ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΔΙΕΘΝΗΕΚΛΟΓΕΣΕΛΛΑΔΑ

Πόσα βγάζουν οι Ευρωβουλευτές;

eurovouli1-600x342Ουκ ολίγα, είναι η… λιτή απάντηση.

6.083,91 ευρώ είναι οι καθαρές μηνιαίες απολαβές των Ευρωβουλευτών, με επιπλέον ημερήσια αποζημίωση 298 ευρώ, εάν είναι παρών στα… καθήκοντά του, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της «Καθημερινής».
Η αποζημίωση κόβεται στο μισό, αν οι ευρωβουλευτές είναι απόντες από τις μισές ονομαστικές ψηφοφορίες.

Κι επειδή αυτά… ίσως να μην αρκούν, υπάρχει και μία αποζημίωση 4.202 ευρώ μηνιαίως, για έξοδα όπως η μίσθωση γραφείων και το κόστος διαχείρισης, τηλεφωνικά και ταχυδρομικά τέλη, υπολογιστές και τηλεφωνικές συσκευές.
Εννοείται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τους διαθέτει γραφεία σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο, αεροπορικά εισιτήρια για την Ευρωβουλή, καθώς και εισιτήρια για 24 ταξίδια τον χρόνο εντός της χώρας εκλογής και για αρκετά εκτός (μέχρι ποσού 4.148 ευρώ ετησίως).

Επιπλέον κάθε ευρωβουλευτής μπορεί να αξιοποιήσει μηνιαίως ποσό 19.364 ευρώ για απασχόληση προσωπικού και εκπόνηση μελετών. Το ποσό αυτό δεν διατίθεται απευθείας στον ευρωβουλευτή, για ευνόητους λόγους.
Είπατε τίποτα;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading