N.W.OΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΔΙΕΘΝΗ

Οργανισμοί που Απαρτίζουν το Παγκόσμιο Κυβερνητικό Σύστημα του ΟΗΕ

Τα Ηνωμένα Έθνη κυοφορούν αθόρυβα και χτίζουν εξουσία εδώ και δεκαετίες και, μέσω συμφωνιών όπως η Ατζέντα 2030, έχουν γίνει μια κυρίαρχη δύναμη από μόνα τους. Αυτή η σκιώδης παγκόσμια κυβέρνηση επιδιώκει να ρυθμίσει κάθε διάσταση της ζωής μας.

Ο ΟΗΕ έχει μεταμορφωθεί σε έναν Λεβιάθαν (φοβερό θηρίο που έχει τεράστια αγριότητα και μεγάλη δύναμη). Οι διάφορες συμφωνίες και οι στόχοι του επιδιώκουν να υπαγορεύσουν κεντρικά την παγκόσμια οικονομία, τη μετανάστευση, την “αναπαραγωγική υγεία”, τα νομισματικά συστήματα, τις ψηφιακές ταυτότητες, το περιβάλλον, τη γεωργία, τους μισθούς, τις κλιματικές τροποποιήσεις, την παγκόσμια υγεία και άλλα συναφή παγκοσμιοποιητικά προγράμματα.

Αυτό το άρθρο παραθέτει τους οργανισμούς του ΟΗΕ και μερικές από τις συνεργασίες που συνθέτουν αυτόν τον λεβιάθαν. Με τον τρόπο αυτό, ελπίζουμε να καταδείξουμε τη διεισδυτικότητα των πλοκαμιών του ΟΗΕ και το πόσο έχει προχωρήσει ο άθλιος στόχος του να γίνει η Μια Παγκόσμια Κυβέρνηση.

Επισκόπηση του Συστήματος του ΟΗΕ

Μπορεί να υπάρχουν μόλις 193 ή 199 χώρες στον κόσμο.Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 195 χώρες έχουν ενταχθεί στον ΟΗΕ, αποτελούμενες από 193 κράτη μέλη και 2 κράτη παρατηρητές μη μέλη: την Αγία Έδρα (Πόλη του Βατικανού) και την Παλαιστίνη.

Τα Ηνωμένα Έθνη (“ΟΗΕ”) αποτελούν μέρος του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο, εκτός από τα ίδια τα Ηνωμένα Έθνη, περιλαμβάνει πολλά ταμεία, προγράμματα και εξειδικευμένους οργανισμούς, καθένας από τους οποίους έχει τον δικό του τομέα εργασίας, τη δική του ηγεσία και τον δικό του προϋπολογισμό.

Τα προγράμματα και τα ταμεία χρηματοδοτούνται μέσω εθελοντικών και όχι καταβαλλόμενων εισφορών.

Οι εξειδικευμένοι οργανισμοί είναι ανεξάρτητοι διεθνείς οργανισμοί που χρηματοδοτούνται τόσο από εθελοντικές όσο και από καταβαλλόμενες εισφορές. Ο ΟΗΕ συντονίζει το έργο του με αυτές τις ξεχωριστές οντότητες του συστήματος του ΟΗΕ, οι οποίες συνεργάζονται με τον οργανισμό για να τον βοηθήσουν να επιτύχει τους στόχους του.

Εκτός από το Σύστημα των Ηνωμένων Εθνών, το Γραφείο Συμπράξεων των Ηνωμένων Εθνών (“Συμπράξεις των Ηνωμένων Εθνών”) εργάζεται σε παγκόσμιο, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο – για να μεταμορφώσει τον κόσμο μέσω των συμπράξεων. Η πραγματική έκταση των εταιρικών σχέσεων του ΟΗΕ είναι πιο εκτεταμένη από ό,τι αναφέρεται παρακάτω, καθώς οι οργανισμοί, τα ταμεία και τα προγράμματα του ΟΗΕ αναπτύσσουν το καθένα το δικό του δίκτυο εταιρικών σχέσεων.

Για να αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε την κλίμακα της επιρροής και του ελέγχου του ΟΗΕ σε παγκόσμιο επίπεδο, μπορείτε να περιηγηθείτε σε μια ανεξάρτητη μελέτη που ανατέθηκε από το Τμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΟΗΕ με τίτλο: “A Study of Partnerships and Initiatives Registered on the UN SDG Partnerships Platform”, η οποία δημοσιεύθηκε το 2019. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε στον ιστότοπο του ΟΗΕ, για παράδειγμα, τον όρο “στρατηγική εταιρική σχέση”.

Μια αξιοσημείωτη στρατηγική εταιρική σχέση είναι η εταιρική σχέση UN-WEF που υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2019 “για την επιτάχυνση της εφαρμογής της Ατζέντας 2030 για τη βιώσιμη ανάπτυξη”.

Τον Μάρτιο του 2022, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συνέστησε τη Συμβουλευτική Ομάδα Υψηλού Επιπέδου (“HLAB”) του ΟΗΕ για την Αποτελεσματική Πολυμέρεια, προκειμένου να συμβουλεύει τα κράτη μέλη “για τα θέματα εκείνα που αποτελούν καίριο παγκόσμιο ενδιαφέρον και για τα οποία χρειάζονται περισσότερο βελτιώσεις στη διακυβέρνηση”.

“Μεταξύ των μελών του HLAB για την Αποτελεσματική Πολυμέρεια ήταν το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του WEF Tharman Shanmugaratnam (νεοεκλεγμένος πρόεδρος της Σιγκαπούρης), η Young Global Leader του WEF Ilona Szabó de Carvalho, ο Donald Kaberuka, μέλος του Rockefeller Foundation και το μέλος του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων και της Τριμερούς Επιτροπής, Ann-Marie Slaughter”, έγραψε ο Jacob Nordangård.

“Οι συμβουλές τους είναι μια συνταγή για ένα παγκόσμιο τεχνοκρατικό σύστημα διαχείρισης που, αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, θα καθοδηγείται από την παγκόσμια σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που επισημοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2019 με την υπογραφή της στρατηγικής εταιρικής σχέσης των Ηνωμένων Εθνών και του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ”, πρόσθεσε.

Στην εμβέλεια του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών και των εταίρων του, προστίθενται οι πολλές συμβάσεις, συνθήκες και πρότυπα που έχουν υπογραφεί κατά τη διάρκεια των δεκαετιών.

Μια σύμβαση του ΟΗΕ είναι μια νομικά δεσμευτική συμφωνία μεταξύ χωρών και του ΟΗΕ. Αφού μια χώρα υπογράψει μια σύμβαση του ΟΗΕ, έχει νομική υποχρέωση να σέβεται, να προστατεύει και να εκπληρώνει τις αρχές που αναγράφονται στη σύμβαση. Έχουν υιοθετηθεί περισσότερες από 76 συμβάσεις με αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Κάθε συνθήκη και κάθε διεθνής συμφωνία που συνάπτεται από οποιοδήποτε μέλος του ΟΗΕ καταγράφεται στη Γραμματεία του ΟΗΕ. Η συλλογή συνθηκών του ΟΗΕ περιλαμβάνει περισσότερες από 560 πολυμερείς συνθήκες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Σε αυτές περιλαμβάνονται συνθήκες που έχουν υπογραφεί, για παράδειγμα, μεταξύ δύο χωρών, καθώς και συνθήκες μεταξύ του ΟΗΕ και μιας ή περισσότερων χωρών.

Τ ο σύστημα των Ηνωμένων Εθνών μέσω των δηλώσεων, των ψηφισμάτων, των εκθέσεων και των συμβατικών οργάνων του θεσπίζει πρότυπα που παρέχουν κανόνες και καθοδήγηση για τις κυβερνήσεις και επίσης τις παρακολουθεί και τις καθιστά υπόλογες.α)

Πηγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading