ΕΛΛΑΔΑ

Πεντάλφα: Σατανισμός ή κάτι άλλο;

Τι είναι η πεντάλφα και γιατί την έχουμε συνδέσει με το σατανισμό; Από που έχει τις ρίζες της και ποιά η σχέση της με μαγεία-θρησκεία-πολιτισμό; Από όλα τα σύμβολα που υπάρχουν, η πεντάλφα -ή πεντάγραμμο, ακτινωτό αστέρι κτλ.- είναι από τα πιο αμφιλεγόμενα.

Αλλά τι πραγματικά συμβαίνει;

Που σταματά η πραγματικότητα και που ξεκινάει ο μύθος;

Το σύμβολο της πεντάλφας υπάρχει…
από την αρχή του πολιτισμού ουσιαστικα, εδώ και πάνω από 6.000 χρόνια.

Δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη τουλάχιστον ποιός λαός τη χρησιμοποίησε πρώτος, αφού εμφανίζεται σε πανάρχαιους λαούς. Είναι ένα οικουμενικό, θα λέγαμε, σύμβολο με πολλές χρήσεις και σημασίες.
Τι συμβολίζει η πεντάλφα;

Κάθε λαός και κάθε κουλτούρα το χρησιμοποίησε με διαφορετικές σημασίες. Η βασικότερη ερμηνεία της βρίσκεται στους απλούς αριθμούς.

Συμβολίζει το 5 και ότιδήποτε συνεπάγεται με αυτό.
5 άκρα του ανθρώπινου σώματος,
5 εσωτερικά όργανα,
5 αισθήσεις,
5 στοιχεία της φύσης (γη, αέρας, νερό, φωτιά, πνεύμα).

Για τους αρχαίους έλληνες αστρονόμους συμβόλιζε την Αφροδίτη, τη θεά του έρωτα, πριν τη χήση του συμβόλου με τον κύκλο και το βελάκι το οποίο την αντικατέστησε!

Χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται κατά κόρον σε κάθε είδος μαγείας, και ουσιαστικά είναι ένα απο τα ισχυρότερα προστατευτικά σύμβολα.
Και η προστασία απο δυνάμεις που δεν είμαστε σε θέση να εξουσιάσουμε είναι το Α και το Ω στη μαγεία!

Ωραία όλα αυτα. Αλλά με τον σατανισμό τι γίνεται;

Πως έγινε και συνδέθηκε με την πιο αποκρουστική και απεχθείσα θρησκεία ανά τον κόσμο;

Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι ο Anton Szandor LaVey, ο ιδρυτής της “εκκλησίας του Σατανά” που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1970 στην Αμερική.

Ο εν λόγω κύριος υιοθέτησε την ανάποδη πεντάλφα με μια αστραπή στη μέση ως σύμβολο της νεοιδρυθείσας θρησκείας, του σατανισμού! Η αλήθεια όμως είναι ότι πουθενά δεν αναφέρεται πως η ανάποδη πεντάλφα έχει αρνητικό χαρακτήρα.
Συνήθως με κανονική συμβολίζανε τον μάγο-δάσκαλο ενώ με ανεστραμμένη τον μάγο-μαθητή! Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω ότι υπήρξε και χριστιανικό σύμβολο!

Τα πρώτα χρόνια, μετά τη σταύρωση του Ιησού, οι χριστιανοί δεν είχαν το σταυρό σαν σύμβολο επειδή τους θύμιζε τον ατιμωτικό θάνατο του Θεού τους.

Υιοθετήσανε το πεντάκτινο αστέρι – πεντάλφα, το οποίο συμβόλιζε τις πέντε πληγές του Εσταυρωμένου – χέρια, πόδια και λόγχη.
Τέλος θα ήταν καλό να μην μπερδεύεται με το αστέρι του Δαυίδ το οποίο απεικονίζεται στην σημαία του Ισραήλ!

Όποιος ενδιαφέρεται για παραπάνω πληροφορίες μπορεί να κάνει μια απλή αναζήτηση αλλά να ελέγξει και τις πηγές του άρθρου που θα διαβάσει, μιας και είναι πολυ λεπτό ζήτημα αυτό με την πεντάλφα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading