ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙΕΛΛΑΔΑΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΠΕΡΑΣΑΝ 43 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΑΓΚΝΙΟΥ (AGNEW) ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ

Πριν 43 χρόνια επισκέφτηκε τους Γαργαλιάνους ο τότε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Spiro Agnew

συνοδευόμενος από τους τότε δικτάτορες των Αθηνών…

IMG_4421

Στις 19 Οκτωβρίου 1971 έφτασε με ελικόπτερο στη πόλη μας ο γιος του Θ. Αναγνωστόπουλου που μετανάστευσε το 1907 στις ΗΠΑ.

Screen Shot 2014-10-20 at 8.32.28 PM

Τον συνόδευαν ακόμα και στο νεκροταφείο οι πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου.

Screen Shot 2014-10-20 at 8.34.50 PMΟι δρόμοι των Γαργαλιάνων κατόπιν χουντικής διαταγής ήταν όχι μόνο καθαρισμένοι αλλά και γυαλισμένοι…

Οι μαθητές των σχολείων είχαν φορέσει τις φρεσκοσιδερωμένες μπλε ποδιές τους για να υποδεχτούν τους δυνάστες του Ελληνικού Λαού. Όμως οι οργανωτές της φιέστας απεφάσισαν την τελευταία ώρα ότι θα ήταν καλύτερα αν όλα τα παιδιά φορούσαν τα καλά τους ρούχα της …εκκλησίας αντί για τις σχολικές ποδιές για ευνόητους λόγους. 

Ο Agnew, που δεν ήξερε λέξη Ελληνικά, πήγε στο τάφο των προγόνων του (πάντα με τα πρωτοπαλίκαρα της made in USA χούντας και μετά στο σπίτι των προγόνων του που είχε δυο μεγάλες σημαίες στο μπαλκόνι. 

Screen Shot 2014-10-20 at 8.31.46 PM

Screen Shot 2014-10-20 at 8.30.59 PM

Screen Shot 2014-10-20 at 8.33.07 PMΕγώ την ημέρα εκείνη παρακολουθούσα την “ενθουσιώδη υποδοχή” των χουντικών στους Γαργαλιάνους, από την τηλεόραση στη Νέα Υόρκη όπου σπούδαζα. Είχα κολλήσει το κεφάλι μου πάνω στην οθόνη για να βλέπω καλύτερα τους συμπατριώτες μου που είχα να δω χρόνια. Φώναζα λοιπόν: να ο Σωτήρης, να ο Δημοκράτης, να ο Κώστας, να ο δήμαρχος, να ο Λαλάκιας, να ο δικτάτορας… Από τότε λοιπόν έχω και την εφημερίδα “ΕΘΝΙΚΟΣ ΚHΡYΞ” της Νέας Υόρκης.

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες της χουντικής φιέστας της 19ης Οκτωβρίου 1971 στους Γαργαλιάνους.Screen Shot 2014-10-20 at 8.28.44 PM

Το μόνο καλό που έγινε στους Γαργαλιάνους τότε ήταν το απίστευτο γυάλισμα όλου του χωριού.

Screen Shot 2014-10-20 at 8.33.26 PM

Screen Shot 2014-10-20 at 8.29.46 PM

 

IMG_3442

 

Στη δεκαετία του 1970 και του 1980 ο (ελληνικής καταγωγής) Spiro Agnew ήταν ένας από τους λίγους κυβερνητικούς αξιωματούχους που είχε το θάρρος να μιλήσει εναντίον του σιωνιστικού προβλήματος που μαστίζει την Αμερική. Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στο ‘TodayShow’ του NBC με τη Barbara Walters προειδοποίησε ότι μια «εβραϊκή κλίκα» ελέγχει τις ειδήσεις και τις πληροφορίες στην Αμερική. Το 1976 θαρραλέα κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποσύρουν την βοήθεια προς το Ισραήλ, επικαλούμενος τον τρομακτικό τρόπο που μεταχειρίζονταν τους Χριστιανούς.

spiroΚαι πάλι το 1982, κατηγόρησε την σιωνιστική εξουσία σε επιστολή που έστειλε στον ακτιβιστή Hans Schmidt εκφράζοντας την “οργή” του για “την κυριαρχία της χώρας αυτής από τους Σιωνιστές” και για τον “σιωνιστικό έλεγχο των μέσων ενημέρωσής μας» και για τα «70 χρόνια της πολιτικής κατήχησης» που έχει κάνει «πλύση εγκεφάλου στον δυτικό κόσμο».

 Μερικές από τις θέσεις του Agnew μαζί με την επιστολή του προς τον Hans Schmidt μεταφέρονται παρακάτω:

 Spiro Agnew: “Οι άνθρωποι που κατέχουν και διαχειρίζονται τα εθνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης που έχουν επιρροή είναι Εβραίοι και, μαζί με άλλους σημαίνοντες Εβραίους, βοήθησαν να δημιουργηθεί μια καταστροφική Αμερικάνικη πολιτική στο Μεσανατολικό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επαληθεύσετε τους πραγματικούς φορείς της χάραξης πολιτικής και τους ιδιοκτήτες (των ΜΜΕ) και θα βρείτε ένα πολύ υψηλότερο ποσοστό ανθρώπων που είναι Εβραίοι από ότι πρόκειται να βρείτε στον αμερικάνικο πληθυσμό. Λέγοντας εθνικά μέσα ενημέρωσης που έχουν επιρροή, αναφέρομαι στα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία ειδήσεων, δημοσκοπήσεις, τα περιοδικά Time και Newsweek, τους New York Times, την Washington Post και την The International Herald Tribune.

Για παράδειγμα, ο κ. (William) Paley του CBS είναι Εβραίος, ο κ. Julian Goodman, ο οποίος διευθύνει το NBC, ο Leonard Goldenson στο ABC. η κ. Katherine Graham που έχει τηνWashington Post και ο κ. Sulzberger των New York Times. Είναι όλοι Εβραίοι!

 Αν πάτε πιο βαθιά σε αυτή τη ‘μόδα’ … όχι μόνο με το θέμα της ιδιοκτησίας, αλλά πηγαίνετε πιο βαθιά στην διαχείριση των θέσεων και στην διάκριση των θέσεων … και θα διαπιστώσετε ότι μέσα από την επιθετικότητα τους και την εφευρετικότητά τους, κυριαρχούν τώρα στα ΜΜΕ. Δεν είναι μόνο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και στην ακαδημαϊκή κοινότητα, στις οικονομικές κοινότητες, στα θεμέλια της κοινωνίας, σε όλα τα είδη των ιδιαίτερα ορατών και με επιρροή υπηρεσιών που αφορούν το κοινό, διαθέτουν αυτή την στιγμή μια ισχυρή φωνή.

 Η πολιτική μας στη Μέση Ανατολή, κατά την κρίση μου, είναι καταστροφική, επειδή δεν είναι αμερόληπτη. Δεν βλέπω κανένα λόγο για τον οποίο σχεδόν το ήμισυ της εξωτερικής βοήθειας που αυτό το έθνος οφείλει να δώσει, πηγαίνει στο Ισραήλ, εκτός από την επίδραση αυτού του σιωνιστικού λόμπι. Νομίζω ότι η δύναμη των μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια λίγων ανθρώπων … δεν είναι το θέμα να ελέγχεις τους ψηφοφόρους, είναι το καπρίτσιο να έχεις δικό σου τον πίνακα ελέγχου. “

 

IN ENGLISH ALSO (for those people who den katalaveno eliniko…):

Some Agnew quotes:

The people who own and manage national impact media are Jewish and, with other influential Jews, helped create a disastrous U.S. Mideast policy. All you have to do is check the real policy makers and owners and you find a much higher concentration of Jewish people than you’re going to find in the population. By national impact media I am referring tot he major news wire services, pollsters, Time and Newsweek Magazines, thye New York Times, Washington Post, and the International Herald Tribune. For example, CBS’ Mr. (William) Paley’s Jewish. Mr. Julian Goodman, who runs NBC, and there’s a Leonard Goldenson at ABC. Mrs. Katherine Graham owns the Washington Post and Mr. Sulzberger the New York Times. They are all Jews!

You go down the line in that fashion…not just with ownership but go down to the managing posts and discretionary posts… and you’ll find that through their aggressiveness and their inventiveness, they now dominate the news media. Not only in the media, but in academic communities, the financial communities, in the foundations, in all sorts of highly visible and influential services that involve the public, they now have a tremendous voice.

Our policy in the Middle East in my judgment is disastrous, because it’s not even handed. I see no reason why nearly half the foreign aid this nation has to give goes to Israel, except for the influence of this Zionist lobby. I think the power of the news media is in the hands of a few people…it’s not subject to control of the voters, it’s subject only to the whim of the board of directors.” 

agnew

Η Επιστολή προς τον Hans Schmidt που πρόσφατα δημοσιεύθηκε από το National Vanguard: 

Spiro-Agnew-Letter-credit-NationalVanguard.org-resizeM. Hans Schmidt

303 E. San Rafael Drive

Palm Springs, California 92262

 

Αγαπητέ κ. Schmidt:

 Σας ευχαριστώ που μου στείλατε την επιστολή σας στις 26 Αυγούστου. Καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα βρισκόμουν ανάμεσα στους πρωτοπόρους όσων διαμαρτύρονται για την κυριαρχία της χώρας αυτής από τους Σιωνιστές, πάντοτε παρηγορούμαι όταν βλέπω και άλλους να μοιράζονται την οργή μου.

 Ακόμη και μπροστά σε αυτές τις φρικτές ενέργειες αυτού του αλαζονικού κράτους του Ισραήλ, το ευρύ φάσμα της αμερικανικής κοινής γνώμης φαίνεται ότι έχει προσκολληθεί στην πλάνη ότι οι Εβραίοι, λόγω του λεγόμενου Ολοκαυτώματος, δεν μπορεί να κάνουν λάθος. Τα 70 χρόνια της πολιτικής κατήχησης η οποία άρχισε τα χρόνια που ακολούθησαν αμέσως μετά την Διακήρυξη Balfour, έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου στον δυτικό κόσμο, και ο σιωνιστικός έλεγχος των μέσων μαζικής ενημέρωσής μας έχει δημιουργήσει το τέλειο κλίμα για το Ισραήλ. (στο αγγλικό λέει: has kept the fields green for Israel).

 Η ύβρις του Οργανωμένου Εβραϊσμού είναι ενθουσιώδης για να πούμε το λιγότερο. Ως κάποιος που έχει περάσει 10 χρόνια της ζωής του από καλά οργανωμένες επιθέσεις στα μέσα ενημέρωσης και στα δικαστήρια, μπορώ να το επιβεβαιώσω αυτό. Κάποιος μπορεί μόνο να υποθέσει ότι το Ισραήλ είναι πιο σημαντικό σε αυτούς τους ανθρώπους από τη δική τους χώρα.

 Μου αρέσει επίσης, ο πρόεδρος Reagan, όμως, οφείλει να αναπτύξει μια πιο θετική στάση για το θέμα αυτό. Ο Ρέιγκαν πρέπει να πληροφορηθεί ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να κάνει ότι δεν βλέπει (στα αγγλικά: the tailcannot continue to wag the dog). Οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν έναν ισχυρό ηγέτη που θα αρνηθεί την προστασία ενός προνομιακού κράτους που υβρίζει τον υποστηρικτή του.

 Με φιλικούς χαιρετισμούς.

 Ειλικρινά

 Spiro T. Agnew 

===========================================

 Screen Shot 2014-10-20 at 8.40.37 PM

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Σπύρος Θεόδωρος Άγκνιου (Spiro Agnew) (9 Νοεμβρίου 1918 – 17 Σεπτεμβρίου 1996) ήταν ο 39ος αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Στην Ελλάδα ήταν γνωστός με το όνομα Σπύρος Αναγνωστόπουλος. Γεννήθηκε στην Βαλτιμόρη του Μέριλαντ, από Έλληνες γονείς. Ο πατέρας του κατάγονταν από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας.

Στο θρήσκευμα ήταν επισκοπιανός και όχι ορθόδοξος. Υπηρέτησε στρατιώτης με τον αμερικανικό στρατό στην Ευρώπη κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, πήρε μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και έλαβε και παράσημα ανδρείας. Σπούδασε χημεία και μετά τον πόλεμο απέκτησε και πτυχίο νομικής από το πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης. Κατόπιν ασχολήθηκε με την πολιτική και ήταν για τρία χρόνια Κυβερνήτης της πολιτείας του Μέριλαντ με σημαντικό έργο (φορολογικές μεταρρυθμίσεις, σκληρή νομοθεσία κατά της μόλυνσης, αντιρατσιστική νομοθεσία). Μέλος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, στενός συνεργάτης του μετέπειτα Αμερικανού Προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον, τελικά το 1969 έγινε ο 39ος Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επί Προεδρίας Ρ. Νίξον. Στις 10 Οκτωβρίου 1973 αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την Αντιπροεδρία των ΗΠΑ μετά την αποκάλυψη στελεχών κατασκευαστικών εταιρειών ότι τον είχαν δωροδοκήσει, ενώ μετά από συμφωνία η επίσημη κατηγορία περιορίστηκε σε φοροδιαφυγή, κατηγορία την οποία δεν αντέκρουσε. Στην θέση του ορίστηκε ως Αντιπρόεδρος ο Τζέραλντ Φορντ, ο οποίος μετέπειτα έγινε Πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά την παραίτηση του Προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον το 1974.

Κατά την προεκλογική εκστρατεία του Νίξον το 1969, όργωσε όλη την Αμερική. Ήταν δεινός ρήτορας και κατάφερνε να κατατροπώνει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Οι πολιτικοί του αντίπαλοι τον κατηγορούσαν ότι είχε ακραίες θέσεις σε ορισμένα ζητήματα, ειδικότερα στο μεγάλο θέμα του πολέμου στο Βιετνάμ. Μετά την παραίτησή του δεν αναμίχθηκε στην πολιτική αλλά ακολούθησε επαγγελματικό και ιδιωτικό βίο. Το 1976, ήρθε ξανά για λίγο στο επίκεντρο της επικαιρότητας και προκάλεσε διαμάχη με τις αντι-Σιωνιστικές του δηλώσεις, καθώς ζητούσε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποσύρουν την υποστήριξή τους προς το κράτος του Ισραήλ, επικαλούμενος την κακή μεταχείριση από το Ισραήλ των Χριστιανών. Ο τότε πρόεδρος των ηΠΑ, Τζέραλντ Φορντ τον επέκρινε δημοσίως για τις “ανούσιες παρατηρήσεις του για τους Εβραίους.” Ο Άγκνιου απάντησε ότι έχει δικαίωμα να κριτικάρει το Ισραήλ.

Ως αντιπρόεδρος, ο Αγκνιου, επισκέφτηκε με τη σύζυγό του και τις κόρες του την Ελλάδα τον Οκτώβριο του 1971. Η επίσημη επίσκεψη, θεωρήθηκε ότι τόνωσε το ηθικό της χούντας, ενώ το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών παρουσιάστηκε, πριν και μετά, επιφυλακτικό για την επίσκεψη. «Είναι γεγονός ότι η επίσκεψη του Σπύρου Αγκνιου ενίσχυσε σημαντικά την εικόνα και τη θέση του καθεστώτος στη διεθνή πολιτική σκηνή», έγραψε ο Βρετανός διπλωμάτης Πάουελ Τζόουνς στην αναφορά του (27 Οκτωβρίου 1971) προς το Φόρεϊν Οφις.

Ο Άγκνιου πέθανε το 1996, σε ηλικία 77 ετών.

Παρακάτω η διάσημη αντι-media ομιλία του Agnew, (Huston, 22 Μαΐου 1970) στην οποία αναφέρεται στους ανθρώπους των ΜΜΕ ως “αναιδείς σνομπ που χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους διανοούμενους” … «Ένα πνεύμα εθνικού μαζοχισμού επικρατεί, που ενθαρρύνεται από ένα καταβεβλημένο σώμα αναιδών σνομπ που αυτοχαρακτηρίζονται ως «διανοούμενοι».

========================================================================

 

Το τελευταίο βιβλίο του Agnew: “ΦΥΓΕ ΉΣΥΧΑ …Ή ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ” 

Screen Shot 2014-10-21 at 12.40.18 PM

Εργασία για το σπίτι: “ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ ΤΟΝ AGNEW ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;”

Του Φώτη Παναγιωτακόπουλου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading