N.W.OΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Μια γενοκτονία που προαναγγέλθηκε

Η γενοκτονία στη Γάζα είναι το τελευταίο στάδιο μιας διαδικασίας που ξεκίνησε το Ισραήλ πριν από δεκαετίες. Όποιος δεν είδε αυτό τον ερχομό τυφλώθηκε μπροστά στον χαρακτήρα και τους τελικούς στόχους του κράτους του απαρτχάιντ.

Δεν υπάρχουν εκπλήξεις στη Γάζα. Κάθε τρομακτική πράξη της γενοκτονίας του Ισραήλ έχει τηλεγραφηθεί εκ των προτέρων. Είναι εδώ και δεκαετίες. Η εκκένωση των Παλαιστινίων της γης τους είναι η καρδιά του αποικιακού σχεδίου του Ισραήλ για τους εποίκους. Αυτή η εκκένωση είχε δραματικές ιστορικές στιγμές — το 1948 και το 1967 — όταν τεράστια τμήματα της ιστορικής Παλαιστίνης κατασχέθηκαν και εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι εκκαθαρίστηκαν εθνοτικά. Η εκμηδένιση συνέβη επίσης σταδιακά – η κλοπή γης σε αργή κίνηση και η σταθερή εθνοκάθαρση στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Η εισβολή στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ της Χαμάς και άλλων αντιστασιακών ομάδων, που άφησε νεκρούς 1.154 Ισραηλινούς, τουρίστες και μετανάστες εργάτες και είδε περίπου 240 ανθρώπους να συλλαμβάνονται όμηρους, έδωσε στο Ισραήλ το πρόσχημα για αυτό που ποθούσε εδώ και καιρό – την πλήρη διαγραφή των Παλαιστινίων.

Το Ισραήλ έχει ισοπεδώσει το 77% των εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης στη Γάζα, το 68% των τηλεπικοινωνιακών υποδομών, σχεδόν όλα τα δημοτικά και κυβερνητικά κτίρια, εμπορικά, βιομηχανικά και γεωργικά κέντρα, σχεδόν τους μισούς δρόμους, πάνω από το 60% των 439.000 σπιτιών της Γάζας, το 68% των κτιρίων κατοικιών — ο βομβαρδισμός του πύργου Al-Taj στην πόλη της Γάζας στις 25 Οκτωβρίου, σκότωσε 101 άτομα, μεταξύ των οποίων 44 παιδιά και 37 γυναίκες, και τραυμάτισε εκατοντάδες — και κατέστρεψε προσφυγικούς καταυλισμούς. Η επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό Jabalia στις 25 Οκτωβρίου σκότωσε τουλάχιστον 126 πολίτες, μεταξύ των οποίων 69 παιδιά, και τραυμάτισε 280. Το Ισραήλ έχει καταστρέψει ή καταστρέψει τα πανεπιστήμια της Γάζας, τα οποία είναι τώρα κλειστά, και το 60 τοις εκατό άλλων εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων 13 βιβλιοθήκες. Επίσης, έχει καταστρέψει τουλάχιστον 195 μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, συμπεριλαμβανομένων 208 τζαμιών, εκκλησιών και των Κεντρικών Αρχείων της Γάζας που διατηρούσαν ιστορικά αρχεία και έγγραφα 150 ετών.

Τα πολεμικά αεροπλάνα, οι πύραυλοι, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα τανκς, οι οβίδες πυροβολικού και τα ναυτικά όπλα του Ισραήλ κονιορτοποιούν καθημερινά τη Γάζα – η οποία έχει μόνο 20 μίλια μήκος και πέντε μίλια πλάτος – σε μια εκστρατεία καμένης γης που δεν μοιάζει με τίποτα από τον πόλεμο στο Βιετνάμ.

Έριξε 25.000 τόνους εκρηκτικών —που ισοδυναμούν με δύο πυρηνικές βόμβες— στη Γάζα, πολλοί στόχοι που επιλέχθηκαν από την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Ρίχνει μη καθοδηγούμενα πυρομαχικά («χαζές βόμβες») και βόμβες «bunker buster» 2000 λιβρών σε καταυλισμούς προσφύγων και πυκνά γεμάτα αστικά κέντρα καθώς και στις λεγόμενες «ασφαλείς ζώνες» — το 42 τοις εκατό των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν έχουν βρεθεί σε αυτές τις «ασφαλείς ζώνες» όπου τους δόθηκε εντολή από το Ισραήλ να διαφύγουν.

Πάνω από 1,7 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους, αναγκασμένοι να βρουν καταφύγιο σε υπερπλήρη καταφύγια της UNRWA, διαδρόμους και αυλές νοσοκομείων, σχολεία, σκηνές ή στο ύπαιθρο στη νότια Γάζα, ζώντας συχνά δίπλα σε άθλιες λίμνες ακατέργαστων λυμάτων.

Το Ισραήλ έχει σκοτώσει τουλάχιστον 32.705 Παλαιστίνιους στη Γάζα, μεταξύ των οποίων 13.000 παιδιά και 9.000 γυναίκες. Αυτό σημαίνει ότι το Ισραήλ σφάζει έως και 187 ανθρώπους την ημέρα, συμπεριλαμβανομένων 75 παιδιών.

Έχει σκοτώσει 136 δημοσιογράφους, πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι από αυτούς στοχοποιήθηκαν εσκεμμένα. Έχει σκοτώσει 340 γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας – το 4% του υγειονομικού προσωπικού της Γάζας. Αυτοί οι αριθμοί δεν αρχίζουν να αντικατοπτρίζουν τον πραγματικό απολογισμό των θανάτων αφού καταμετρώνται μόνο οι νεκροί που είναι εγγεγραμμένοι σε νεκροτομεία και νοσοκομεία, τα περισσότερα από τα οποία δεν λειτουργούν πλέον. Ο αριθμός των νεκρών, όταν καταμετρηθούν οι αγνοούμενοι, ξεπερνά τους 40.000.

Οι γιατροί αναγκάζονται να ακρωτηριάσουν άκρα χωρίς αναισθητικό. Εκείνοι με σοβαρές ιατρικές παθήσεις – καρκίνο, διαβήτη, καρδιακές παθήσεις, νεφρική νόσο – έχουν πεθάνει από έλλειψη θεραπείας ή θα πεθάνουν σύντομα. Πάνω από εκατό γυναίκες γεννούν καθημερινά, με ελάχιστη έως καθόλου ιατρική φροντίδα. Οι αποβολές αυξάνονται κατά 300%. Πάνω από το 90 τοις εκατό των Παλαιστινίων στη Γάζα υποφέρουν από σοβαρή επισιτιστική ανασφάλεια με τους ανθρώπους να τρώνε ζωοτροφές και χόρτο. Τα παιδιά πεθαίνουν από την πείνα. Παλαιστίνιοι συγγραφείς, ακαδημαϊκοί, επιστήμονες και τα μέλη των οικογενειών τους έχουν εντοπιστεί και δολοφονηθεί. Πάνω από 75.000 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί, πολλοί από τους οποίους θα μείνουν ανάπηροι για μια ζωή.

«Το εβδομήντα τοις εκατό των καταγεγραμμένων θανάτων ήταν σταθερά γυναίκες και παιδιά», γράφει η Francesca Albanese, η Ειδική Εισηγήτρια για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κατεχόμενα από το 1967 Παλαιστινιακά Εδάφη, στην έκθεσή της που εκδόθηκε στις 25 Μαρτίου. «Το Ισραήλ απέτυχε να αποδείξει ότι Το υπόλοιπο 30 τοις εκατό, δηλαδή ενήλικοι άνδρες, ήταν ενεργοί μαχητές της Χαμάς – απαραίτητη προϋπόθεση για να στοχοποιηθούν νόμιμα. Στις αρχές Δεκεμβρίου, οι σύμβουλοι ασφαλείας του Ισραήλ ισχυρίστηκαν τη δολοφονία «7.000 τρομοκρατών» σε ένα στάδιο της εκστρατείας, όταν λιγότεροι από 5.000 ενήλικες άνδρες συνολικά είχαν εντοπιστεί μεταξύ των θυμάτων, υπονοώντας έτσι ότι όλοι οι ενήλικες άνδρες που σκοτώθηκαν ήταν «τρομοκράτες».

Το Ισραήλ παίζει γλωσσικά κόλπα για να αρνηθεί σε οποιονδήποτε στη Γάζα το καθεστώς των αμάχων και οποιοδήποτε κτίριο – συμπεριλαμβανομένων των τζαμιών, των νοσοκομείων και των σχολείων – προστατευμένο καθεστώς. Οι Παλαιστίνιοι χαρακτηρίζονται όλοι ως υπεύθυνοι για την επίθεση στις 7 Οκτωβρίου ή διαγράφονται ως ανθρώπινες ασπίδες για τη Χαμάς. Όλες οι δομές θεωρούνται νόμιμοι στόχοι από το Ισραήλ επειδή φέρονται ως κέντρα διοίκησης της Χαμάς ή λέγεται ότι φιλοξενούν μαχητές της Χαμάς.

Αυτές οι κατηγορίες, γράφει ο Albanese, είναι ένα «πρόσχημα» που χρησιμοποιείται για να δικαιολογήσει «τη δολοφονία αμάχων κάτω από έναν μανδύα υποτιθέμενης νομιμότητας, του οποίου η καθολική διάχυση παραδέχεται μόνο γενοκτονική πρόθεση».

Σε κλίμακα δεν έχουμε δει επιθέσεις εναντίον των Παλαιστινίων αυτού του μεγέθους, αλλά όλα αυτά τα μέτρα – δολοφονίες πολιτών, στερήσεις γης, αυθαίρετη κράτηση, βασανιστήρια, εξαφανίσεις, κλεισίματα που επιβλήθηκαν σε πόλεις και χωριά Παλαιστινίων, κατεδαφίσεις σπιτιών, ανάκληση αδειών παραμονής, Η απέλαση, η καταστροφή της υποδομής που συντηρεί την κοινωνία των πολιτών, η στρατιωτική κατοχή, η απανθρωπιστική γλώσσα, η κλοπή φυσικών πόρων, ιδίως υδροφορέων – έχουν καθορίσει εδώ και καιρό την εκστρατεία του Ισραήλ για την εξάλειψη των Παλαιστινίων.

Η κατοχή και η γενοκτονία δεν θα ήταν δυνατές χωρίς τις ΗΠΑ που παρέχουν στο Ισραήλ 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια στρατιωτική βοήθεια και τώρα στέλνουν άλλα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε βόμβες, συμπεριλαμβανομένων 1.800 βομβών MK84 2.000 λιβρών, 500 βομβών MK82 500 λιβρών και μαχητικά αεροσκάφη στο Ισραήλ.

Η γενοκτονία στη Γάζα είναι το αποκορύφωμα μιας διαδικασίας. Δεν είναι πράξη. Η γενοκτονία είναι η προβλέψιμη κατάργηση του αποικιακού σχεδίου του Ισραήλ για τους εποίκους. Είναι κωδικοποιημένο στο DNA του ισραηλινού κράτους του απαρτχάιντ. Εκεί έπρεπε να καταλήξει το Ισραήλ.

Οι σιωνιστές ηγέτες είναι ανοιχτοί ως προς τους στόχους τους.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant, μετά τις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ότι η Γάζα δεν θα λάβει «χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς φαγητό, χωρίς νερό, χωρίς καύσιμα». Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ Κατς δήλωσε: «Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα; Κανένας ηλεκτρικός διακόπτης δεν θα ανοίξει, κανένας κρουνός νερού δεν θα ανοίξει».

Ο Avi Dichter, υπουργός Γεωργίας, αναφέρθηκε στη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ ως «η Νάκμπα της Γάζας», αναφέροντας τη Νάκμπα ή «καταστροφή», η οποία μεταξύ 1947 και 1949 έδιωξε 750.000 Παλαιστίνιους από τη γη τους και είδε χιλιάδες να σφαγιάζονται από σιωνιστικές πολιτοφυλακές. Το μέλος του Λικούντ της ισραηλινής Κνεσέτ Revital Gottlieb δημοσίευσε στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Καταρρίψτε τα κτίρια!! Βόμβα χωρίς διάκριση!!…Ισιώστε τη Γάζα. Χωρίς έλεος! Αυτή τη φορά, δεν υπάρχει χώρος για έλεος!». Για να μην παραλείψουμε, ο υπουργός Κληρονομιάς Amichai Eliyahu υποστήριξε τη χρήση πυρηνικών όπλων στη Γάζα ως «μία από τις πιθανότητες».

Το μήνυμα της ισραηλινής ηγεσίας είναι αδιαμφισβήτητο. Εξοντώστε τους Παλαιστίνιους με τον ίδιο τρόπο που εξολοθρεύσαμε τους Ιθαγενείς Αμερικανούς, οι Αυστραλοί εξόντωσαν τους λαούς των Πρώτων Εθνών, οι Γερμανοί εξόντωσαν τους Χερέρο στη Ναμίμπια, οι Τούρκοι εξόντωσαν τους Αρμένιους και οι Ναζί τους Εβραίους.

Τα συγκεκριμένα είναι διαφορετικά. Η διαδικασία είναι η ίδια.

Δεν μπορούμε να επικαλεστούμε άγνοια. Ξέρουμε τι συνέβη με τους Παλαιστίνιους. Γνωρίζουμε τι συμβαίνει με τους Παλαιστίνιους. Ξέρουμε τι θα γίνει με τους Παλαιστίνιους. Αλλά είναι πιο εύκολο να προσποιηθείς.

Προσποιηθείτε ότι το Ισραήλ θα επιτρέψει την ανθρωπιστική βοήθεια. Προσποιηθείτε ότι θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός. Οι Παλαιστίνιοι προσποιούνται ότι θα επιστρέψουν στα κατεστραμμένα σπίτια τους στη Γάζα. Προσποιηθείτε ότι η Γάζα θα ξαναχτιστεί. Προσποιηθείτε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή θα διαχειριστεί τη Γάζα. Προσποιηθείτε ότι θα υπάρξει λύση δύο κρατών. Προσποιηθείτε ότι δεν υπάρχει γενοκτονία.

Η γενοκτονία, την οποία οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν και συντηρούν με αποστολές όπλων, λέει κάτι όχι μόνο για το Ισραήλ, αλλά και για εμάς, για τον δυτικό πολιτισμό, για το ποιοι είμαστε ως λαός, από πού προήλθαμε και τι μας καθορίζει. Λέει ότι όλη η περίφημη ηθική μας και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ψέμα. Λέει ότι οι έγχρωμοι, ειδικά όταν είναι φτωχοί και ευάλωτοι, δεν μετράνε. Λέει ότι οι ελπίδες, τα όνειρα, η αξιοπρέπεια και οι φιλοδοξίες τους για ελευθερία δεν έχουν αξία. Λέει ότι θα διασφαλίσουμε την παγκόσμια κυριαρχία μέσω της ρατσιστικής βίας.

Αυτό το ψέμα – ότι ο δυτικός πολιτισμός βασίζεται σε «αξίες» όπως ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το κράτος δικαίου – είναι ένα ψέμα για τους Παλαιστίνιους, και όλους εκείνους στον παγκόσμιο Νότο, καθώς και για τους ιθαγενείς και τους μαύρους και καφέ της Αμερικής. αιώνες. Όμως, με τη γενοκτονία της Γάζας να μεταδίδεται ζωντανά, αυτό το ψέμα είναι αδύνατο να διατηρηθεί.

Δεν σταματάμε τη γενοκτονία του Ισραήλ επειδή είμαστε Ισραήλ, μολυσμένοι από λευκή υπεροχή και μεθυσμένοι από την κυριαρχία μας στον πλούτο του πλανήτη και τη δύναμη να εξαφανίζουμε άλλους με τα βιομηχανικά μας όπλα. Θυμάστε τον αρθρογράφο των New York Times, Τόμας Φρίντμαν, να λέει στον Τσάρλι Ρόουζ την παραμονή του πολέμου στο Ιράκ ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες πρέπει να πάνε σπίτι σε σπίτι από τη Βασόρα στη Βαγδάτη και να πουν στους Ιρακινούς: «ρούφηξε το?». Αυτή είναι η πραγματική πίστη της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ.

Ο κόσμος έξω από τα βιομηχανοποιημένα φρούρια στον Παγκόσμιο Βορρά γνωρίζει πολύ καλά ότι η μοίρα των Παλαιστινίων είναι η μοίρα τους. Καθώς η κλιματική αλλαγή θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση, καθώς οι πόροι γίνονται σπάνιοι, καθώς η μετανάστευση γίνεται επιτακτική ανάγκη για εκατομμύρια, καθώς οι γεωργικές αποδόσεις μειώνονται, καθώς οι παράκτιες περιοχές πλημμυρίζουν, καθώς οι ξηρασίες και οι πυρκαγιές πολλαπλασιάζονται, καθώς τα κράτη αποτυγχάνουν, καθώς τα ένοπλα κινήματα αντίστασης αυξάνονται για να πολεμήσουν τους καταπιεστές τους μαζί με τους πληρεξούσιους τους, η γενοκτονία δεν θα είναι ανωμαλία. Θα είναι ο κανόνας. Τους ευάλωτους και φτωχούς της γης, εκείνους που ο Frantz Fanon αποκαλούσε «οι άθλιοι της γης», θα είναι οι επόμενοι Παλαιστίνιοι.

Πηγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading