ΑΓΡΟΤΙΚΑΕΛΛΑΔΑΜΝΗΜΟΝΙΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγροτικό Συλλαλητήριο: Ένταση και προσαγωγές έξω από το υπ. Ανάπτυξης

6b00e14affab18882a248dd2ce874a55-900x580

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την μετάβαση των αγροτών στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο του πανελλαδικού παναγροτικού συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή και αύριο Σάββατο στην «καρδιά» της Αθήνας.

Στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα ενώ η παρουσία της αστυνομίας και της τροχαίας είναι ιδιαίτερα έντονη από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Υπολογίζεται ότι έως τις 6 το απόγευμα θα έχουν συγκεντρωθεί οι αγρότες και από τις άλλες περιοχές.Οι αγρότες διεκδικούν μεταξύ άλλων απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, καθιέρωση αφορολόγητου πετρελαίου αλλά και αποτροπή κατάσχεσης πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή εκτάσεων εξαιτίας δανείων που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση τους στην κινητοποίηση των αγροτών εξέφρασε η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος και η ΑΔΕΔΥ την ίδια ώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στις 11 το πρωί του Σαββάτου το ΠΑΜΕ διοργανώνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια και η ΑΔΕΔΥ θα δώσει το παρόν στην πλατεία Συντάγματος.

Διαβάστε αναλυτικά τις εξελίξεις:

11:13 Ξεκίνησαν για την Αθήνα οι αγρότες από τον Ισθμό και τελικά αποφάσισαν να προπορεύονται τα αγροτικά αυτοκίνητα και να ακολουθούν τα λεωφορεία, που είναι δεκάδες, ενώ άφησαν στο μπλόκο όλα τα τρακτέρ, αφού από τη διαπραγμάτευση τους επετράπη να περάσουν έως τα Μέγαρα μόνο 30.

Επιπλέον, ο Παναγιώτης Φιακάς, από το μπλόκο του Ισθμού, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα επεισόδια στην Αθήνα δεν αφήνουν περιθώριο διαπραγματεύσεων για τα τρακτέρ «και γι’ αυτό ξεκινάμε για την Αθήνα» ενώ τόνισε ότι το μπλόκο στον Ισθμό θα παραμείνει ενισχυμένο.

11:03 Σε δύο προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώνονται έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με αγρότες να πετούν πέτρες, καδρόνια και διάφορα άλλα αντικείμενα προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ, που «απάντησαν» με χρήση δακρυγόνων.

Οι αγρότες έχουν στήσει οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων στην οδό Λιοσίων.

10:58 Επετράπη νωρίτερα, ύστερα από διαπραγματεύσεις, η είσοδος μικρού αριθμού τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας. Ειδικότερα, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προτάθηκε στα μπλόκα, που επέμεναν να κατεβάσουν τρακτέρ στο Σύνταγμα, να στείλουν έναν συμβολικό αριθμό με συγκεκριμένους όρους αλλά οι εκπρόσωπων των περισσότερων μπλόκων δεν συμφώνησαν, εκτός από το μπλόκο της Νίκαιας, όπως αναφέρθηκε από στελέχη του υπουργείου.

Κατόπιν αυτού, υπήρξε συμφωνία μεταξύ υπουργείου και αγροτών να έρθουν στην Αθήνα 17 τρακτέρ του μπλόκου της Νίκαιας, καθώς και 4 αγροτικά αυτοκίνητα, συνοδευόμενα από περιπολικά.

Τα τρακτέρ θα παρελάσουν στο κέντρο της ΑΘήνας μεταξύ 4-6 το απόγευμα, πάντα με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων και απολύτως ελεγχόμενα και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν.

11:05 Φωτογραφικό υλικό από τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αγρότες από την Κρήτη έχουν φθάσει από το λιμάνι του Πειραιά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και συγκρούονται με τους αστυνομικούς έξω από το υπουργείο Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016. Αγρότες από μπλόκα από όλη την Ελλάδα έχουν προγραμματίσει διήμερη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, την κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί καθώς και την καθιέρωση αφορολόγητου πετρελαίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Αγρότες από την Κρήτη έχουν φθάσει από το λιμάνι του Πειραιά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και συγκρούονται με τους αστυνομικούς έξω από το υπουργείο Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016. Αγρότες από μπλόκα από όλη την Ελλάδα έχουν προγραμματίσει διήμερη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, την κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί καθώς και την καθιέρωση αφορολόγητου πετρελαίου.

Αγρότες από την Κρήτη έχουν φθάσει από το λιμάνι του Πειραιά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και συγκρούονται με τους αστυνομικούς  έξω από το υπουργείο  Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016. Αγρότες από μπλόκα από όλη την Ελλάδα έχουν προγραμματίσει διήμερη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, την  κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί καθώς και την καθιέρωση αφορολόγητου πετρελαίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής ΣαίταςΑγρότες από την Κρήτη έχουν φθάσει από το λιμάνι του Πειραιά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και συγκρούονται με τους αστυνομικούς  έξω από το υπουργείο  Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016. Αγρότες από μπλόκα από όλη την Ελλάδα έχουν προγραμματίσει διήμερη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, την  κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί καθώς και την καθιέρωση αφορολόγητου πετρελαίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής ΣαίταςΑγρότες από την Κρήτη έχουν φθάσει από το λιμάνι του Πειραιά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και συγκρούονται με τους αστυνομικούς έξω από το υπουργείο Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016. Αγρότες από μπλόκα από όλη την Ελλάδα έχουν προγραμματίσει διήμερη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, την κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί καθώς και την καθιέρωση αφορολόγητου πετρελαίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

10:55 Σε συλλήψεις αγροτών προχώρησε νωρίτερα η αστυνομία μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Παράλληλα, η αστυνομία έχει κλείσει το δρόμο έξω από το Υπουργείο, απαγορεύοντας την πρόσβαση ακόμα και σε πεζούς.

10:45 Σε εξέλιξη βρίσκεται διαπραγμάτευση των αγροτών με τον στρατηγό της αστυνομία ο οποίος βρίσκεται στον Ισθμό και αμέσως μετά οι αγρότες θα αποφασίσουν πώς θα κινηθεί το κομβόι της αυτοκινητοπορείας για την Αθήνα.

Ο Ηλίας Μπαντουβάς από τα ανεξάρτητα μπλόκα της Μεσσηνίας δήλωσε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τον Ισθμό, ότι στις διαπραγματεύσεις με την αστυνομία εξασφάλισαν τη δυνατότητα να περάσουν ως τα Μέγαρα συμβολικά τριάντα τρακτέρ και μετά να διαπραγματευτούν και πάλι με την ηγεσία της αστυνομίας των Μεγάρων. Οι αγρότες όμως θέλουν να περάσουν όλα τα τρακτέρ για τα Μέγαρα και γίνονται συζητήσεις.

Ο κ. Μπαντουβάς είπε ότι στον Ισθμό υπάρχει ανησυχία γιατί έχουν ενημερωθεί ότι γίνονται επεισόδια στην Αθήνα και θέλουν να ξεκινήσουν για την πρωτεύουσα όσο γίνεται γρηγορότερα.

Επίσης, ανέφερε ότι θα συζητήσει σε λίγο η συντονιστική επιτροπή των μπλόκων και θα αποφασίσει πως θα ξεκινήσει η αυτοκινητοπορεία για Αθήνα, ενώ ο κ. Μπαντουβάς ενημέρωσε ότι λόγω των καθυστερήσεων εξαιτίας των αστυνομικών μπλόκων, τα τρακτέρ από Πύργο και Αιτωλοακαρνανία αναμένονται στις 12 το μεσημέρι στον Ισθμό.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η συγκέντρωση των αγροτών στο Ισθμό με τα λεωφορεία είναι μεγάλη.

10:35 Χρησιμοποιώντας τα σώματά τους και πετώντας πέτρες εναντίον των ΜΑΤ, αγρότες επιχειρούν να εισέλθουν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ οι αστυνομικοί προχωρούν σε εκτεταμένη χρήση χημικών.

Αγρότες από την Κρήτη έχουν φθάσει από το λιμάνι του Πειραιά έχουν ρίξει καπνογόνο μπροστά από αστυνομικούς έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016. Αγρότες από μπλόκα από όλη την Ελλάδα έχουν προγραμματίσει διήμερη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, την  κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί καθώς και την καθιέρωση αφορολόγητου πετρελαίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
Αγρότες από την Κρήτη έχουν φθάσει από το λιμάνι του Πειραιά έχουν ρίξει καπνογόνο μπροστά από αστυνομικούς έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016. Αγρότες από μπλόκα από όλη την Ελλάδα έχουν προγραμματίσει διήμερη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, την κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί καθώς και την καθιέρωση αφορολόγητου πετρελαίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Από νωρίς το πρωί, που έφτασαν στο κτίριο οι αγρότες της Κρήτης ήθελαν να κάνουν κατάληψη στην είσοδο του υπουργείου κάτι που δεν τους επετράπη.

10:27 Ανοιχτά θα παραμείνουν σήμερα, Παρασκευή (12/2/2106) μέχρι και τις 12 το μεσημέρι τα Τέμπη, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση των αγροτών που θέλουν να συμμετάσχουν στο παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Η κοιλάδα αναμένεται να κλείσει εκ νέου μετά τις 12 το μεσημέρι.

10:20 Βίντεο από την ένταση που επικράτησε νωρίτερα στην πλατεία Καραΐσκάκη.
10:18 Ντομάτες, άλλα αγροτικά προϊόντα και καπνογόνα, πέταξαν αγρότες από την Κρήτη, εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που είναι παραταγμένη έξω από το κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.Αγρότες από την Κρήτη που έχουν φθάσει από το λιμάνι του Πειραιά τρέχουν στην  Πλατεία Καραϊσκάκη, Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016. ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

09:57 ‘Έκλεισαν πριν από λίγο και οι οδοί Αχιλλέως και Δεληγιάννη στο Μεταξουργείο, λόγω των συγκεντρώσεων των αγροτών.

Νωρίτερα είχαν κλείσει οι οδοί Αθηνάς, Πειραιώς και Αγίου Κωνσταντίνου.

Μεγάλες δυσκολίες στις μετακινήσεις τους αναμένεται να αντιμετωπίσουν σήμερα οι κάτοικοι της πρωτεύουσας, καθώς σταδιακά θα κλείνουν οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.

09:56 Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την συγκέντρωση των αγροτών στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

09:50 Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση αγροτών από την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, στα διόδια του Ισθμού. Εκεί έχουν φτάσει οι αγρότες με τα τρακτέρ φορτωμένα σε συρόμενες νταλίκες από τη Λακωνία και αναμένονται κάποιες ακόμα νταλίκες από τη Ναύπακτο και από τον Πύργο Ηλείας, που έχουν καθυστερήσει λόγω των μπλόκων της αστυνομίας στους δρόμους.

Ο Χρήστος Αναγνωστάκος από τη Λακωνία δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, από τη Σπάρτη μέχρι τον Ισθμό, τα αστυνομικά μπλόκα που συνάντησαν και τους έκαναν ελέγχους ήταν πολλά. Ενδεικτικά ανέφερε ότι έγιναν έλεγχοι στου Αρδάμη όρια Αρκαδίας – Λακωνίας, στην Τεγέα ύψος Σακελλαράκου, στα διόδια του αυτοκινητόδρομου κι αυτή την ώρα έφτασαν στον Ισθμό και ξεφορτώνουν από τις νταλίκες τα δεκατρία τρακτέρ που έφεραν από τη Σπάρτη.

Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να φτάσουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα και θα τα βάλουν προπομπούς στην αυτοκινητοπορεία μαζί με τα αγροτικά αυτοκίνητα και δεκάδες λεωφορεία που έχουν φτάσει στον Ισθμό από όλη την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, μόλις φτάσουν και τα τρακτέρ από τον Πύργο και τη Ναύπακτο, όπου έχουν καθυστερήσει και θα κινήσουν όλοι μαζί για την Αθήνα.

09:40 Ένταση σημειώθηκε λίγο μετά τις 9:30 όταν αγρότες από την Κρήτη κατευθύνθηκαν τρέχοντας προς την οδό Καραϊσκάκη, κυνηγώντας κυριολεκτικά μια ομάδα αστυνομικών η οποία εκείνη την ώρα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πραγματοποιούσε έλεγχο σε αγροτικό αυτοκίνητο.

Όπως δηλώνουν οι ίδιοι, το συγκεκριμένο αγροτικό όχημα μετέφερε οπωροκηπευτικά από τη Κρήτη, τα οποία οι αγρότες ήθελαν να μοιράσουν σε πολίτες.
agrotes_kathodos

09:25 Κλειστές είναι αυτή την ώρα οι οδοί Αθηνάς, Πειραιώς και Αγίου Κωνσταντίνου, λόγω των συγκεντρώσεων των αγροτών, που φτάνουν σταδιακά από όλη την Ελλάδα.

Μετ΄εμποδίων θα διεξάγεται σήμερα η κίνηση, καθώς σε λίγη ώρα, αναμένεται να κλείσουν οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.

09:10 Αγρότες από την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία αναχωρούν με λεωφορεία και αυτοκίνητα προκειμένου να φτάσουν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στο σημερινό συλλαλητήριο. Η συμμετοχή των αγροτών είναι μεγάλη είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Σάκης Μαυρόγιαννης, πρόεδρος της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Αχαΐας και όπως πρόσθεσε, «ο κάθε αγρότης αισθάνεται ότι πρέπει να είναι σήμερα στο συλλαλητήριο της Αθήνας».

Όσον αφορά τους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών από το μπλόκο του Κεφαλόβρυσου Κώστας Πουρνάρας, «περισσότεροι από 2.000 αγρότες αναμένεται να μεταβούν σήμερα στην Αθήνα, προκειμένου να ενώσουμε την φωνή μας με την φωνή των συναδέλφων μας από όλη την χώρα, ενάντια στο καταστροφικό προσχέδιο για το φορολογικό και το ασφαλιστικό».

Επίσης, λεωφορεία με αγρότες αναχωρούν από το πρωί από τα μπλόκα του Κουρτεσίου της Μαραθιάς και του Αγίου Γεωργίου είπε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Τραγανού Ηλείας Ανδρέας Τσουκαλάς, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι θα είναι μαζική η συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Όσον αφορά στην κυκλοφορία, σχεδόν όλοι οι δρόμοι σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία είναι ανοικτοί, ενώ στις 10:30 το πρωί θα ανοίξει και η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου.

08:57 Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αγρότες που φτάνουν από τα άλλα μέρη της χώρας, δεν έχουν προσεγγίσει τις κύριες εισόδους της πρωτεύουσας. Δηλαδή, αγρότες από τη βόρεια Ελλάδα δεν έχουν περάσει ακόμα από τις Αφίδνες και οι αγρότες της Πελοποννήσου από τον Ισθμό.

08:51 Προετοιμάζονται σταδιακά για την αναχώρησή τους και οι αγρότες από την Κόρινθο καθώς συγκεντρώνονται στον Ισθμό.

08:41 Ένταση έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τους αγρότες (που έφτασαν τα ξημερώματα από την Κρήτη) να ζητούν την απομάκρυνση της αστυνομίας ώστε να προχωρήσουν σε ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας.

Κάποιοι από αυτούς κατευθύνονται στην πλατεία Κάνιγγος, έξω από το παλιό κτίριο του υπουργείου Εμπορίου, στο οποίο τώρα στεγάζονται υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας.

08:10 Πρώτοι στην πρωτεύουσα έφτασαν οι αγρότες της Κρήτης, με τον πρόεδρο της Ομάδας Αμπελουργών του νησιού, Πρίαμο Ιερωνυμάκη, να δηλώνει από το λιμάνι του Πειραιά ότι «μας πάνε σε έναν εξοντωτικό σχεδιασμό, που μέσα από τη φορολογία και το ασφαλιστικό δεν μπορούμε να παράγουμε», υποστηρίζοντας στη συνέχεια ότι «με ΦΠΑ 23% για αγορές λιπασμάτων ή ζωοτροφών και με 13% ΦΠΑ στην παραγωγή, τα προβλήματα είναι μεγάλα.

Αγρότες από την Κρήτη έχουν φθάσει στο λιμάνι του Πειραιά, Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016. Αγρότες από μπλόκα από όλη την Ελλάδα έχουν προγραμματίσει διήμερη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, την κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί καθώς και την καθιέρωση αφορολόγητου πετρελαίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Αναφερόμενος στις σημερινές κινητοποιήσεις, ο κ.Ιερωνυμάκης είπε ότι τα αιτήματα είναι ενιαία και ο καθένας δίνει τη μάχη του εκεί που νομίζει.

«Εμείς, σαν Κρήτη, ανοίγουμε το παιχνίδι εδώ» τόνισε και ζήτησε διάλογο από μηδενική βάση.

Ανέφερε, επίσης, ότι δύο είναι οι τομείς, οι οποίοι θα βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο:Ο ένας είναι ο αγροτικός τομέας και ο άλλος ο τουριστικός, όπου από εκεί, όπως υποστήριξε, θα ζήσει ο ελληνικός λαός.

Οι αγρότες εντός της ημέρας αναμένεται να κατευθυνθούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να διαμαρτυρηθούν, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο Σύνταγμα, προκειμένου να πάρουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

08:01 Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Αστυνομία. Με τα έως τώρα δεδομένα το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ περιλαμβάνει δράσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ για την Αθήνα έχουν προγραμματιστεί τρεις ζώνες ελέγχου, ώστε σε καμία περίπτωση να μην φτάσουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα.

Η πρώτη ζώνη ελέγχου, είναι εκεί που υπάρχουν μπλόκα των αγροτών στην Αττική, δηλαδή στα διόδια Αφιδνών, στον κόμβο Μαρκοπούλου, στο Καλαμάκι, στον Μαραθώνα, στην Πάχη Μεγάρων, και στο 57ο χιλ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Η δεύτερη ζώνη της Αστυνομίας θα είναι περιμετρικά της Αθήνας (Σταυρός Αγίας Παρασκευής, Αττική Οδός, Χαλυβουργική κ.α.) και στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ η τελευταία στο κέντρο και συγκεκριμένα στις εισόδους που οδηγούν στο Σύνταγμα.

Την ίδια ώρα, από τις άλλες αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας θα ελέγχεται η κίνηση των τρακτέρ, που τυχόν θα επιχειρήσουν να κατευθυνθούν στην Αττική, ώστε να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυκλοφορία στα εθνικά δίκτυα.

Σημειώνεται ότι οι εντολές είναι να μην υπάρξουν συγκρούσεις, γι’ αυτό στην πρώτη ζώνη τον κύριο λόγο θα έχει η Τροχαία, ενώ τα ΜΑΤ θα είναι σε επιφυλακή, περισσότερο στο κέντρο της πόλης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading