ΕΛΛΑΔΑ

Μίκης Θεοδωράκης: ΙΔΡΥΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Στερνά καλά, όλα καλά. Την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών και την ενεργό συμμετοχή τους σε πολιτικά θέματα θα ανακοινώσει ο Μίκης Θεοδωράκης στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, 1 Δεκεμβρίου 2010, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Είσοδος Ελεύθερη).

Σε τούτη τη σύναξη να μη πάει κανείς: … Κανείς αριστερός, δεξιός ή κεντρώος. Δεν έχει χώρο αυτή η σύναξη για κανένα κομματιστή. Όσοι το αποφασίσουν, να πάνε ως Έλληνες, ν’ ακούσουν ένα σύμβολο – αγωνιστή της Δημοκρατίας.

Αν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνάει ο τόπος, εξαιτίας της βαθιάς πολιτικής και πολιτειακής κρίσης, δεν αντιληφθούμε ότι πρέπει να λειτουργήσουμε ως μία γροθιά απέναντι στον χρόνιο πολιτικό αμοραλισμό και την κατάπτυστη ιδιοτέλεια και υποτέλεια που κατέστρεψε την πόλη και τη χώρα, τότε θ’  αργήσουν πολύ «να σημάνουν οι καμπάνες»…

Όταν οι πολίτες βρίσκονται καθήμενοι στον καναπέ του σπιτιού τους, χαρακτηρίζονται από τα Π(αρωχημένα)ΜΜΕ ως αδιάφοροι, ενώ όταν διαδηλώνουν χαρακτηρίζονται ως βάνδαλοι κουκουλοφόροι. Για να δούμε, πως θα χαρακτηριστούν όσοι παρευρεθούν σε αυτή την ομιλία;  Στο χέρι των συνειδητοποιημένων πολιτών είναι να την καταστήσουν Ιστορική, ο Μίκης απλώς ρίχνει τη σπίθα με την ελπίδα να εξελιχτεί σε φωτιά.

Είτε κάποιοι συμφωνούν, είτε όχι ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ένα σύμβολο παγκόσμιας ακτινοβολίας και αυτή η πολιτική του παρέμβαση, στο βαθμό που θα εκφράσει την αλήθεια, το συναίσθημα, τον προβληματισμό και την ενώτητα των πολιτών, θα έχει έναν αντίκτυπο που θα ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας. Μιας Ελλάδας που πρέπει να ξαναβρεί τις αξίες της για ν’ αποκαταστήσει την οικουμενικότητά της, το πολιτιστικό και πολιτικό κύρος της.

Σχετικά Άρθρα

Ένα σχόλιο

  1. Αγαπητέ κύριε Θεοδωράκη, χαιρετίζω τη πρωτοβουλία σας για να προχωρήσετε στην ίδρυση ενός κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Θα σας ευγνωμονούμε όλοι οι Έλληνες, και το όνομα σας θα περάσει στην νεότερη ιστορία της Ελλάδας όχι μόνο ως μεγάλος καλλιτέχνης με παγκόσμια εμβέλεια, αλλά και ως ΕΘΝΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ. Δεν υπάρχει άλλος που να μπορεί, που να’χει τη δύναμη, να συμπυκνώνει έναν ολόκληρο λαό, να ξεσηκώνει τα…..
    πλήθη! ΑΥΤΟΣ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ!!! Γιατί ποιος άλλος υπηρέτησε με τη ζωή του και το έργο του τις πανανθρώπινες αξίες της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ Ανθρώπινης ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ? Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΝΑΝ ΕΘΝΙΚΟ ΗΡΩΑ, ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ!
    ΚΥΡΙΕ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!!!!
    Ποια άλλη χώρα στον κόσμο, διαθέτει ένα πνευματικό σύμβολο και φάρο του ύψους , του διαμετρήματος της δικης σας εμβέλειας , όπως διαχέεται μέσα από τη ζωή και το έργο σας?
    ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΗΡΩΑΣ!!! ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΟΥ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ότι δεν μπόρεσαν να καταφέρουν όσοι επιβουλεύονται την χώρα μας, το κατάφερε ένας ανθέλληνας αμερικάνος που παριστάνει τον πρωθυπουργό, με 20% εκλογική δύναμη, που και αυτή είναι εντελώς πλασματική, αφου είναι από τις παράνομες ελληνοποιησεις που έκανε για να πάρει ψήφους. Τρανή απόδειξη η αποχή των Ελλήνων στις πρόσφατες τοπικές εκλογές. Το 70% έδειξαν περιφρόνηση ,και αποστροφή προς την κατοχική κυβέρνηση του Παπανδρέου. Που τώρα κυβερνά έναν ολόκληρο λαό 11 εκατομμυρίων, με 20% δύναμη, κι αυτή από Πακιστανούς, Αφγανους , Σομαλους. Αυτοί απεφάσισαν για τη δική μας χώρα!! Αυτούς έφερε ο Παπανδρέου για να στελεχώσει την εκλογική του δύναμη!! Και τωρα με κρυφές υπογραφες, ξεπουλα την ΕΛΛΑΔΑ!!! Ο ίδιος ο Παπανδρέου ομολόγησε ότι έχουμε χάσει μέρος εθνικής μας κυριαρχίας!!! Αφου ηρθε στην εξουσία με προφανείς εντολές. Να αφελληνίσει και να διαμελίσει το ελληνικό κράτος, σύμφωνα με της επιταγές της παγκοσμιοποίησης.
    Ο λαός έχει μπει σε γύψο, πλήρη ακινησια.Γι αυτό και έχω στραφεί σε εσάς κύριε Θεοδωράκη αρκετές φορές, για να ζητήσω τη βοήθεια σας. Πάντα σε δύσκολους καιρούς για την Ελλάδα μας, ορθώσατε το ανάστημα σας απέναντι στην αδικία! Υπερασπιστήκατε τους αδυνάτους , υπηρετήσατε πιστά το κοινωνικό ιδεώδες, ουδέποτε ελεγχόμενος, και πάντα ασυμβίβαστος για την υπεράσπιση των αρχών και αξιών. Σας ευχαριστούμε, και θα σας ευγνωμονούμε αιώνια, για την απόφαση που πήρατε, να βοηθήσετε για άλλη μια φορά την Πατρίδα.
    Και πρέπει να ξέρετε, ότι νιώθουμε ΤΥΧΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ εμείς οι Έλληνες, που έχουμε ΕΝΑΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ!!! ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ , ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

    ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ, ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΈΛΛΗΝΑ.
    Με εκτίμηση,

    Μαριζα Δροσακη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δες επίσης
Close
Back to top button

Discover more from Gargalianoi News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading