα Γαργαλιάνων” ( ας όψονται οι τότε εκλεγμένοι…) τα τελευταία 14 χρόνια; Μήπως έχουμε καθαρό νερό; Μήπως έχουμε Βιολογικό Καθαρισμό των λυμάτων; Μήπως έχουμε Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο; Μήπως έχουμε τα Λουτρά του Βρωμονερίου; Μήπως έχουμε το Τουριστικό μας;  Όλοι γύρω μας προχωρούν μπροστά και προοδεύουν. Μόνο εμείς προχωρούμε με την όπισθεν εδώ και δεκαετίες… Πότε επιτέλους θα αφυπνιστούμε και θα νοιαστούμε εκτός από τη πάρτη μας και για το Δήμο μας; (συγνώμη λάθος… την Κοινότητα μας;).

Φώτης Παναγιωτακόπουλος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button