ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΕΛΛΑΔΑΜΝΗΜΟΝΙΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Σύνδρομο του Μα@άκα

Οι δεξιοί βουλευτές αντιδρούν στις προθέσεις Στουρνάρα να φορολογήσει επιπλέον τα ακίνητα. Στις δηλώσεις Παυλόπουλου “Η φορολογία των ακινήτων οδηγεί σε μεσοπρόθεσμη δήμευση των περιουσιών” και του Κυριάκου Μητσοτάκη “Το 2013 μπορεί να μείνει στην ιστορία ως το έτος δήμευσης της ακίνητης περιουσίας” προστέθηκε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του νεοδεξιού Πασόκ και ουράς της ΝΔ Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος δήλωσε ότι:
Η επικείμενη υπερφορολόγηση των ακινήτων στερείται πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ανάλυσης. Δεν θα αποφέρει έσοδα στα δημόσια ταμεία όπως έγινε και με το βλακώδες μέτρο της υπερφορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης που αντί της προσδοκώμενης αύξησης μείωσε τα δημόσια έσοδα”.
Άι σιχτίρ κυρ Απόστολε. Βλακώδες-ξεβλακώδες το ψηφίσατε όλοι σας. Ή νομίζεις πως ξεχάσαμε ότι το μέτρο ψηφίστηκε το 2011 επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου και πήρε αναβολή για το 2012;
Αναρωτιέμαι ρε καλόπαιδα, ο στούρνος εφαρμόζει δική του πολιτική; Μήπως ψηφίζει μόνος του όλα αυτά τα άδικα, δυσβάστακτα, αναποτελεσματικά, ηλίθια μέτρα; Αφού αυτά συμφωνήθηκαν στη διακομματική επιτροπή που έγινε την προηγούμενη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013. Το ακούσατε;;;;; ΔΙΑ-ΚΟΜ-ΜΑ-ΤΙ-ΚΗ!!!!! 
Τις παπάρες που εισηγείται ο στούρνος – και φυσικά τις εγκρίνουν απόλυτα οι αρχηγοί των κομμάτων σας – όλοι εσείς που σήμερα …“διαμαρτύρεστε”, πηγαίνετε μετά σαν κότες στη σειρά και τις ψηφίζετε.
Μήπως η συνοχή της κυβέρνησης του Σαμαρά και των υποτακτικών του στηρίζεται στη ψήφο του στούρνου; Αυτός ο καραγκιόζης ούτε καν βουλευτής δεν είναι. Αυτά τα μέτρα της κάσας μας εσείς τα στηρίζετε, εσείς τα ψηφίζετε και εσείς τα υπογράφετε. Και μετά το ρίχνετε στην παπαρολογία της δήθεν υποστήριξης των αδύναμων, γιατί μαλάκας είναι αυτός ο λαός και ξεχνάει.
Ε, λοιπόν, καταφέρατε το ακατόρθωτο. Γίνατε πιο γελοίοι και από τον στούρνο!

Είναι η πρώτη φορά που υπολογίζεται το ύψος του φόρου και στη συνέχεια το υπουργείο οικονομικών κόβει και ράβει για να το μαζέψει. Το 2009 από τους φόρους στα ακίνητα είχαν μαζέψει 500 εκατ. ευρώ. Για το 2013 έχουν εγγράψει στον προϋπολογισμό έσοδα από τη φορολόγηση των ακινήτων 3 δισ.ευρώ, δηλαδή ποσό εξαπλάσιο! Για πρώτη φορά θα φορολογηθούν τα πάντα (όχι οι οφ-σορ βρε κουτά).

Κάποιος από το Υπουργείο Καταστροφής της Οικονομίας έκανε την απλή σκέψη: τι είναι αυτό που έχουν οι περισσότεροι; Ποιο όνειρο είχε ο Έλληνας από τη μέρα που γεννήθηκε; Γιατί πήρε δάνειο; Γιατί στερήθηκε;
Αυξήσαμε τα τέλη κυκλοφορίας και τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων, παρέδωσαν πινακίδες οι ανθέλληνες. Πολλαπλασιάσαμε τους φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης, σταμάτησαν οι αλήτες να αγοράζουν πετρέλαιο. Τι απέμεινε λοιπόν;
Σε ποσοστό πάνω από 80% οι Έλληνες διαθέτουν (τουλάχιστον ένα) σπίτι. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ κατά την Ε.Ε, το ΔΝΤ, τη γερμανίδα κουφάλα και τους μαλάκες εσωτερικού. Αυτό δεν συμβαίνει στη Γερμανία, στην Αγγλία, στην Ολλανδία ή αλλού. Γιατί να συμβαίνει στην Ελλάδα; Να δουλεύει δηλαδή ο γερμανός για να χτίζετε εσείς σπίτια; Έτσι λοιπόν η ιδιοκτησία κατοικίας στην Ελλάδα έγινε η αγελάδα για το μόνιμο άρμεγμα.
Να χαρώ εγώ τον Βενιζέλο που θα έβαζε προσωρινά το χαράτσι της ΔΕΗ και τους Σαμαρά και Κουβέλη που δεσμεύτηκαν πως θα καταργηθεί οριστικά από 1.1.2013.
Θα φορολογήσουν τα σπίτια, τα καταστήματα, τα γραφεία, τις αποθήκες, τα χωράφια. Μάλιστα για τα χωράφια υπάρχει εισήγηση να φορολογούνται ανάλογα με το πόσα χόρτα φυτρώνουν σε αυτά. Δεν γίνεται ένας που μαζεύει χόρτα – συνεπώς το κράτος χάνει έσοδα από ΦΠΑ και ανασφάλιστη εργασία – να πληρώνει το ίδιο με ένα χωράφι γεμάτο πέτρες. Εκτός και αν οι πέτρες χρησιμοποιούνται σε συλλαλητήρια, οπότε εμπίπτει σε αρμοδιότητα άλλου υπουργείου.
Δεν έχεις να πληρώσεις; Δανείσου. Ξεχρέωσε εμάς και χρώστα τα αλλού. Και το ίδιο να κάνεις και για τα επόμενα (πόσα;) χρόνια. Θα σε βάλουμε να πληρώσεις το σπίτι σου 2-3 φορές για να καταριέσαι την ώρα που το έχτισες και δεν τα έτρωγες στις πουτάνες.
Βέβαια και τώρα οι πουτάνες (της Βουλής) στα τρώνε, αλλά μη το κάνουμε θέμα.
Και θα έρθει ένα ωραίο πρωινό και θα σου πουν: δεν τα μαζεύεις σιγά-σιγά να του δίνεις από το σπίτι σου; Αφού δεν έχεις να πληρώσεις τους φόρους, το πουλήσαμε σε άγγλους, γάλλους, γερμανούς, ρώσους, κινέζους. Και από την επόμενη χρονιά θα σταματήσουμε τους φόρους στα ακίνητα. Ε, διάολε, οι άνθρωποι έμπασαν συνάλλαγμα στη χώρα, μη τους τιμωρούμε γι’ αυτό”!
Λέγανε πως το Χρηματιστήριο αποτέλεσε τη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου που έγινε ποτέ στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Τρίχες! Στο χρηματιστήριο έπαιξαν όσοι ήθελαν, όσοι τους περίσσευαν, όσοι πίστευαν ότι θα κάθονται και θα τα μαζεύουν από …επενδύσεις. Έπαιξαν, έχασαν, κέρδισαν, τζόγος είναι, και τα φράγκα στο τζόγο ποτέ δεν ήσαν σίγουρα. Πήγαν να τα βάλουν με τους αρχιμαέστρους στις πουστιές και έχασαν κόπους μιας ζωής. Μέχρι και δάνεια έπαιρναν οι ηλίθιοι (τι εποχές, ε!) για να τζογάρουν.
Αυτά μου είναι αδιάφορα και ας πρόσεχαν. Όμως, το πολύ μεγάλο κόλπο είναι αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας τα τελευταία 2,5 χρόνια. Ποια αναδιανομή πλούτου και μαλακίες. Έκαναν την ιδιοκτησία αδίκημα και τα παίρνουν από όλους και από παντού. Ζεις σε ένα σπίτι που δεν σου ανήκει και θα πληρώνεις το νοίκι που το κράτος θα σου ορίζει. Με τις αντικειμενικές αξίες που θα λέει το κράτος κι ας μη το αγοράζει κανένας. Εδώ πληρώνεις φόρους που έχεις σπίτι και παιδιά, γιατί δεν έχουν πινακίδες και δεν μπορείς να τις παραδώσεις!!! Βάζουν φόρο πάνω στο φόρο και πρόστιμα πάνω στους φόρους των φόρων, γιατί δεν θέλουν να καταλάβουν ότι ο κόσμος δεν έχει πια δεκάρα να τους δώσει.
Απειλούν με κατασχέσεις αυτοκινήτων, μισθών, συντάξεων και φυλακές.
Γι’ αυτούς είμαστε όλοι παράνομοι.
Ε, αφού είμαι παράνομος και το σπίτι μου γιάφκα σας προειδοποιώ: μη κάνετε καμιά μαλακία και έρθετε να το κατασχέσετε. Θα το κάνω φλαμπέ με όποιον μαλάκα δικαστικό κλητήρα ή μπάτσο είναι μέσα. Αφού δεν θα μείνω εγώ και τα παιδιά μου, δεν θα μείνει κανείς!!!
Μέχρι και το ΔΝΤ τους στέλνει τα μυνήματα πως έγινε λάθος, αλλά … αλλά το πρόγραμμα είναι αυτό και δεν αλλάζει! Έπεσαν λέει έξω στο ΔΝΤ με έναν «πολλαπλασιαστή». Και με αυτόν τον γαμημένο πολλαπλασιαστή μάς πρόσθεσαν χρέος, διαίρεσαν τις οικογένειες με τη μετανάστευση και αφαίρεσαν ζωές με τις αυτοκτονίες.
Όμως…
Ο Σαμαράς είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός (σε ποια χώρα Θεέ μου;). Προηγείται με 46% ενώ ο Τσίπρας δεν πιάνει ούτε το 28%. Οι μισοί περίπου Έλληνες θέλουν να παραμείνει πρωθυπουργός, γιατί δεν βρίσκουν …καλύτερο.
Μια χώρα σε ομαδική παράκρουση.
Δεν ξέρω αν πρόκειται για το Σύνδρομο της Στοκχόλμης, όπου το θύμα ερωτεύεται τον θύτη.
Μάλλον πρόκειται για το Σύνδρομο του Μαλάκα, που το συνήθισε το πήδημα και του αρέσει…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button