ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΕΛΛΑΔΑΙΣΤΟΡΙΑΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΟΙΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ;

Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων
Σε μια εποχή γενικευμένης γκρίνιας  είναι χρήσιμο να απονέμουμε τον δίκαιο έπαινο σε πρόσωπα που το αξίζουν. Συγκεκριμένα θεωρώ ορθή και θαρραλέα τη στάση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κων. Αρβανιτόπουλου απέναντι στη κ. Ρεπούση και τη συνωστισμένη λογική της.
Ο Υπουργός με δική του επιμονή φρόντισε να τυπωθεί και να διανεμηθεί φέτος στην Στ΄ Δημοτικού το νέο βιβλίο Ιστορίας, το οποίο έχει πολύ λιγότερες αδυναμίες, βασίζεται στις ιστορικές πηγές και σέβεται την εθνική μας αξιοπρέπεια. Εξ άλλου στην πρόσφατη παρέμβασή του στη Βουλή ο κ. Αρβανιτόπουλος επέπληξε με επιχειρήματα την κ. Ρεπούση για την εμμονή της σε όσα γράφει και λέγει  περί της Ελληνικής Ιστορίας.
Η Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ανταπήντησε τηλεοπτικώς με τη φράση «ας αφήσουμε στους ιστορικούς να γράψουν την Ιστορία». Δεν μας εξήγησε, όμως.  ποιους ακριβώς ιστορικούς εννοεί και ποιους μπορούμε να εμπιστευθούμε ότι θα εργασθούν χωρίς ιδεολογικούς παραμορφωτικούς φακούς. Θέλω να της θυμίσω ότι η Ακαδημία Αθηνών επέκρινε και ουσιαστικά απέρριψε το βιβλίο της, διότι οι έγκριτοι Ιστορικοί που εδρεύουν εκεί επέμειναν στα πολλά λάθη της και όχι στην ιδεολογική της ερμηνεία. Επίσης ο καθηγητής της Ευρωπαϊκής Ιστορίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Βασίλης Καραγεώργος επεσήμανε δεκάδες λανθασμένες πηγές και παραπομπές στο σχολικό βιβλίο της.
Διερωτώμαι επί του προκειμένου: Μπορούμε να θεωρήσουμε αμερόληπτους  τους πανεπιστημιακούς που μετείχαν σε ελληνοτουρκικές επιτροπές για τη  υλοποίηση του μνημονίου Παπανδρέου – Τζεμ, δηλαδή για την αλλοίωση των σχολικών μας βιβλίων ώστε να μην ενοχλείται η Τουρκία; Είναι αυτό επιστήμη ή πολιτική σκοπιμότητα; Μπορούμε να εμπιστευθούμε την Ιστορία του Έθνους μας σε πανεπιστημιακούς, οι οποίοι καταδέχονται να διαφημίζουν μία Βαλκανική Ιστορία χρηματοδοτουμένη από τον χρηματιστή Σόρος και γραμμένη με φιλοτουρκικό και φιλοσκοπιανό πνεύμα;
Μήπως μπορούμε να ξεχάσουμε τη δημόσια καταγγελία του ομοτίμου καθηγητού της Αρχαίας Ιστορίας Εμμανουήλ Μικρογιαννάκη ότι ορισμένοι συνάδελφοί του προώθησαν μαζική παραγωγή διδακτόρων με κριτήριο όχι  την ποιότητα, αλλά την ιδεολογική ταύτιση των νέων επιστημόνων με τις εθνομηδενιστικές θεωρίες; Την Ιστορία μας δεν θα την εμπιστευθούμε σε επιστήμονες, οι οποίοι προωθούν την αποδόμηση της εθνικής μας ταυτότητος.
Θυμούμαι τον Κωστή Παλαμά: «Βοσκοί στης Πολιτείας τη μάντρα οι λύκοι»!
Κ.Χ. 14.11.2012

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading