ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόδικος ο Γ. Παπανδρέου και το σύστημα ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.

Του Γιώργου Δελαστίκ – “Επίκαιρα”

Συντριπτικό ήταν το πολιτικό πλήγμα κατά του Γιώργου Παπανδρέου και της περί αυτόν ηγετικής ομάδας υπουργών του ΠΑΣΟΚ από την κίνηση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.

Το αίτημα παραπομπής στη Βουλή του… φακέλου της παραποίησης των στατιστικών στοιχείων του ελληνικού ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ, ώστε να υπαχθεί η Ελλάδα υπό καθεστώς Μνημονίου, αναδεικνύει το βάρος του οικονομικού, κοινωνικού και πολιτικού εγκλήματος που διεπράχθη εναντίον της χώρας μας από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Η υπόδειξη διερεύνησης της ενδεχόμενης ύπαρξης ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων, όπως ο τέως πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπα-κωνσταντίνου, κ.ά., αντανακλά την καθολική υποψία των Ελλήνων ότι οι πολιτικοί πρωταγωνιστές του εγκλήματος κατά του ελληνικού λαού έδρασαν συνειδητά, εκτελώντας προδιαγεγραμμένο σχέδιο.

Πανικό προκάλεσε σε υπουργούς του ΠΑΣΟΚ η αναφορά στο διαβιβαστικό έγγραφο του οικονομικού εισαγγελέα προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι «από το σύνολο του συλλεγέντος αποδεικτικού υλικού και ιδίως από μαρτυρικές καταθέσεις προέκυψαν στοιχεία σχέσιν έχοντα με αξιόποινες πράξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών και πρόσωπα κατέχοντα συγκεκριμένες θέσεις στην κυβέρνηση της Ελλάδας».

Ο Παπακωνσταντίνου στον τοίχο

Το διαβιβαστικό του οικονομικού εισαγγελέα είναι καταπέλτης. «Σε πλείστες των μαρτυρικών καταθέσεων ρητώς γίνεται λόγος για διόγκωση και αυθαίρετο προσδιορισμό του δημοσίου ελλείμματος του 2009 αφενός και, αφετέρου, ευθυνών του τότε πρωθυπουργού, μελών της τότε κυβερνήσεως και τότε αρμοδίων υπουργών Οικονομικών», υπογραμμίζεται.

Πέραν του Γιώργου Παπανδρέου, η ολέθρια διακυβέρνηση του οποίου επανέρχεται στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου, σε δεινή θέση περιέρχεται ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υπουργός Περιβάλλοντος στην κυβέρνηση Παπαδήμου σήμερα, ο οποίος, μαζί με τον τότε υφυπουργό -και νυν αναπληρωτή υπουργό- Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη, και άλλους, χαμηλότερου πολιτικού επιπέδου, συνεργάτες τους, είχε τον άμεσο χειρισμό της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι η παραιτηθείσα από τη διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ, καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά, οι δηλώσεις της οποίας είχαν δημοσιοποιήσει την παραχάραξη των στατιστικών στοιχείων προκειμένου να συρθεί η χώρα μας σε καθεστώς υποτέλειας μέσω Μνημονίου, είχε καταγγείλει ότι «οι κύριοι Παπακωνσταντίνου και Βάλτερ Ράντερμαχερ [Σ.Σ.: πρόκειται για το Γερμανό διευθυντή της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας] είχαν επιβάλει το νόμο της σιωπής».

Ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλαδή, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εμφανίζεται συνεργαζόμενος με το Γερμανό διευθυντή της Eurostat προκειμένου να υπαγάγουν την Ελλάδα σε καθεστώς απώλειας της οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας της. Πρόκειται για κατηγορία που, εφόσον τεκμηριωθεί, οδηγεί απευθείας τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο, με πιθανότατη την καταδίκη του.

Αντιδράσεις πανικού

Την κατηγορία της πολιτικής συνωμοσίας με ξένους κατά της Ελλάδας προσπαθεί να αντιστρέψει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και να τη μετατρέψει σε… επιχείρημα υπέρ του! Στην πανικόβλητη απαντητική δήλωσή του κάνει λόγο για «αμφισβήτηση των επικυρωμένων από τη Eurostat στατιστικών στοιχείων της Ελλάδας», πράγμα το οποίο θεωρεί αδιανόητο, μες στον παροξυσμό δουλοφροσύνης του, την ίδια ώρα που η Ζωή Γεωργαντά έχει καταγγείλει από το Σεπτέμβριο ότι ο Ανδρέας Γεωργίου, υπάλληλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που «φυτεύτηκε» από την κυβέρνηση Παπανδρέου ως πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, «αποδεχόταν τα στοιχεία που του έδινε ο επικεφαλής της Eurostat, Βάλτερ Ράντερμαχερ, και τα έστελνε πίσω» ως στοιχεία πρ-ερχόμενα δήθεν από την ΕΛΣΤΑΤ, την Ελληνική Στατιστική Αρχή!

Έστελναν, δηλαδή, οι Γερμανοί στον Γεωργίου τα στατιστικά στοιχεία για την ελληνική οικονομία που θα δικαιολογούσαν την υπαγωγή σε καθεστώς Μνημονίου και αυτός τα ενέκρινε, λέει η Ζωή Γεωρ-γαντά. Προσπάθεια «ποινικοποίησης της αλήθειας για τη δεινή θέση της χώρας» ισχυρίζεται ότι διαβλέπει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ευελπιστώντας να τη γλιτώσει.

Το… «μακελειό» του Λοβέρδου

Δεν είναι ο μόνος αυτός από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που τελούν σε κατάσταση πανικού. «Έχουμε να κάνουμε με μια καλά οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά (!) συμφέροντα», δήλωσε πομπωδώς ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και «ριγμένος» από τον Γιώργο Παπανδρέου κατά το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, Πάνος Μπεγλίτης. Τίθενται «σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα», δηλαδή, μας λέει ο Μπεγλίτης, αν πάει φυλακή ο Παπακωνσταντίνου! Ο κάθε υπουργός του ΠΑΣΟΚ ταυτίζει, δηλαδή, τον εαυτό του με το… «εθνικό συμφέρον»!

Οι άνθρωποι έχουν χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία… Ακόμη και ο Λουδοβίκος της Γαλλίας ταύτιζε με τον εαυτό του μόνο το κράτος, όχι το έθνος – και ήταν και απόλυτος μονάρχης, όχι απλός «κηπουρός» που ο Γιωργάκης έκανε υπουργό!

Πιο απολαυστικός, όμως, ήταν την Κυριακή το πρωί στο MEGA ο Ανδρέας Λοβέρδος. Αυτός μας απείλησε ότι… «θα γίνει μακελειό (!)», αν τολμήσει κανείς να παραπέμψει σε δίκη τον Γιώργο Παπανδρέου εξαιτίας της παραχάραξης των στατιστικών στοιχείων για να βάλει την Ελλάδα σε καθεστώς υποτέλειας. Το διασκεδαστικό είναι ότι την ίδια μέρα, την Κυριακή, δημοσιευόταν στο Βήμα ολοσέλιδη συνέντευξή του, όπου έλεγε ότι «τώρα η παράταξη πρέπει να αλλάξει ηγεσία» και πως με νέα ηγεσία το ΠΑΣΟΚ θα πάει καλύτερα στις εκλογές απ’ ό,τι με τον Γιώργο αρχηγό!

Κατά τα άλλα, ήταν έτοιμος να πρωτοστατήσει στο «μακελειό» για χάρη του Παπανδρέου! Ο φαρισαϊσμός στην αποθέωσή του…

Η ουσία είναι, βεβαίως, ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος γνωρίζει πως βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πιο μισητούς υπουργούς της κυβέρνησης Παπανδρέου, μαζί με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, την Αννα Διαμαντοπούλου, τον Θεόδωρο Πάγκαλο κ.ά. Για τον εαυτό του, λοιπόν, νοιάζεται ο υπουργός Υγείας, να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο ίδιος. Σωστά εκτιμά ότι, αν παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ο Γιώργος Παπανδρέου, αποκλείεται να τη γλιτώσει αυτός!

Πολιτική «μπόχα» συμμοριών

Σαν να μην έφτανε η κορυφαία υπόθεση της παραχάραξης των στατιστικών στοιχείων από την κυβέρνηση Παπανδρέου για να οδηγήσει τη χώρα στο ζυγό του Μνημονίου, ήρθε και η υπόθεση των συμμοριών τοκογλύφων και εκβιαστών της θεσσαλονίκης, για να αισθανθεί ο κόσμος ακόμη μεγαλύτερη αποστροφή κατά των πολιτικών, των καθεστωτικών κομμάτων που συναποτελούν την κυβέρνηση Παπαδήμου και συγκυβερνούν μέσω αυτής.

Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ το κορυφαίο στέλεχος του ΣΔΟΕ που συμμετείχε στη συμμορία. Μάλιστα, πανηγυρίζοντας, εκπρόσωποι της παπανδρεϊκής πτέρυγας του κόμματος προσπαθούσαν να τον «χρεώσουν» στον Ευάγγελο Βενιζέλο, του οποίου ήταν πολιτικός φίλος.

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του ΛΑΟΣ ήταν ο αρχηγός της συμμορίας. Συνδεόμενος στενότατα με τη Νέα Δημοκρατία και την Εκκλησία ήταν ο δημοσιογράφος – εισπράκτορας της συμμορίας.

Παρωνυχίδα, βεβαίως, μπροστά στα ανατριχιαστικά γεγονότα των εξεταζόμενων από τις δικαστικές Αρχές επιλήψιμων οικονομικών δραστηριοτήτων ατόμων που συνδέονται στενότατα τόσο με τον υπο δικαστική εκκρεμότητα περιφερειάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, όσο και με τον τέως δήμαρχο, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, προερχομένων αμφοτέρων από τη ΝΔ, με τον εισαγγελέα, μάλιστα, να ζητά την προφυλάκιση του τέως δημάρχου.

Απονομιμοποίηση κομμάτων

Η τόσο στενή σύνδεση στελεχών πολιτικών κομμάτων με συμμορίες του κοινού ποινικού εγκλήματος συνιστά νέο, ισχυρότατο πλήγμα απονομιμοποίησης του πολιτικού προσωπικού και του κομματικο- πολιτικού συστήματος. Υπάρχει ήδη διάχυτη στην κοινωνία η άκρα περιφρόνηση προς τους πολιτικούς λόγω της ληστρικής πολιτικής που ακολουθούν οι κυβερνήσεις τους εναντίον των εισοδημάτων των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, των συνταξιούχων. Έρχεται τώρα από πάνω και η χιονοστιβάδα αποκαλύψεων ότι όλο και περισσότερα κορυφαία στελέχη τους μετατρέπονται κυριολεκτικά σε κακοοιούς συμμοριών και γκάνγκστερ, οπότε ολοκληρώνεται η απαξίωση των κυβερνητικών κομμάτων.

Οι ίδιοι οι πολιτικοί, φυσικά, ενδιαφέρονται πρωτίστως για την αλληλοκάλυψή τους, γιατί είναι τόσοι πολλοί αυτοί που βρίσκονται έκθετοι σε παράνομες πράξεις, ώστε κανένας δεν τολμά να βάλει φυλακή τον άλλο. Φοβούνται -και δικαίως- ότι όποιος τιμωρηθεί θα «ξεράσει» όσα ξέρει για τους άλλους. Έτσι η μπόχα τούς πνίγει όλους.

 

Σχετικά Άρθρα

Ένα σχόλιο

 1. ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ!!!

  Κυριες,-οι & Αγαπητέ Αναγνώστη,

  Όλα αυτά που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας, είναι μια παραπλάνηση της κοινής γνώμης. Τι με ενδιαφέρει εμένα ως ένας πολίτης, ποιός θα είναι απο την χαμένη-αποτυχημένη ηγεσία και ελίτ του ΠΑΣΟΚ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ή ο αυριανός πρωθυπουργός της Χώρας μου. Οι κύριοι δοκιμάστηκαν και δεν απέτυχαν μόνο, αλλά μας πούλησαν σε θέματα οικονομικά, εθνικά και ακόμα σε απλά κοινωνικά ζητήματα….

  Το νυν ΠΑΣΟΚ, πρώτα λειτούργησε αντίθετα με το ειδικό σκοπό του κινήματος και είναι εκτός του συντάγματος της Χώρας μας. Αλλά, για μία ακόμα φορά αγνοούνται τα βασικά πράγματα ενός φορέα και κράτους δικαίου απέναντι στους πολίτες του.
  Φυσικά, όλα αυτά έγιναν για λογαριασμό τρίτων και με κατεύθυνση τρίτων, σε βάρος των Ελλήνων Πολιτών. Όμως, ουδείς πρόσβαλε αυτά που έγιναν για εμάς τους πολίτες, μεσα στα πλαίσια των νόμων που ισχύουν σ’ αυτήν την Χώρα. Φυσικά, απο την Διοικούσα Ομάδα δεν το περιμέναμε, αλλά υπάρχουν συνδικαλιστικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. και επιστήμονες σ’ αυτό το τόπο.

  Ο Ελληνικός λαός έδωσε εντολή για μία τετραετία σ’ αυτούς και αυτοί μας πούλησαν εν ψυχρώ. Έκαναν κατάχρηση την λαϊκή εντολή και ήταν σύσσωμη η προσπάθεια στο σύνολο της.

  Επομένως, το κίνημα αυτό που κάποτε ήμουν και εγώ μέσα και πρόσφερα κατι παραπάνω απο τις δυνάμεις μου, δεν εμπνέει ποιά κανέναν, όπως το καταντήσανε αυτοί οι Κυριοι. Αναρωτιεμαι πιά! Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. ως Κυβέρνηση στην Χώρα μου; Αφού τις εντολές τις παίρνουν απο τα κέντρα αποφάσεων. Με αποτέλεσμα οτι είχε και δεν είχε ο απλός Έλληνας Πολίτης να τα χάσει σε μία νύχτα που λέμε. Σε μία νύχτα επι της Ν.Δ. πλουτήσαμε 25 της εκατό!!!. Επι ΠΑΣΟΚ δεν ξεπουλήθηκαν τα ναυπηγεία ή δεν αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν οι εφοπληστές μας; Μας δόθηκε η ευκαιρία να δημιουργήσουμε βιομηχανία χωρίς καπνογόνο, που αφορά και είναι ο πολιτισμός της Χωρας και το τουρισμό μας. Που ήταν και είναι απο τις αρτηρίες της Ελληνικής Οικονομίας; Να ξεπουληθούν όλες κερδοφόρες επιχειρήσεις, δήθεν στο όνομα των ξένων επενδύσεων. Να μεταναστεύουν τα Ελληνικά ανοικτά μυαλά ανα τον κόσμο, που τα χρειάζεται αυτός ο τόπος. Πως θα γίνει ανάπτυξη όταν χάνεις το αίμα σου και την γενιά της ανάπτυξης; Μ’ αυτό το μπάχαλο-σούρμενο στην Ομόνοια και γύρω, πού αναγκάσανε του ημεδαπούς νύχτα να φύγουν, ανάπτυξη κύριοι δεν γίνεται. Αλλά ούτε φεύγοντας η «Ελένη» απο την Χώρα μας, στις γειτονικές Χώρες ως «Νατάσα» ανάπτυξη μπορεί να γίνει. Αλήθεια, δείξτε μου ενα κλάδο να έχουμε επενδύσει ως Χώρα απο το 1821 μ’ αυτούς τους διοικούντες; Μ’ αυτούς τους διοικούντες για ποιο λικνο του πολιτισμού και του φωτός μπορώ να μιλήσω; Ο Έλληνας σήμερα δέχεται ή δεν δέχεται την ταπείνωση του μέσα στην Ε.Ε. και παγκοσμίως.

  Αυτές οι μέθοδοι-ίντριγκες του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ,…κα. είναι γνωστές στην Ελληνική Κοινωνία και φτάνει πιά. Αντι να βρίσκουν και να ψάχνουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως Χώρα, για μία ακόμα φορά ασχολούνται με την καρέκλα και την πίτα. Είναι ντροπή και αίσχος στην θέση που μας έφεραν αυτοί οι κύριοι. Ως Χώρα κάποτε είχαμε την καλύτερη μεσαία τάξη στον κόσμο. Τώρα τί έχουμε;….

  Παρόλο όλα αυτά, εύχομαι κάτι καλό να βγεί απο τις ζυμώσεις αυτές για το τόπο μας και όχι για δαύτους.

  Μεχμέτ Ιμάμ
  Τ. υποψ. του ΠΑΣΟΚ απο την Ξάνθη & Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Μουσουλμάνων στην Ελλάδα “Η Φιλότητα”
  Αθήνα, 08/12/2012

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading