ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙΕΛΛΑΔΑΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΣΤΟ COSTA NAVARINO: Ένα παγκόσμιο γεγονός της VW στην Ελλάδα

dsresize

Ο Διευθυντής Πωλήσεων & Marketing VW  κ. Διονύσης Μπατιστάτος με τον κ. Μίνωα Κυριακού

Η χώρας μας έχει υπέροχο κλίμα και πλέον μπορεί να σταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, στον τομέα των ξενοδοχειακών υπηρεσιών. Έτσι η VW σε συνεργασία με την Kosmocar πραγματοποιούν στην χώρα μας μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου μια μοναδική παρουσίαση. Μας μιλά για το γεγονός ο καταλληλότερος άνθρωπος στην χώρα μας. Ο εμπορικός Διευθυντής της VW, Διονύσης Μπατιστάτος.

Συνέντευξη στον Δημήτρη Χατζητόλιο

Capital.gr: Η καρδιά της VW αυτή την στιγμή χτυπά στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο Costa Navarino. Εκεί η Volkswagen παρουσιάζει το νέο Passat σε παγκόσμιο επίπεδο σε όλους τους εμπόρους της μάρκας καθώς και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο στα στελέχη πωλήσεων της. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτό το μεγάλο event.

Διονύσης Μπατιστάτος: Πράγματι αυτό είναι το μεγαλύτερο event που έχει κάνει ποτέ η μάρκα VW για το Δίκτυο της κι επίσης το μεγαλύτερο που έχει γίνει στην Ελλάδα μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες. Είναι ένα event που πραγματοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Πύλου και ο χρόνος διεξαγωγής του είναι από τις 6 Οκτωβρίου έως και τις 4 Δεκεμβρίου. Σε αυτό το event θα έρθουν πάνω από 20.000 άνθρωποι όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά απ’ όλο τον κόσμο με σκοπό την παρουσίαση του νέου μοντέλου της μάρκας του νέου Passat 8ης γενιάς.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι το δεύτερο πιο ιστορικό όνομα μετά το Beetle με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 22 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα αυτοκίνητο που αντιπροσωπεύει τις περισσότερες αξίες της μάρκας γιατί πέρα από την ασφάλεια και την τεχνολογία αποπνέει μια αίσθηση πολυτέλειας και άνεσης η οποία είναι χαρακτηριστική της σχέσης αξίας/προϊόντος που προσφέρει. Είναι ένα αυτοκίνητο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από όλα τα αυτοκίνητα τη κατηγορίας ακόμα κι εκείνα της πολυτελούς διατηρώντας όμως τις τιμές της Volkswagen.

Για εμάς λοιπόν αποτελεί μεγάλη τιμή γιατί το νέο Passat είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό αυτοκίνητο ειδικά για την χώρα μας και για την μάρκα VW είναι η ναυαρχίδα των επιβατικών αυτοκινήτων της. Όσον αφορά στο event να πούμε ότι αυτό αποτελείται από δυο μέρη: Το πρώτο μέρος η διάρκεια του οποίου ήταν περίπου 20 ημέρες και αφορούσε στην επίσκεψη 6.000 εμπόρων της μάρκας VW από όλον τον κόσμο και το δεύτερο κομμάτι το οποίο αφορά σε περίπου 14.000 επισκέπτες οι οποίοι είναι στελέχη πωλήσεων απ’ όλη την ευρωπαϊκή αγορά.

Capital.gr: Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή της τοποθεσίας και του ξενοδοχείου?

κ.Μπατιστάτος: Να πούμε ότι όπως κάθε χρονιά, κάθε χώρα στην Ευρώπη και κυρίως κάθε νότια ευρωπαϊκή χώρα προσπαθεί αυτό το event να το φιλοξενήσει η ίδια, έτσι και φέτος μετά από αρκετή πίεση και από πλευράς Κοsmocar αποφασίστηκε αυτό το event να έρθει στη χώρα μας. Αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι μία απόφαση που δείχνει την εμπιστοσύνη που έχει η μάρκα VW προς την Ελληνική αγορά, στην χώρα μας αλλά και στον καιρό που μπορεί να προσφέρει.

Ένας από τους λόγους που επιλέχθηκε η συγκεκριμένη τοποθεσία είναι ο καιρός ο οποίος στη Νότια Ελλάδα είναι καλύτερος αυτή την περίοδο. Όσον αφορά στο ξενοδοχείο, το Costa Navarino είναι ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται ακριβώς σε μια πολύ όμορφη παραλία του Ιουνίου, διαθέτει δύο από τα πιο σύγχρονα και ωραιότερα γήπεδα γκολφ στον κόσμο και γενικά όλο το περιβάλλον όπως αντιλαμβάνεστε είναι πολύ όμορφο. Όμως ένα από τα σημαντικότερα οφέλη/πλεονεκτήματα του ξενοδοχείου είναι η φιλοσοφία που έχει όσον αφορά στην ανακύκλωση. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη μελέτη στο να χρησιμοποιούνται και να καθαρίζονται όλα τα απόβλητα που υπάρχουν, να μην καταστρέφεται κανένα δέντρο και γενικότερα υπάρχει μια μεγάλη περιβαλλοντολογική προσοχή. Αυτό είναι πολύ συνεπές με τις αξίες που έχει η μάρκα VW όχι μόνο στα αυτοκίνητά της αλλά γενικά στις υπηρεσίες της και στη φιλοσοφία της που αφορά τόσο στην προσοχή του περιβάλλοντος όσο και στην ποιότητα ζωής όχι μόνο της παρούσας γενιάς αλλά και των μεθεπόμενων. Να σημειώσουμε ότι το Costa Navarino, αναγνωρίστηκε με το Βραβείο Αειφορίας (EHMA – Sustainability Award) από το Diversey Care το 2013 και τιμήθηκε με το Green Key 2013 οικολογικού σήματος, που τιμά τη δέσμευση για το περιβάλλον και την εφαρμογή των οικολογικά βιώσιμων έργων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία. Όλα τα παραπάνω έπαιξαν πολύ μεγάλο ρόλο για την επιλογή του ξενοδοχείου.

Capital.gr: Ποια είναι τα οφέλη της χώρας μας από τέτοιες εκδηλώσεις?

κ.Μπατιστάτος: Το πρώτο όφελος που μπορεί να πει κανείς για την χώρα μας είναι ότι 20.000 νέοι πιθανοί πελάτες/τουρίστες επισκέφθηκαν αυτό το μέρος. Η νοτιοδυτική Πελοπόννησος είναι μέρος το οποίο προσφέρεται κι έχει να κάνει με τη δυνατότητα 20.000 ανθρώπων από όλον τον κόσμο να γνωρίσουν αυτό το κομμάτι της Ελληνικής γης το οποίο δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από άλλες περιοχές/χώρες της Ευρώπης.
Το δεύτερο κομμάτι είναι ότι αυτή την περίοδο αρκετά ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις έχουν δουλέψει παρατείνοντας έτσι την περίοδο του καλοκαιριού. Επίσης είναι μια πολύ μεγάλη γνώση που αποκτούν οι τοπικές αρχές διότι δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστούν μεταξύ τους το τελωνείο, οι αστυνομικές αρχές, ο δήμαρχος της Καλαμάτας και άλλες τοπικές αρχές οι οποίες πράγματι βοήθησαν και στήριξαν πάρα πολύ αυτή την εκδήλωση για δύο περίπου μήνες και όπως καταλαβαίνετε αυτό δημιουργεί μια νέα τεχνογνωσία στους ανθρώπους αυτούς ώστε να μπορούν να φιλοξενούν αντίστοιχες εκδηλώσεις και αυτό πιστεύω είναι ένα από τα σημαντικότερα οφέλη. Παράλληλα επειδή στο γεγονός αυτό επιλέχθηκε όλα τα φαγητά και όλα τα ποτά να είναι από την ελληνική γη – δεν έχει έρθει τίποτα από το εξωτερικό – όπως καταλαβαίνετε είναι επίσης μια πολύ καλή ευκαιρία 20.000 άνθρωποι που έρχονται από όλον τον κόσμο να γνωρίσουν την ελληνική κουζίνα, να πιουν και να γευτούν τα ελληνικά κρασιά, να δοκιμάσουν το ελληνικό λάδι που είναι σε πολύ καλές ποιότητες και οι εντυπώσεις που αποκομίζουν να είναι θετικές όπως διαπιστώσαμε κι εμείς προσωπικά που πήγαμε.

Capital.gr: Τι να περιμένουμε από την VW τα αμέσως επόμενα χρόνια?

κ.Μπατιστάτος: Από την VW θα πρέπει να περιμένετε την συνέπεια και την συνέχεια της φιλοσοφίας της στο να παρέχει τις αυτοκινητικές υπηρεσίες της που είναι πολύ υψηλού επιπέδου και σε πολύ καλές τιμές. Διαρκώς η VW κάνει χρήση νέων καινοτόμων τεχνολογιών στα αυτοκίνητά της , που όπως γνωρίζετε είναι μια φιλοσοφία την οποία θα συνεχίσει με πολύ ευλάβεια. Βλέπετε ότι συνεχώς τα αυτοκίνητά μας εξοπλίζονται με νέα συστήματα και νέες τεχνολογίες που όπως ανέφερα και προηγουμένως προσφέρονται σε πολύ προσιτές τιμές . Όπως θα δείτε στο νέο Passat υπάρχουν τεχνολογίες οι οποίες για πρώτη φορά παρουσιάζονται στην αυτοκίνηση σε πάρα πολύ καλές τιμές, πράγμα που επαναλαμβάνω έχει πολύ μεγάλη σημασία γιατί μην ξεχνάτε ότι είμαστε μια μάρκα που απευθυνόμαστε σε όλο το εύρος της αγοράς. Πέρα από αυτό όμως θα δείτε τις νέες απόψεις της μάρκας για την ηλεκτροκίνηση, τα υβριδικά και τα αυτοκίνητα φυσικού αερίου. Εμείς ήδη έχουμε λανσάρει 3 αυτοκίνητα στην ελληνική αγορά με το καύσιμο του φυσικού αερίου το οποίο δεν είναι μόνο ότι είναι πολύ οικονομικό αλλά είναι επίσης πολύ αποδοτικό και συμβάλει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος μιας και τα αυτοκίνητα αυτά ρυπαίνουν ελάχιστα το περιβάλλον.

Capital.gr: Πλησιάζουμε στο τέλος της χρονιάς. Ποια είναι η εικόνα σας για την αγορά στην Ελλάδα? Ποια πιστεύετε θα είναι η πορεία της αγοράς τα επόμενα χρόνια?

κ.Μπατιστάτος: Νομίζω έχω αναφέρει ότι φέτος η αγορά μας έχει ξεκολλήσει από τα δεδομένα του 2012 και του 2013 δηλαδή το επίπεδο λίγο κάτω των 60.000 αυτοκινήτων. Φέτος η αγορά θα είναι γύρω περίπου στα 70.000 αυτοκίνητα που όπως και να το κάνουμε είναι μια αύξηση η οποία είναι της τάξης του 20% και πιστεύουμε ότι αυτή η ανοδική πορεία θα συνεχιστεί και στην επόμενη χρονιά και στα επόμενα χρόνια μιας και ρωτάτε. Έχουμε την πεποίθηση ότι το 2015 η αγορά θα είναι επίσης μεγαλύτερη από την φετινή αγορά και πιστεύουμε ότι σιγά, σιγά η αγορά μας θα επανέλθει σε καλύτερα μεγέθη από ότι είναι σήμερα.

 

Πηγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading