ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΕΚΛΟΓΕΣΕΛΛΑΔΑ

Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΚΑΛΩ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΝ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ Β. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ

ze1a6073ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ ΤΣΙΠΡΑ – ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΜΕ ΡΩΣΙΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ

Ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Παν. Λαφαζάνης, ανεφερόμενος στο ντιμπέϊτ μεταξύ του Αλ. Τσίπρα και Βαγ. Μεϊμαράκη έκανε στους δημοσιογράφους την παρακάτω δηλώση:

«Λένε ότι θα γίνει ένα ντιμπέιτ ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Μεϊμαράκη. Εδώ υπάρχει ένα παράδοξο. Είναι δυνατόν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μεϊμαράκης που ήταν συνέταιροι στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου να κάνουν ντιμπέιτ και να αυτοχρίζονται μονομάχοι; Να αυτοχρίζονται οι δύο διεκδικητές ερήμην των υπολοίπων, ερήμην του ελληνικού λαού; Είναι λογικό αυτό; Έχει καμιά λογική βάση; Τι θα συζητήσουν ο Τσίπρας και ο Μεϊμαράκης, όταν το κοινό τους πρόγραμμα – δυστυχώς το κοινό τους πρόγραμμα, το σαφές κοινό τους πρόγραμμα – είναι το τρίτο μνημόνιο; Είναι η πρώτη φορά που ο ελληνικός λαός γνωρίζει το εκλογικό πρόγραμμα και το μετεκλογικό πρόγραμμα που θα εφαρμόσουν τα κόμματα της μνημονιακής συναίνεσης,. Είναι το τρίτο μνημόνιο. Αυτό είναι το πρόγραμμα. Τι λοιπόν θα συζητήσουν; Ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα το τρίτο μνημόνιο, δηλαδή την καταστροφή και τη λεηλασία του ελληνικού λαού, το αδιέξοδο και τον φαύλο κύκλο; Αυτό θα συζητήσουν; Αν θέλουν να το συζητήσουν, να το κάνουν εκατό φορές, χίλιες φορές. Να κάνουν δέκα ντιμπέιτ. Αλλά αυτό που δεν μπορούν, όμως, να κάνουν είναι να μην ανοίγουν το διάλογο, τον σταυρωτό διάλογο, με όλους τους επικεφαλής των κομμάτων. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Και αυτό είναι φυγή. Αυτό είναι ένα είδος πολιτικής λιποταξίας. Από αυτό το βήμα καλώ τον κ. Μεϊμαράκη και τον κ. Τσίπρα να κάνουμε απευθείας, πρόσωπο με πρόσωπο, διάλογο στην τηλεόραση, να πούμε τις θέσεις μας, να διατυπώσουμε τις διαφορές μας, να μιλήσουμε γι΄αυτά που μας χωρίζουν και ο ελληνικός λαός να κρίνει και ενημερωμένος να πάει στην κάλπη.

Καλούμε επίσης και τον Γ. Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος λέει κακεντρέχειες και προσωπικού χαρακτήρα σε βάρος μου, σε μια συζήτηση, σε έναν τηλεοπτικό διάλογο. Και εκεί με την ευκαιρία αυτή θα του απευθύνω για άλλη μια φορά την πρόσκληση της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για συνεργασία, κοινή δράση, κοινό μέτωπο όλων των αντιμνημονιακών αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών, δημοκρατικών δυνάμεων. Ένα μέτωπο το οποίο το χρειαζόμαστε όσο ποτέ για να βγούμε από τη συνεχή κρίση και να μπει η χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά».

Στη συνέχεια ακολουθεί η δήλωση του Παν. Λαφαζάνη για τη συμφωνία του αγωγού με Ρωσικό φυσικό αέριο και η οποία έχει ως εξής:

ΘΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ;

«Θέλω να πω κάτι και για ένα άλλο θέμα, το οποίο έχει τη σημασία του μιας και βρίσκομαι στη Βόρεια Ελλάδα. Έπαιξα έναν αποφασιστικό ρόλο στο να διαμορφωθεί μια διακρατική συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία για την κατασκευή ενός πολύ μεγάλου έργου, όχι μόνο για τη χώρα μας και την περιοχή μας, αλλά για όλη την Ευρώπη. Πρόκειται για την κατασκευή ενός αγωγού με φυσικό αέριο που θα έρχεται από τη Ρωσία. Υπογράψαμε στην Αγία Πετρούπολη μια διακρατική συμφωνία, εγώ και ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας για να κατασκευάσουμε αυτό το έργο, για να το προχωρήσουμε, ώστε να τροφοδοτήσει αυτό το έργο με φυσικό αέριο όλη την Κεντρική Ευρώπη, ακόμη και διά μέσου της Ιταλίας. Πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική κίνηση, εξαιρετικά επωφελή για τη χώρα μας. Κι αυτό γιατί θα έχουμε οφέλη και από τη διέλευση του φυσικού αερίου και τα τέλη που θα λαμβάνουμε, θα έχουμε ενεργειακά οφέλη με το φτηνό φυσικό αέριο, θα έχουμε γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας μας.

Ακούω διάφορα σχόλια σε βάρος μου γι’ αυτήν την υπόθεση. Ανεπίτρεπτα σχόλια κι από πλευρές που δεν θα έπρεπε να κάνουν τέτοια σχόλια. Τα αντιπαρέρχομαι. Αυτό, όμως, που ρωτάω – και ρωτάω και τον κ. Μεϊμαράκη και τον κ. Τσίπρα – να πουν στον ελληνικό λαό σ’ αυτήν την προεκλογική περίοδο, τι θα γίνει με τη συμφωνία και μ’ αυτό το έργο; Θα το υποστηρίξουν; Θα υποστηρίξουν την τήρηση όσων προβλέπει η συμφωνία ότι πρέπει να γίνουν; Θα τηρήσουν, δηλαδή και θα τιμήσουν την υπογραφή της Ελλάδας για να προχωρήσει με ταχύτητα, αποφασιστικότητα αυτό το έργο και να γίνει πραγματικότητα; Ένα έργο το οποίο δεν αφορά μόνο αυτά που σας είπα, αλλά δείχνει και έναν νέο προσανατολισμό στις εξωτερικές σχέσεις της χώρας μας, στις διεθνείς μας σχέσεις. Κι αυτό διότι αναδεικνύει την Ελλάδα ως μια ανεξάρτητη χώρα με πολυδιάστατη πολιτική κι όχι ένα ευρωατλαντικό οικόπεδο, έναν δορυφόρο της Γερμανίας και του ΝΑΤΟ, έναν δορυφόρο των δυτικών δυνάμεων. Αναδεικνύει την Ελλάδα ως παράγοντα νέου οικονομικού και πολιτικού προσανατολισμού με τετραδιάστατους ορίζοντες. Αυτό που έχουμε ανάγκη, δηλαδή, για να μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι και να βγούμε απ’ την κρίση. Αυτήν την πρόκληση κάνω προς τους δύο αρχηγούς και περιμένω την απάντησή τους. Περιμένω τη θέση τους.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (5/9)

Το Νομό Πιερίας επισκέφτηκε σήμερα ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Παναγιώτης Λαφαζάνης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Ζήση Ζάννα και άλλα στελέχη του μετώπου.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ο Π. Λαφαζάνης συναντήθηκε στο χωριό Βροντού με τη Διοίκηση και μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού (ΣΠΕΚΟ), ενημερώθηκε για τα σοβαρά προβλήματα που τους προκαλεί το τρίτο μνημόνιο, το οποίο οδηγεί σε αφανισμό τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο της χώρας, και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού.

Στην Κατερίνη, όπου συνέχισε την περιοδεία του, ο Π. Λαφαζάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συναντήθηκα προ ολίγου με τον αγροτικό συνεταιρισμό στη Βροντού και μου δόθηκε η ευκαιρία να πω ότι το τρίτο μνημόνιο δεν λεηλατεί γενικώς τη χώρα και τον ελληνικό λαό. Έχει και έναν ειδικό στόχο: Την εξόντωση του αγροτικού και του κτηνοτροφικού πληθυσμού της χώρας.  Στη χώρα μας έχουν απομείνει λίγοι αγρότες. Έχουν απομείνει ακόμη πιο λίγοι κτηνοτρόφοι. Η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, δυστυχώς, βρίσκεται σε έναν ακατάσχετο κατήφορο. Έρχεται τώρα και το τρίτο μνημόνιο και δίνει τη χαριστική βολή.

Σωρεία τα μέτρα σε βάρος των αγροτών. Έχουμε τη φορολόγηση 13% από το πρώτο ευρώ, που θα φτάσει στο 20% και μετά στο 26%, μια πραγματική φορολογική επιδρομή σε βάρος του αγροτικού κόσμου. Έχουμε την αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, έχουμε την αύξηση στο αγροτικό πετρέλαιο. Έχουμε την αύξηση στο αγροτικό ρεύμα. Έχουμε τον τριπλασιασμό στα ασφάλιστρα των αγροτών στον ΟΓΑ, την ίδια στιγμή που δεν μπορούν οι αγρότες να πληρώσουν τα σημερινά ασφάλιστρα.  Αντιλαμβάνεστε, δηλαδή, ότι έχουμε μια επιδρομή σε βάρος της ελληνικής περιφέρειας με επίκεντρο τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Και αυτό είναι η χαριστική βολή για την Ελλάδα. Διότι η Ελλάδα χωρίς την αγροτική και κτηνοτροφική της παραγωγή, δεν έχει κανένα μέλλον.

Γι’ αυτό εμείς λέμε τέρμα στα μνημόνια. Θέλουμε να ακυρώσουμε, να πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων το τρίτο μνημόνιο. Το τρίτο μνημόνιο, μαζί με τα δύο προηγούμενα μνημόνια, δεν δίνουν καμία απάντηση, καμία λύση.  Είναι ταφόπετρα για την Ελλάδα, για τον ελληνικό λαό, για τον κόσμο της εργασίας. Είναι ταφόπετρα για την οικονομία, το μέλλον και την προοπτική αυτού του τόπου.  Και μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Υπάρχει εναλλακτική λύση για να ακυρώσει τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς τους νόμους. Το μέλλον της Ελλάδας δεν είναι στη λιτότητα και την εθνική υποτέλεια, δεν είναι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, δεν είναι στη φορο-λεηλασία. Όλα αυτά φέρνουν ύφεση, όλο και μεγαλύτερη και πιο βαθιά ύφεση, μια ύφεση χωρίς τέλος, ληστεία και λεηλασία του ελληνικού λαού χωρίς τέλος.

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ εγγυάται μια νέα αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία για τη χώρα».

Επίσης ο Παν. Λαφαζάνης συναντήθηκε στην Κατερίνη με παραγωγικούς φορείς της περιοχής. Πραγματοποίησε επίσκεψη στο χωριό Κίτρος όπου συναντήθηκε με αλιείς ιχθυοκαλλιεργητές και μυδοπαραγωγούς της Πιερίας,

Τέλος μετέβη στο Αιγίνιο Πιερίας και είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Πύδνας και την Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων.

Το βράδυ παραβρέθηκε στη γιορτή κτηνοτροφίας που διοργανώνει ο αγροτοκτηνοτροφικός συνεταιρισμός Γαλάτιστας και ο Δήμος, όπου φιλοξενούνταν και έκθεση τοπικών, γαλακτοκομικών προϊόντων, ενώ επισκέφτηκε την έκθεση εργων τέχνης και αγιογραφίας που οργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος τεχνών Γαλάτιστας.

Πηγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading