ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΕΛΛΑΔΑΙΣΤΟΡΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Γιώργος Λεκάκης στην εκδήλωση του συλλόγου “Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας” στη Θήβα

λεκάκηςΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΚΑΚΗΣ: Οι Γερμανοί μας χρωστούν 1,2 τρις ευρώ

Kι όμως: Mας χρωστούν, δεν τους χρωστάμε! 1,2 τρις ευρώ, είναι το σημερινό χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα!

Μια ομιλία καταπέλτη παρακολούθησαν όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα “Αλ.Κοφίνης” του συνεδριακού κέντρου Θηβών, από τον διακεκριμένο δημοσιογράφο – συγγραφέα – λαογράφο κ. Γιώργο Λεκάκη, στα πλαίσια της ημερίδας που διοργάνωσε ο σύλλογος “Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας”

Ερέθισμα για την ημερίδα υπήρξε το βιβλίο του του κ. Λεκάκη «Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής»

Ο κ. Γιώργος Λεκάκης ανέλυσε με ατράνταχτα στοιχεία το χρέος της ναζιστικής Γερμανίας, τις δημεύσεις, τις επιτάξεις και τις κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων της χώρας, τις λεηλασίες του εθνικού μας πλούτου, τις καταστροφές των εθνικών υποδομών, και τις απίστευτες θηριωδίες που διέπραξαν οι Ναζί.

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, το 1946 στο Παρίσι, η Διασυμμαχική Επιτροπή 19 χωρών της Ευρώπης, καταλόγισε στην Γερμανία να πληρώσει στην Ελλάδα για τις καταστροφές που υπέστη, το ποσό των 7,1 δις δολαρίων, αντί των 14.5 δις ευρώ, που είχε ζητήσει η Ελλάς. Σημερινή αξία; 108 δις ευρώ, χωρίς τους τόκους!
Όμως ο πίνακας του χρέους, δε σταματάει εκεί και περιλαμβάνει ακόμα:
– Το αναγκαστικό δάνειο: Οι Γερμανοί πλήρωσαν τις πρώτες δύο, από τις 50 περίπου συνολικά δόσεις. Το υπόλοιπο ποσό που μας οφείλεται, με βάση τη σημερινή αξία, ανέρχεται σε 54 δις ευρώ, χωρίς τους τόκους!
-Αρπαγή του 51% των μετοχών των ΔΕΚΟ και όλων των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων.
-Διατροφή των στρατευμάτων κατοχής: Σύνολο 670.000 στρατιώτες (γερμανικός, ιταλικός, βουλγαρικός). Κατ΄ εξαίρεση και μόνη η Ελλάδα, διάτρεψε την στρατιά Africa Corps, με 8 δις δραχμές το μήνα!
-Πλαστά χαρτονομίσματα που κυκλοφορούσαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα. Η χώρα μας αναγκάστηκε να τα εξαγοράσει τον Αύγουστο του 1941, έναντι 530.894 χρυσών λιρών Αγγλίας!
– Ληστεία ελληνικών νομισμάτων
– Δημεύσεις: Το 10% της αγροτικής παραγωγής, (μόνο από τα καπνά, κέρδισαν 1.4 δις γερμανικά μάρκα), ορυκτά, πετρέλαιο, κάρβουνο.
– Επιτάξεις (σχολεία, ξενοδοχεία, νοσοκομεία κ.ά),
– Κατασχέσεις (μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς, ληστείες οικιών)
– Αρπαγές και καταστροφές, μεγάλου μέρους της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας
– Ολοκαυτώματα
Όλα αυτά, ανεβάζουν το συνολικό λογαριασμό της Γερμανίας προς την Ελλάδα, στο ιλιγγιώδες ποσό του 1.2 τρις ευρώ!

Την διάλεξη άνοιξε ο εκπρόσωπος τύπου κ.Νίκος χατζηδούρος, και στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Πέππας, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, ενώ χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του Δημάρχου Θηβαίων κ.Σπύρο Νικολάου, και γενικότερα της δημοτικής αρχής, για την απουσία τους στην εκδήλωση.

Τον λόγο ακόμη πήραν: o πρώην Βουλευτής Βοιωτίας κ. Γεώργιος   Κατσιμπάρδης, ο Καθηγητής Αρχαιολογίας κ. Θεόδωρος Σπυρόπουλος, οι οποίοι τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

Ακόμη στην εκδήλωση παραβρέθηκαν:  ο πρώην Πρόεδρος τού Δημοτικού Συμβουλίου τού Δήμου Θηβαίων κ. Γεώργιος  Κατσέλης, ο πρόεδρος του Συλλόγου “Φίλων του Βιβλίου” Θήβας Δημήτρης Αλεξάνδρου, η πρόεδρος του συλλόγου Συμβολαιογράφων Θήβας  Παπαϊωάννου –Σαρρή Αγγελική.

 

Όλα αυτά σε μια αίθουσα που έλαμψε η απουσία τόσο της Δημοτικής αρχής, όσο και η προσέλευση του κόσμου.

Ευχαριστούμε τον χορηγό της εκδήλωσης: Ξενοδοχείο Φιλοξενία.

Ευχαριστούμε το φωτογραφείο Χρήστος Μακρυπούλιας, για τον τεχνικό εξοπλισμό.

Ευχαριστούμε τις εφημερίδες “Βοιωτική ώρα” & “Σκυτάλη” τα blog “Βοιωτικό Περισκόπιο” & “Θήβα GR”.

“Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας”.

thiva post

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading