ΕΛΛΑΔΑ

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ “ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ” (7/11/2016)

screen-shot-2016-11-08-at-1-36-57-pm-1Η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους είναι ζωντανή και πιο δυναμική από ποτέ!

Τα μέλη της επιτροπής:

Ζωή Κωνσταντοπούλου
Σοφία Σακοράφα
Γιώργος Κασιμάτης
Eric Toussaint
Michel Husson
Daniel Munevar
Sergi Cutillas
Patrick Saurin
και Σταύρος Τομπάζος

dscn4505

Ακολουθούν όλες οι ομιλίες των μελών της “Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους” που έγιναν μετά το τέλος των εργασιών της Επιτροπής στο κτήριο του ΔΣΑ.

dscn4494

dscn4488

dscn4486

 

Σωματείο η Επιτροπή Αλήθειας για το χρέος

Η μετεξέλιξη της Επιτροπής Αλήθειας της Βουλής για το χρέος, που είχε συσταθεί τον Απρίλιο του 2015 με πρωτοβουλία της τότε προέδρου του Σώματος κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου σε σωματείο, επισφραγίστηκε με τριήμερη πανηγυρική συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Σάββατο μέχρι χθες στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Παρουσιάζοντας τις βασικές αποφάσεις που ελήφθησαν για τις επόμενες κινήσεις της Επιτροπής, η κ. Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε χθες ότι, παρά τον διωγμό που η Επιτροπή υπέστη μετά τη διάλυση της Βουλής τον Σεπτέμβριο του 2015, δεν πρόκειται να σταματήσει το έργο της, καθώς, όπως προσέθεσε, το δημόσιο χρέος και δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποπληρωθεί.

Οσον αφορά τα επόμενα βήματα, αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των εργασιών της Επιτροπής, προκειμένου μέχρι την επόμενη μεγάλη συνάντηση, που έχει οριστεί για τις 4 Απριλίου του 2017, να έχουν συνταχθεί πορίσματα για τις τράπεζες και ειδικότερα την εργαλειοποίηση του τραπεζικού συστήματος από τα μνημόνια και το χρέος και, δεύτερον, για το Ασφαλιστικό και πώς επηρεάστηκε από το χρέος και το PSI. Το τρίτο θέμα που θα εξετάσει κατά προτεραιότητα η Επιτροπή αφορά την υπερχρέωση των πολιτών, στον βαθμό που συνδέεται ή επηρεάζεται από το συνολικό ζήτημα του χρέους.

Επιπλέον, η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε γνωστό ότι η Επιτροπή αποφάσισε να παρέμβει στη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης ΕΛΣΤΑΤ ως πολιτικός ενάγων. Παράλληλα, θα προχωρήσει σε ακροάσεις προσώπων που έχουν υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης και γνωρίζουν την αλήθεια για το θέμα του χρέους, προσθέτοντας ότι ο καθένας θα αναλάβει την ευθύνη αν θα συνδράμει ή όχι τη συλλογή στοιχείων.

Πέραν αυτών, προχωρεί η συγκρότηση μόνιμου παρατηρητηρίου για την υπόθεση του χρέους, σε σχέση και με την εξελισσόμενη διαπραγμάτευση, ενώ, τέλος, η Επιτροπή θα προχωρήσει στη σύνταξη της Μαύρης Βίβλου παραβίασης δικαιωμάτων και δημοκρατικών διαδικασιών από τα μνημόνια και το χρέος.

Στην Επιτροπή, πέραν της επικεφαλής κ. Κωνσταντοπούλου, συμμετέχουν η Σοφία Σακοράφα, ο Ερίκ Τουσέν, ο Γιώργος Κασιμάτης, ο Λεωνίδας Βατικιώτης και διακεκριμένοι επιστήμονες από χώρες του εξωτερικού. (Το άρθρο είναι της Καθημερινής)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading