ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΕΛΛΑΔΑ

Ο Κώστας Βαξεβάνης απαντά στο Προεδρείο της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ

βαξΗ πραγματική έκπληξη προέρχεται από τη διαπίστωση ότι το Προεδρείο της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τη δημοσιογραφία πραγματική δημοσιογραφία μόνο όταν δεν εκφέρει κρίσεις που δεν της αρέσουν. Επειδή λοιπόν τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, αλλά για αυτά δε μιλά το Προεδρείο της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, να τα επαναλάβουμε:

1. Δεν πρόκειται για άρθρο αλλά για ρεπορτάζ που πληροφορίες του προέρχονται από τo ΣΥΡΙΖΑ.

2. Οι πληροφορίες αυτές είναι διασταυρωμένες και φέρουν τον κο. Μαντά να προσπαθεί να αποτρέψει την κατάθεση συγκεκριμένης Ερώτησης στη Βουλή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ερώτηση ωστόσο κατατέθηκε μετά την απόφαση των βουλευτών να μη συμμορφωθούν “προς τας υποδείξεις”.

3. Η απόφαση του Προεδρείου της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στους χαρακτηρισμούς περί αήθους επίθεσης, δεν ξέρω ποια ηθική διάσταση έχει όταν απευθύνονται σε ένα Μέσο όπως το koutipandoras.gr και σε εμένα προσωπικά.

4. Η ελεύθερη λειτουργία του Κοινοβουλίου κι ο σεβασμός της Δημοκρατίας είναι για εμάς το ζητούμενο και φαντάζομαι πως δεν υιοθετούνται από το Προεδρείο της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήματα που μου μεταφέρθηκαν τηλεφωνικά ότι “υπήρχε απλώς μια συζήτηση για την υπό κατάθεση ερώτηση γιατί υπάρχουν επιχειρηματικά συμφέροντα”. Ως τώρα είχα την πεποίθηση ότι το ζητούμενο για το ΣΥΡΙΖΑ είναι η Δημοκρατία κι η Αριστερά κι όχι τα συμφέροντα.

5. Υπάρχει σοβαρό θέμα στην Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ με τη συμπεριφορά του γραμματέα της κι αυτό είναι που μεταφέρθηκε αυτούσιο στο ρεπορτάζ. Ή το Προεδρείο της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ δεν το ξέρει, οπότε είναι σοβαρό θέμα, ή το ξέρει και ψεύδεται κι αυτό είναι ακόμα πιο σοβαρό.

Ο ρόλος του δημοσιογράφου πρέπει να παραμένει ο έλεγχος της εξουσίας κι όχι κάποιας εξουσίας ειδικά όταν γίνεται αυθαίρετη.

Κώστας Βαξεβάνης

==================================================

Διαβάστε την απάντηση του Προεδρείου της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ στο ρεπορτάζ του koutipandoras.gr:

Ανακοίνωση του Προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα το «Κουτί της Πανδώρας»

Εκφράζουμε την έκπληξή μας για το ύφος και το περιεχόμενο του δημοσιεύματος, υπό τον τίτλο «έχει ο ΣΥΡΙΖΑ Μπαλτάκο;» στην ιστοσελίδα το «Κουτί της Πανδώρας».

Ο συντάκτης καταφεύγει σε κρίσεις για τη λειτουργία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και σε προσωπική αήθη επίθεση εναντίον του γραμματέα της ΚΟ Χρήστου Μαντά, χωρίς να τηρήσει στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας, χωρίς να επιχειρήσει να διασταυρώσει τις «πληροφορίες του» και να δώσει δυνατότητα απάντησης.

Το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει απολύτως τον κανονισμό λειτουργίας, όπως έχει εγκριθεί από την ΚΕ και την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ 15/05/2015

=======================================================

Έχει ο ΣΥΡΙΖΑ Μπαλτάκο;

mantasΣοβαρό θέμα φαίνεται πως δημιουργείται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δεν αφορά πολιτικές διαφωνίες και τη διαχείριση της κρίσης, αλλά τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Χρήστο Μαντά.

Ο βουλευτής, ο οποίος έχει οριστεί για να υποβοηθά το Κοινοβουλευτικό έργο, εμφανίζεται από τους συναδέλφους του να ξεπερνά το ρόλο που του αποδίδει ο κανονισμός της Βουλής και να εμφανίζεται ως λογοκριτής των βουλευτών. Ήδη ο βουλευτής των Ιωαννίνων αποκαλείται από πολλούς ως “αυτός που ζήλεψε το ρόλο Μπαλτάκου και θέλει να γίνει ο Μπαλτάκος της Αριστεράς”.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν ευθέως τον Χρήστο Μαντά πως παρεμβαίνει στο Κοινοβουλευτικό έργο και έχει αποδώσει στο ρόλο του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τον εαυτό του, εξουσίες που δεν έχει στο Κοινοβούλιο ούτε ο πρωθυπουργός.

Οι κοινοβουλευτικοί ψίθυροι που υπάρχουν εδώ και μήνες για τον Μαντά έγιναν πλέον κραυγές, αφού ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας λειτουργεί όπως λένε ως υπερβουλευτής που καθορίζει τι θα ρωτήσουν οι βουλευτές στη Βουλή και τι όχι.

Ο Μαντάς φέρεται να δίνει εντολές σε βουλευτές ή να τους απαγορεύει να ασκήσουν κοινοβουλευτικό έλεγχο, βάζοντας μάλιστα ακόμη και υπαλλήλους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να δίνουν εντολές για να συνετίσουν τους βουλευτές οι οποίοι θεωρούν τη λειτουργία αυτή πέρα από κάθε αρμοδιότητά του και αντισυνταγματική.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απέδιδαν στο Χρήστο Μαντά τη μέθη του νεόκοπου της εξουσίας, εξηγώντας έτσι την προσπάθεια να έχει εξουσίες που όπως έλεγαν δεν του δίνει ο κανονισμός της Βουλής, πρόσφατα όμως άρχισαν τα σχόλια, όταν έγινε γνωστό πως ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προσπάθησε να αποτρέψει να κατατεθεί ερώτηση με αντικείμενο συγκεκριμένο επιχειρηματία.
Στο Χρήστο Μαντά, ο οποίος ανήκει στην “Ομάδα των 53” που είχε δημοσιοποιήσει κείμενο κριτικής στον Αλέξη Τσίπρα πριν τις εκλογές, αποδίδουν ακόμη την προσπάθεια να μπουν σε Επιτροπές της Βουλής και Κοινοβουλευτικά Όργανα μεγάλης σημασίας, μέλη της “Ομάδας των 53”, εκπαραθυρώνοντας ακόμη και βουλευτές με πείρα και σχετικό αντικείμενο.

“Η κατάσταση αυτή” επιμένουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ “δεν αφορά τις ψυχολογικές ανάγκες του ψυχιάτρου βουλευτή Μαντά, όπως ίσως πιστεύουν μερικοί. Είναι πολύ σοβαρή και πολιτική. Όσο ο Τσίπρας δίνει μάχη στο εξωτερικό μέτωπο, κάποιοι διαμορφώνουν στο κόμμα ένα εσωτερικό μέτωπο για να ελέγχουν το κόμμα, την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Τσίπρα”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading