
Η απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας για πρόσληψη 41 ατόμων με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου, είναι σε…θεωρητική βάση προς το παρόν.
Εξηγούμαι τι εννοώ:
Εξεδόθη πρόσφατα εκύκλιος του Υπουργού Εσωτερικών για τον προγραμματισμό των προσλήψεων του έτους 2011.
Με βάση αυτή,οι εγκρίσεις πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για το έτος 2011, περικόπτονται κατά δέκα πέντε τοις εκατό (15%) σε σχέση με τις αντίστοιχες εγκρίσεις του έτους 2010.
Υπενθυμίζω δε ότι με το νόμο του Μνημονίου,οι εγκρίσεις του έτους 2010, είχαν περικοπεί κατά τριάντα τοις εκατό (30%) σε σχέση με τις αντίστοιχες εγκρίσεις του έτους 2009.
Νομίζω ότι έπρεπε να γίνει συνολικός προγραμματισμός των προσλήψεων τακτικού και έκτακτου προσωπικού, ανά κλάδο και ειδικότητα, με βάση τις πραγματικές ανάγκες του νεοσύστατου Δήμου και όχι στη βάση οποιασδήποτε άλλης λογικής.
Από κει και πέρα, στην εποχή του Καλλικράτη, αλλά και του Μνημονίου γενικότερα, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί οι φωνές που…χαιδεύουν αυτιά.
Οι συζητήσεις πρέπει να διεξάγονται σε πραγματική βάση, στα πλαίσια του εφικτού και όχι να αποβλέπουν στη δημιουργία πρόσκαιρων εντυπώσεων.
Οι πολίτες του Δήμου Τριφυλίας προσδοκούν, αναμένουν από το Δημοτικό Συμβούλιο υπεύθυνες τοποθετήσεις, με τεκμηριωμένο λόγο, όχι βερμπαλισμούς και ξύλινη κομματική γλώσσα, όχι λαικισμούς και άγνοια του νομικού πλαισίου που διέπει το κάθε θέμα που έρχεται προς συζήτηση.
Νίκος Μπάλτας
Ως συνέχεια του αρχικού μου σχολίου:
η ρεαλιστική τοποθέτηση του Δημάρχου Τριφυλίας,του Κώστα Κόλλια,αναδυκνύει την ευρύτερη γνώση αλλά και την εμπειρία που διαθέτει στο χειρισμό των θεμάτων,ως απόρροια βέβαια της πολύχρονης συνδικαλιστικής του διαδρομής σε ανώτατο επίπεδο.
Οφείλω να κάνω αυτή την επισήμανση,γιατί ο Δήμαρχος,όπως δείχνουν τα πράγματα έως τώρα,με την ”προσωπική του σφραγίδα”,βάζει ουσιαστικά και τον πήχυ στο επίπεδο που πρέπει να διεξάγονται οι συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Νίκος Μπάλτας
www.kopanakinews.wordpress.com



