ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΕΛΛΑΔΑΘΡΗΣΚΕΙΑΤΡΙΦΥΛΙΑ

Χρυσή Αυγή και Αμβρόσιος κατά μητροπολίτη Μεσσηνίας

Στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής και του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου μπήκε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος μετά τις δηλώσεις του με τις οποίες ρωτούσε “Πότε οι αρχαιολάτρες και οι δω- δεκαθεϊστές έγιναν ομολο- γητές και προασπιστές της πίστης του Χριστού; Πώς είναι δυνατόν να συνδυά- ζουν τη βία με τον Σταυ- ρό;”.

Συγκεκριμένα χθες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης σήκωσε το γάντι και κατηγόρησε ως ουνίτη και… οικουμενιστή τον μητροπολίτη Μεσσηνίας. Η “Ε” ζήτησε από την Μητρόπολη Μεσσηνίας να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Κουκούτση και το Γραφείο Τύπου απάντησε απαξιωτικά: “Ουδέν σχόλιο, αφού τίποτα από όσα γράφονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελ- θόν το μητροπολίτη Μεσ- σηνίας έχουν καταγγείλει ως… οικουμενιστή και μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων που δεν βλέπουν με καλό μάτι τις σχέσεις του Χρυσόστομου με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Βατικανό. Με καλό μάτι όμως δεν βλέπει το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο και ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Με ανακοίνωσή του ο Αμβρόσιος νουθετεί τους χρυσαυγίτες και στρέφεται κατά του Χρυσόστομου.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ

Συγκεκριμένα αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αμβρόσιος: “Ενας σοβαρός, λόγιος, αρετής άνθρωπος και αγαπητός μας Αδελφός Αρχιερεύς προσφάτως, με σκληρές δηλώσεις του, επετέθη εναντίον της Χρυσής Αυγής, προέβη δε και σε ένα βαρύτατο χαρακτηρισμό, ο οποίος δεν με ευρίσκει σύμφωνο. Με όλα αυτά όμως ο Αρχιερεύς εκείνος άνοιξε ένα μέτωπο, μια μεγάλη συζήτηση, την οποία εκμεταλλεύθησαν τα ΜΜΕ με στόχο, έτσι ώστε η Ελληνική Κοινή Γνώμη να παύσει να ασχολείται με την οικονομική κρίση και τα κατορθώματα των Πολιτικών, και να ασχολείται με τα εκκλησιαστικά πρόσωπα και τη Χρυσή Αυγή. Τώρα πια ψάχνουν να ανακαλύψουν ποίοι Αρχιερείς είναι με την Χρυσή Αυγή και ποίοι είναι εναντίον της! Δεν θα μετέβαινα, λοιπόν, διότι δεν θα ήθελα να δώσω τροφή στα αδηφάγα στόματα των ΜΜΕ! Παρά ταύτα ο λόγος αυτός εξέλιπε! Χωρίς να δώσω κάποια αφορμή, αυτό έγινε ήδη! Επί τρεις ημέρες τώρα κορυβαντιούν εναντίον μας μόνο και μόνο με την υπόθεση, ότι μπορούσα να παραστώ σήμερα εδώ. Κατέφαγαν τις σάρκες μου! Με κατακρεούργησαν!

Δεν θα μεταβώ στα Εγκαίνια και για ένα πρόσθετο λόγο. Διότι μερικές άστοχες ενέργειες Μελών της Χρυσής Αυγής δίδουν προς τα έξω την εντύπωση, ότι αποτελούν προέκταση του Χιτλερισμού. Σε άλ- λους πάλι δίδουν το δικαίωμα να τους κατηγορούν «ότι αποτελούν ένα θηρίο, που εκτρέφεται μέσα στα σπλάχνα της Ελλάδος», καθώς κάποιος άλλος Αρχιερεύς διατύπωσε χθες. Σε κάποιους άλλους επίσης δίδουν το δικαίωμα να τους κατηγορούν, ότι δεν είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αλλά Δωδεκαθεϊστές ή ο,τιδήποτε άλλο. Βεβαίως εμείς προσωπικά ούτε εγκρίνουμε, ούτε και αποδεχόμεθα όλα αυτά. Αλλά παρά ταύτα και οι παράγοντες της Χρυσής Αυγής πρέπει να προσέξουν.

Αν θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα μας, πρέπει να αφήσουν κατά μέρος τον ενθουσιασμό του νεοφώτιστου ή την μέθη από την εκλογική τους επιτυχία, πράγματα τα οποία τους οδηγούν σε λανθασμένες ενέργειες. Πώς π.χ. μπορούμε να ξεχάσουμε εκείνο το περίφημο «εγέρθητι», που τους έκαμε τόσο μεγάλο κακό; Καλόν είναι να μη ξεχνούν, ότι στην εποχή μας η μεγάλη αγάπη προς την Πατρίδα θεωρείται αμάρτημα, και το «εθνικιστής», ενώ θα έπρεπε να είναι εύσημο, δυστυχώς εί- ναι «ρετσινιά», που εύκολα επικολλούν σε όσους αγαπούν την Ελλάδα μας”.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗ

Με ανάρτηση στο μπλο- γκ του και δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης “επιτίθεται” στο μητροπολίτη Μεσση- νίας Χρυσόστομο. Τον χα- ρακτηρίζει ουνίτη και υπο- στηρίζει ότι δεν έχει θέση στη καρδιά των Μεσσηνίων. Αναλυτικά η ανάρτη- ση του κ. Κουκούτση:

“Πολλοί με ρωτάνε ποια είναι η άποψή μου για την χολή που βγάζει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας για την Χρυσή Αυγή. Καταθέτω την άποψή μου επίσημα. «Μόνο λύπη νιώθω για έναν άνθρωπο που ποτέ δεν έχαιρε της αγάπης των Μεσσηνίων. Είναι πασιφανές ότι ένας δεν έχει θέση στην καρδιά των Μεσσηνίων πιστών. Δυστυχώς ο Γκουρμέ κ. Σαββάτος δεν μπορεί να αναπληρώσει το κενό των λαοπρόβλητων προκατόχων του. Εγώ προσωπικά γνώριζα το ποιόν του και του φερόμουν ανάλογα».

Ο όρος Oυνία

Σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια: Ο όρος Oυνία ή ουνιτισμός, στην ελληνική γλώσ- σα (εκ του λατινικού όρου unio = ένωση) συνδέεται νοηματικά με ό,τι το 1596 έλαβε στην Πολωνία επίσημα το όνομα Unia (σλαβ. unija), που χρησιμοποιή- θηκε έκτοτε, για να χαρακτηρισθεί η ενωτική κίνηση ανατολικών ορθοδόξων Εκ- κλησιών με τον Πάπα.

Με τον υποτιμητικό και αρνητικά χρωματισμένο όρο Ουνία, εννοείται από την πλευρά της Ορθοδοξίας «το θρησκευτικό και πολιτικό σχήμα, που δημιουργή- θηκε από τους ιθύνοντες της καθολικής Εκκλησίας από τον Παπισμό για τον εκ- δυτικισμό της μη λατινικής Ανατολής, την πνευματικοπολιτική δηλαδή υποταγή της στην εξουσία του πάπα». Η Ουνία θεωρείται επικίνδυνη και αιρετική για τον ορθόδοξο χριστιανισμό από τους θεματοφύλακές του.

Ο όρος ουνιτικές εφαρμόζεται για εκείνες τις ανατολικές καθολικές εκκλησίες που υπήρξαν ορθόδοξες και για τα μέλη τους. Ο όρος θεωρείται εκ μέρους τους σήμερα αρνητικός, ακόμη και εξευτελιστικός προσδιορισμός αν και χρησιμο- ποιήθηκε ιστορικά, από Λατίνους και ανατολικούς καθολικούς, ειδικά πριν από τη β’ βατικάνεια σύνοδο. 

Πηγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading