ΕΛΛΑΔΑ

Προς τους οικονομικούς φωστήρες της Κυβέρνησης

Το έλλειμμα της Ιρλανδίας   ανήλθε  στο 32% του ΑΕΠ . Οι  αρχικές εκτιμήσεις την περασμένη  Ανοιξη έλεγαν ότι δεν θα υπερβεί το 15%! Δεν  άκουσα κανέναν  να μιλάει για «Τιτανικό». Ούτε  κατηγορείται η κυβέρνησή  ότι  έδινε  ψεύτικα στοιχεία στη Eurostat. Προφανώς δεν υπάρχουν Irish statistics! Σήμερα  ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε  «την αξιολόγηση του μακροπρόθεσμου χρέους της Ιρλανδίας σε Α+ από ΑΑ- με «αρνητική προοπτική». Μπορεί κάποιος από τους πολυάριθμους συμβούλους του κ.Παπανδρέου να απαντήσει στις παρακάτω ερωτήσεις:

  1. Η Ιρλανδία  με έλλειμμα 32%  του ΑΕΠ  πως τα καταφέρνει και βρίσκεται εκτός …Μνημονίου;
  2. Εμείς,  γιατί τρέξαμε να αναζητήσουμε …Μνημόνιο όταν το έλλειμμα μας ήταν περίπου το 1/3 της Ιρλανδίας;
  3. Γιατί η Ιρλανδία μ’ αυτό το έλλειμμα έχει καλύτερη αξιολόγηση από την Ελλάδα;

Δεν περιμένω απαντήσεις. Ένα είναι βέβαιο. Κάθε μέρα που  περνάει ο ελληνικός λαός θα πείθεται όλο και περισσότερο ότι ο κ. Παπανδρέου πρέπει να μας εξηγήσει με τρόπο  πειστικό γιατί  μας οδήγησε εδώ. Δεν θα μπορεί να το αποφεύγει για πολύ καιρό ακόμα. Και κυρίως πρέπει να μάθουμε, επιτέλους, ποιοι ήταν και είναι οι κερδισμένοι από την υποταγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Κώστας Ροδινός

Υ.Γ. Επειδή  από χθες ακούω  πάλι για αναθεώρηση του ελλείμματος προς τα πάνω, ελπίζω ότι δεν το κάνουν για να δικαιολογήσουν την  αποτυχία του Μνημονίου και να μας προετοιμάσουν για νέα μέτρα. Τι σοϊ ειδικοί είναι αυτοί , που εδώ και ένα χρόνο δεν μπορούν να βρούν άκρη; (εκτός και αν δεν θέλουν)

Από Factorx

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading