ΕΛΛΑΔΑ

Μετά το σεξ, τι;

Μετά το πέρας της σεξουαλικής πράξης, γυναίκες και άντρες υπακούουν σε διαφορετικά ένστικτα. Οι μεν κουλουριάζονται στο πλευρό του συντρόφου τους και οι δε αράζουν για ένα ποτάκι! Οι επιστήμονες έδωσαν τη δική τους εξήγηση στο παραπάνω φαινόμενο και βρήκαν την αιτία που τα δυο φύλα λειτουργούν διαφορετικά.

Κατά τη νέα έρευνα για τη συμπεριφορά μας μετά το σεξ, αποκαλύφθηκε ότι οι γυναίκες δένονται περισσότερο συναισθηματικά με τους ερωτικούς τους παρτενέρ, είτε αυτοί είναι μόνιμοι είτε περιστασιακοί.

Το ισχυρό φύλο, υιοθετεί μια πιο… μπρουτάλ συμπεριφορά που ενισχύεται με την ευχαρίστηση και την επιθυμία για περισσότερη συνουσία.
Οι ερευνητές κρίνουν πως καίριο λόγο παίζουν μια σειρά από στοιχεία κατά το στάδιο της αναπαραγωγής. «Όπως είναι το συναισθηματικό δέσιμο, η σκέψη για μελλοντική σχέση, η πιθανότητα γονιμοποίησης», αναφέρει η Σούζαν Χούτζες υπεύθυνη της έρευνας.

«Συμπεράναμε ότι οι παράγοντες πριν τη συνουσία διαφέρουν από γυναίκα σε άντρα χάρη στην αποκλίνουσα στρατηγική που ακολουθούν κατά την αναπαραγωγή», λέει η Χούτζες.
«Οι γυναίκες τοποθέτησαν κατά σειρά σπουδαιότητας τα πέντε εκείνα στοιχεία που κάνουν τη διαφορά: αμοιβαία συνομιλία, ανταλλαγή φιλιών, κουλούριασμα, εκδήλωση αγάπης προς τον παρτενέρ και συζήτηση για το μέλλον της σχέση». Αντιθέτως, οι αρσενικοί εραστές επικεντρώνονται σε πιο…γήινα θέματα όπως το να αναζητούν την επιβεβαίωση από την παρτενέρ τους ή να χάνονται μέσα σε δαχτυλίδια καπνού.

Ένα κοινό στοιχείο για όλους, είναι το «Σ’ αγαπώ» που ανταλλάσουν στους μακροχρόνιους ερωτικούς συντρόφους τους. Πάλι καλά δηλαδή!
Η έρευνα μελέτησε τις απαντήσεις 170 ερωτηθέντων μέσω μιας διαδικτυακής έρευνας.

www.newsbomb.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading