ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΕΛΛΑΔΑΜΝΗΜΟΝΙΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνος Καμμένος:¨Πάψτε να υπηρετείτε άλλα συμφέροντα.Ούτε η Κυβέρνηση Τσολάκογλου δεν έχει υπογράψει τέτοιου είδους κείμενα¨

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σήμερα σε αυτήν εδώ την Αίθουσα έρχεται προς ψήφιση το τελευταίο κείμενο που αποτελεί το καρφί στο φέρετρο της Ελλάδας. Παραχωρείται αμετάκλητα και άνευ όρων η εθνική κυριαρχία της χώρας. Καταργείται η ασυλία της χώρας έναντι των πιστωτών, των τοκογλύφων, των δανειστών. Έτσι νομίζουν.

Φέρνοντας ένα νομοσχέδιο, ένα σχέδιο νόμου το οποίο περιλαμβάνει τα πάντα, συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ιππόδρομο, δώρα Χριστουγέννων, τραίνα, Φιλοτελικό Μουσείο, ρυθμίσεις προς τους συμβούλους που θα πληρώνονται με πολλά εκατομμύρια από τον ελληνικό λαό για να συμβουλεύουν την Κυβέρνηση έναντι των δανειστών και τους δανειστές έναντι της Κυβερνήσεως και μέσα σε όλα αυτά, ουσιαστικά, προσπαθούν οι συγκυβερνώντες με εντολή της τρόικας, να νομιμοποιήσουν το παράνομο, το άκυρο, το αντισυνταγματικό μνημόνιο Ι, μνημόνιο ΙΙ, μνημόνιο ΙΙΙ και τις δανειακές συμβάσεις.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, με κάθε ευθύνη αυτών που λέω και από το Βήμα της Βουλής των Ελλήνων απευθύνομαι προς τους δανειστές της χώρας και τους λέω πως ό,τι κι αν ψηφιστεί σήμερα, δεν ισχύει, είναι άκυρο. Δεν δεσμεύονται οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δια της Βουλής των Ελλήνων για να πληρωθούν οι πιστωτές, έχοντας δημιουργήσει ένα επονείδιστο χρέος και ένα απεχθές χρέος. Δεν πρόκειται να εισπράξουν τα τοκογλυφικά επιτόκια που έχουν βάλει στις πλάτες του ελληνικού λαού. Δεν υπάρχει δέσμευση η οποία να στηρίζεται στο Ελληνικό Σύνταγμα, που να δεσμεύει τον ελληνικό λαό απέναντι σ’ αυτά που συνυπογράφουν σήμερα οι συγκυβερνώντες. Όλα αυτά τα οποία έχουν στα χέρια τους είναι άκυρα, αντισυνταγματικά και για μας δεν υπήρξαν ποτέ.

Κι αυτό, γιατί το Σύνταγμα της Ελλάδος δεν καταλύεται. Όλες οι διαδικασίες οι οποίες έχουν γίνει είναι αντισυνταγματικές και την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων την είχαν πει προηγούμενα οι ίδιοι οι σημερινοί κυβερνώντες. Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με Πρόεδρο τον Αντώνη Σαμαρά είχε καταθέσει αιτιάσεις αντισυνταγματικότητας σ’ αυτή εδώ τη Βουλή. Ήταν, όταν έλεγε για τη λάθος συνταγή, για το φάρμακο που σκοτώνει τον ασθενή.

Είναι ξεκάθαρο ότι σήμερα κάνοντας αυτή τη συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων κάποιοι επέλεξαν να υπάρχουν άλλου είδους πρωτοσέλιδα, να είναι πρωτοσέλιδο και πρώτο θέμα στις τηλεοράσεις και στα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης οι πυροβολισμοί που κάποιοι παρακρατικοί έριξαν το βράδυ στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Συνήθης τακτική στην πατρίδα μας.

Σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα πριν από λίγα χρόνια, σε εκείνη τη θέση, είχαν αφεθεί κάποια λουλούδια στο έδρανο του Παύλου Μπακογιάννη, λίγες μέρες πριν τη συζήτηση στη Βουλή για την Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο Κοσκωτά. Πριν ακόμα λίγα χρόνια απ’ αυτό το επεισόδιο, ο Πρόεδρος της Επιτροπής για τη διερεύνηση του σκανδάλου της ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ, λίγες μέρες πριν την ψηφοφορία πυροβολήθηκε στα πόδια, ο Λευτέρης Παπαδημητρίου.

Σήμερα, την ημέρα που παραδίδεται η χώρα με τον παράνομο και αντισυνταγματικό τρόπο, αυτό που σήμερα φέρνει στη Βουλή την κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας και της ασυλίας, λίγες μέρες πριν τη συζήτηση για την προανακριτική επιτροπή της παραπομπής του Γιώργου Παπανδρέου που με συνένοχο τον Παπακωνσταντίνου, υπέγραψαν τις πρώτες συμβάσεις, αλλοιώνοντας τα στατιστικά στοιχεία και από την άλλη μεριά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του τότε πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου που θα ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων, έχουμε μία κλιμάκωση της βίας. Ξεκίνησε από γκαζάκια, έγινε μολότοφ σε πολυκατοικίες που διαμένει παιδί τριών χρόνων, σήμερα έγινε καλάζνικοφ, ελπίζω να μην γίνουν κι άλλα μέχρι την Πέμπτη.

Αυτά τα λέω διότι κάποιοι επιδιώκουν να αλλάξει η ατζέντα. Και αυτοί που το επιδιώκουν είναι αυτοί που έχουν συμφέρον να αλλάξει η ατζέντα. Γιατί έπρεπε σε αυτήν εδώ την αίθουσα σήμερα να συζητάμε την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας  της χώρας. Θα διαβάσω συγκεκριμένες λέξεις για να ακούσει πάλι ο ελληνικός λαός.

Θα έπρεπε έξω από αυτή την αίθουσα, στην Πλατεία Συντάγματος να είναι μαζεμένος όλος ο ελληνικός λαός για να πει: Όχι, δεν παραδίδεται η εθνική κυριαρχία της χώρας. Δεν αφήνουμε τους πιστωτές να καταργήσουν το δικαίωμα της χώρας να προστατεύσει την ασυλία της, δηλαδή το δικαίωμα να πληρώνονται τα δημόσια νοσοκομεία για να παρέχουν την υγεία στους πολίτες, η παιδεία για να μπορούν να λειτουργούν τα δημόσια σχολεία, το κράτος το οποίο θα πρέπει να προστατεύσει τους πολίτες που έχουν φθάσει κάτω από τα όρια της φτώχειας με την πολιτική της τρόικας και είναι επάνω από τρία εκατομμύρια. Να προστατεύσει το ένα εκατομμύριο επτακόσιες πενήντα χιλιάδες ανέργους. Να προστατεύσει τους πολύτεκνους. Να προστατεύσει τις μανάδες. Να προστατεύσει τις δαπάνες για να προασπιζόμαστε την εθνική μας ακεραιότητα. Να προστατεύσει την ύπαρξη του κράτους.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ελληνικέ λαέ, σήμερα υπογράφεται ουσιαστικά η νομιμοποίηση –νομίζουν- των τριών μνημονίων. Για πρώτη φορά από αυτό το Βήμα θα διαβάσω υπόδειγμα νομικής γνωμοδότησης που έδωσαν οι πιστωτές προς την ελληνική κυβέρνηση και που πρέπει να υπογράψει.

Λένε οι πιστωτές στην ελληνική εκλεγμένη κυβέρνηση: «Θα υπογράψετε σαν παράρτημα 1 υπόδειγμα νομικής γνωμοδότησης προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας». Στην τρίτη σελίδα αναφέρεται ο όρος εννέα «ο ορισμός του αγγλικού δικαίου ως εφαρμοστέου δικαίου για τη σύμβαση τροποποίησης αποτελεί έγκυρη επιλογή εφαρμοστέου δικαίου που δεσμεύει το δικαιούχο κράτος-μέλος και την Τράπεζα της Ελλάδας σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο».

Όρος δέκα: «Το δικαιούχο κράτος-μέλος και η Τράπεζα της Ελλάδος έχουν υπαχθεί νόμιμα, αποτελεσματικά και αμετάκλητα στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου σε σχέση με τη σύμβαση τροποποίησης και κάθε απόφαση των δικαστηρίων αυτών θα είναι αμετάκλητη και εκτελεστή στην Ελληνική Δημοκρατία».

Όρος έντεκα: «Ούτε το δικαιούχο κράτος-μέλος ούτε η Τράπεζα της Ελλάδας ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά του στοιχεία εξαιρούνται λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο της δικαιοδοσίας κατάσχεσης συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οτιδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης».

Ούτε η Κυβέρνηση Τσολάκογλου δεν έχει υπογράψει τέτοιου είδους κείμενα κατά την διάρκεια της παράδοσης της χώρας στους Γερμανούς. Για όνομα του Θεού!

Κύριε Ψυχάρη, μη γελάτε. Εσείς συνεχίζετε να παίρνετε ενισχύσεις στις ατομικές σας επιχειρήσεις από τον ΟΠΑΠ, αλλά κάποιοι άλλοι πεινάνε. Εσείς συνεχίζετε να δανειοδοτήστε για να υβρίζετε πολιτικούς εκλεγμένους. Οι φυλλάδες του συγκροτήματός σας προσπαθούν να μας κατατάξουν στην άκρα δεξιά. Απάντησε η κ. Χρυσοβελώνη με ένα άρθρο.

Ακούστε, είστε Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Πάψτε να υπηρετείτε άλλα συμφέροντα. Υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε την ώρα που εσείς χρηματοδοτείστε. Αφήστε, λοιπόν, τα γέλια και τις ειρωνείες.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σήμερα με αυτή την Πράξη ουσιαστικά δίνεται ένα ακόμη όπλο στα χέρια των δανειστών, το οποίο και βεβαίως είναι ανίσχυρο.

Επικαλούμαι σε αυτή την αίθουσα το θέμα της πλειοψηφίας που θα ψηφίσει αυτό το σχέδιο νόμου. Ελπίζετε ότι θα νομιμοποιήσετε αυτό το αντισυνταγματικό σχέδιο νόμου και αυτές τις συμφωνίες με 151 Βουλευτές;

Εσείς οι ίδιοι γνωρίζετε και στο παρελθόν λέγατε και λέγαμε τότε μαζί –και αναφέρομαι στη Νέα Δημοκρατία- ότι οι διεθνείς συμβάσεις θα πρέπει να επικυρώνονται βάσει του άρθρου 28 παράγραφος 2 του Συντάγματος με αυξημένη πλειοψηφία.

Τι πάτε, λοιπόν, σήμερα να κάνετε; Μέσα στο κουρνιαχτό των παρακρατικών μεθόδων, οι οποίες σε αυτόν εδώ τον τόπο πολλές φορές χρησιμοποιήθηκαν –τα ίδια έλεγαν και στη δολοφονία Λαμπράκη- προσπαθείτε να πάρετε ένα χαρτί συμφωνίας το οποίο νομίζετε ότι θα σας λυτρώσει απέναντι στους δανειστές. Δεν θα το πάρετε και δεν ισχύει. Αυτό είναι δέσμευσή μας και είναι δέσμευση και του ελληνικού λαού.

Εμείς σας καλούμε, καλούμε το σύνολο της Εθνικής Αντιπροσωπείας να αρνηθεί σήμερα να ψηφίσει αυτό το επαίσχυντο για τη δημοκρατία και την εθνική υπερηφάνεια δήθεν σχέδιο νόμου, το οποίο έρχεται στη Βουλή μέσα σε μία νύχτα για να βάλει το καρφί στο φέρετρο της χώρας.

Σας καλούμε να απαντήσουμε «όχι» όλοι μαζί. Μαζί με τον ελληνικό λαό σας καλούμε να αντισταθούμε σε αυτούς που θέλουν την Ελλάδα όχι ένα κυρίαρχο κράτος, αλλά ένα κράτος που έχει παραδοθεί στους δανειστές. Σας λέμε ότι ο ελληνικός λαός απαιτεί και τιμωρία.

Σταματήστε να καλύπτετε αυτούς που με δόλο οδήγησαν την πατρίδα μας σε αυτή την κατάσταση. Ελάτε σήμερα να καταψηφίσουμε και την Πέμπτη να παραπέμψουμε εκείνους που δεν απολογούνται πλέον στον ελληνικό λαό, αλλά στην ελληνική και ποινική δικαιοσύνη. Εκείνους οι οποίοι την ώρα που εξαθλίωναν με τις πολιτικές τους τον ελληνικό λαό, τα στικάκια της λίστας Λαγκάρντ τα κράταγαν στα συρτάρια τους. Και εκείνους τους Πρωθυπουργούς οι οποίοι ενώ εν γνώση τους μπορούσαν να εισπράξουν φόρους από αυτά τα στικάκια και τις πληροφορίες, με εντολή τους απέκρυπταν από τις φορολογικές αρχές τις πληροφορίες αυτές, την ώρα που έχουν γεμίσει οι ποινικές φυλακές με μικροοφειλέτες των 3.000 και των 5.000 ευρώ.

Αυτή είναι η αλήθεια. Εμείς δεν επιδιώκουμε τον εθνικό διχασμό. Εμείς επιδιώκουμε την εθνική συνοχή και τη δημιουργία ενός εθνικού μετώπου.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα κάνουμε τα πάντα για να κινητοποιήσουμε το δημοκρατικό και πατριωτικό τόξο, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που πιστεύουν ότι πρώτα απ’ όλα για να ασκηθούν οποιεσδήποτε πολιτικές, επιβάλλεται να υπάρχει ένα εθνικά κυρίαρχο κράτος. Θα πρέπει να αντισταθούμε όλοι μαζί, γιατί σε λίγο καιρό θα είναι πολύ αργά.

Επειδή υπάρχουν κάποιες συζητήσεις για τον καθορισμό της ΑΟΖ, με τις διατάξεις που περνάνε δεν αποκλείεται ούτε ο εθνικός πλούτος της χώρας. Για να μπορέσουμε να οριοθετήσουμε την ΑΟΖ, που είναι θέση μας, σας λέμε ότι πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα παραδοθεί η ελπίδα των παιδιών και των εγγονιών των Ελλήνων. Γιατί ο στόχος τους αυτός είναι. Ο στόχος είναι να πάρουν την ιδιωτική περιουσία που θα κατασχεθεί, να πάρουν τη δημόσια περιουσία για ένα κομμάτι ψωμί και μετά να παραδώσει η Ελλάδα και να παραλάβουν οι δανειστές τον ορυκτό πλούτο που αποτελεί και τη σωτηρία της χώρας.

Το βράδυ στην ονομαστική ψηφοφορία που θα θέσουμε, να σκεφθείτε ότι δεν εκτελείτε κομματικές εντολές. Όλες και όλοι οι συνάδελφοι είστε εκλεγμένοι με εντολή του ελληνικού λαού. Σήμερα το βράδυ, λοιπόν, την ώρα που θα ψηφίσετε σας προτείνω να το κάνετε σύμφωνα με τη συνείδησή σας και έχοντας υπόψη σας ότι αύριο είστε προσωπικά υπεύθυνοι απέναντι στους πολίτες που σας επέλεξαν για να τους εκπροσωπείτε. Τότε θα έχετε διατελέσει εθνικό έργο. Αν όχι, δικαιολογίες για κομματική πειθαρχία δεν υπάρχουν ούτε σήμερα ούτε την Πέμπτη.

Οι δικαιολογίες τελείωσαν. Είστε συμμέτοχοι στις αποφάσεις που θα πάρετε σε όλες τις διαδικασίες που θα επακολουθήσουν.

Ευχαριστώ πολύ.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading