ΕΛΛΑΔΑ

Οι χώρες που μετανάστευσαν τα τελευταία 7 χρόνια της κρίσης οι 350.000 Έλληνες. (Πίνακας)

gr-migration-stats-2010-2016-910x1024Οι χώρες που μετανάστευσαν τα τελευταία 7 χρόνια της κρίσης οι 350.000 Έλληνες. Τεράστιο νούμερο αν σκεφτούμε το πόσο μικρή χώρα είμαστε, και ακόμα τραγικότερο το ότι στην πλειοψηφία τους είναι πτυχιούχοι ανωτάτων σχολών.

Και αντί να κοιτάζουμε πώς μπορούμε να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση της μαζικής φυγής των Ελλήνων, σκοπεύουμε να επαναφέρουμε στην εξουσία όλους αυτούς που τη δημιούργησαν…..από ΝΔ μέχρι ΣΥΡΙΖΑ.
Και κατά τ’άλλα γινόμαστε ρατσιστές απέναντι σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους που γλίτωσαν από τη φωτιά και το τσεκούρι όταν εμείς σαν λαός στέλνουμε χιλιάδες μετανάστες κάθε χρόνο στα 4 σημεία του ορίζοντα.
Βρίσκει κανείς Έλληνες στα πιο απίθανα σημεία του πλανήτη…

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, πάνω από 350.000 Έλληνες πολίτες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους κατά τη διάρκεια της εν εξελίξει 7 χρόνια οικονομικής ύφεσης.

Τα περισσότερα από τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν απευθείας από το στατιστικό γραφεία και άλλες επίσημες πηγές στις χώρες προορισμού. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο ακριβής αριθμός των Ελλήνων που είναι νηολογημένα σε τοπικούς δήμους ή επιτυγχάνονται οι άδειες εργασίας δεν είναι γνωστή, και μια πρόχειρη εκτίμηση δόθηκαν αντ ‘αυτού.

Ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία συνέβαλαν επίσης στην έρευνα, η οποία ακόμα δεν έχει αξιόπιστα στοιχεία από πολλές χώρες που φιλοξενούν μεγάλο αριθμό Ελλήνων »neomigrants» (όπως η Γαλλία, η Σουηδία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Ιρλανδία και το σύνολο σχεδόν των Βαλκανίων, της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής). Οι πιθανότητες είναι ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος, φτάνοντας ή ακόμα και να υπερβαίνει τους 427.000,  ανακοίνωσε πρόσφατα σε μια έκθεση της η Τράπεζας της Ελλάδας .

Για μια μικρή χώρα με συνολικό πληθυσμό περίπου 11 εκατομμύρια, αυτοί οι αριθμοί είναι εξαιρετικά μεγάλοι, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι αντιστοιχούν σε ένα τεράστιο ποσοστό μεταξύ άριστα εκπαιδευμένο και πολύγλωσσο νέους επαγγελματίες. Παρ ‘όλες τις οικονομικές «bail-outs» και πολιτικές υποσχέσεις, η ελληνική διαρροή εγκεφάλων συνεχίζεται …

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading