ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΔΙΕΘΝΗΜΝΗΜΟΝΙΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο μύθος του γερμανού φορολογούμενου που πληρώνει για την Ελλάδα

kotopoylo-me-mpamiesΕπειδή νεοφιλελέδες και κρυπτονεοφιλελέδες έχουν πάθει μία εμμονή με τον Ευρωπαίο (και ειδικά τον γερμανό φορολογούμενο) που πληρώνει εμάς τους αναίσχυντους κι εμείς οι μπαταχτσήδες θέλουμε να του φορέσουμε φέσι, να τους θυμίσουμε τα εξής:

– Ο Γερμανός φορολογούμενος για την Ελλάδα δεν έχει πληρώσει δεκάρα τσακιστή. Έχει πληρώσει τις τράπεζες του όταν το χρέος της Ελλάδας προς αυτές έγινε χρέος της Ελλάδας προς τα κράτη- μέλη. Ο Έλληνας πολίτης έχασε από το 30% μέχρι το σύνολο του εισοδήματος του. Το χρέος της Ελλάδας μετά από τη “βοήθεια” αυξήθηκε, μάντεψε γιατί. Γιατί ο Έλληνας φορολογούμενος χρεώθηκε για να ανακεφαλαιωθούν οι ελληνικές τράπεζες. Αμφότεροι λοιπόν και έλληνες και Γερμανοί φορολογούμενοι φεσώθηκαν δια την σωτηρίαν και την μακροημέρευσιν των πιστωτικών ιδρυμάτων.

– Η Γερμανία- προς το παρόν- από την κρίση είναι θεαματικά κερδισμένη. Οι πιο συντηρητικές εκτιμήσεις μιλάνε για 40 δισ. κέρδος οι λιγότερο συντηρητικές για 80 δισ. Τα ομόλογα που εκδίδει έχουν αρνητικό επιτόκιο. Πληρώνεται λοιπόν η Γερμανία από τους επενδυτές για να κρατήσει τα λεφτά τους και δεν τους πληρώνει τόκο, όπως εμείς οι δεύτερης κατηγορίας Ευρωπαίοι πολίτες.

– Ο δανεισμός δεν είναι μια λόξα κάποιων κρατιστών, αριστερόστροφων αντιαναπτυξιακών. Είναι το οξυγόνο του συστήματος που δημιούργησε τα θηριώδη δημόσια και ιδιωτικά χρέη, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά ανά τον κόσμο. Γι αυτό άλλωστε το μέτρο της “υγείας” της ελληνικής οικονομίας είναι το πότε θα είναι έτοιμη να βγει στις αγορές για να δανειστεί. Γι αυτό και το χρέος της Ελλάδας δεν μειώνεται, αλλά ανατροφοδοτείται μέσω δανεικών που εξυπηρετούν δανεικά. Και επιτέλους αγαπητοί εγχώριοι φιλελέδες, αυτή η άποψη για το Γερμανό φορολογούμενο που πληρώνει τους ανώριμους νότιους είναι επιχείρημα της γερμανικής ελίτ. Βρείτε ένα δικό σας. Αλλά μάλλον ακόμα και στα επιχειρήματα είστε εξαρτημένοι από το δανεισμό.

Dimitris Soultas

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading