ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΕΛΛΑΔΑΜΝΗΜΟΝΙΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ο Προβόπουλος αρνείται να καταθέσει στη Βουλή στοιχεία για τα δάνεια των κομμάτων

provopoulos_30-05-2013Κατά σκανδαλώδη και προκλητικό τρόπο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, αρνείται να δώσει στη Βουλή τα αναλυτικά στοιχεία για το ύψος των δανείων που έλαβαν τα κόμματα από το 1996 και μετά, καθώς επίσης από ποια τραπεζικά ιδρύματα.

Ειδικότερα, σε έγγραφο της ΤτΕ που διαβιβάστηκε στη Βουλή, μέσω του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρεται ότι «οι όροι χορήγησης δανείων και παροχής εγγυήσεων από τα πιστωτικά ιδρύματα δεν καθορίζονται διοικητικά με αποφάσεις της ΤτΕ αλλά ελεύθερα με τραπεζικά κριτήρια, στο πλαίσιο της Συνθήκης της ΕΕ».

Επίσης, ότι τα σχετικά στοιχεία που περιέχονται σε γνώση της ΤτΕ, τα πορίσματα που εκπονούνται και τα μέτρα που λαμβάνονται στο πλαίσιο της άσκησης της εποπτικής της αρμοδιότητας δεν επιτρέπεται να αποκαλύπτονται σύμφωνα με το Ν. 3601/2007.

 

Ο Στουρνάρας καλύπτει τον Προβόπουλο

Την προκλητική για το Ελληνικό Κοινοβούλιο συμπεριφορά του Γ. Προβόπουλου καλύπτει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Στουρνάρας, αφού σε δικό του έγγραφο, που επίσης απεστάλη στη Βουλή, υποστηρίζει ότι «η σύναψη δανείων, μεταξύ των πιστωτικών ιδρυμάτων και των συναλλασσομένων με αυτά μερών, διακρίνεται από εξ’ ολοκλήρου ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια εντός της ελεύθερης αγοράς, καθώς και από σχηματισμό σχετικών προβλέψεων εκ μέρους των πρώτων, για κάλυψη πιστωτικών κινδύνων».

Τα στοιχεία για το ύψος των δανείων που χορηγήθηκαν στα κόμματα είχε ζητήσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, μετά την ψήφιση της τροπολογίας που χορηγεί ποινική αμνηστία σε όλα τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών που για τα δάνεια που έδωσαν σε ΝΠΔΔ ή Ιδιωτικού Τομέα του Δημοσίου.

 Πηγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading