ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙΕΛΛΑΔΑΖΩΗΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΚΑΡΑΜΠΟΓΙΑ MISTER FATHERLIP… FOR YOUR OWN GOOD!

Alexis-Papaxelas

Μια συμβουλή κύριε Αλέξη Παπαχελά. Όταν βάφεις τα μαλλάκια σου να προσέχεις την ποσότητα της καραμπογιάς, καθότι ισχυρή είναι η πιθανότητα να ποτίσουν τα μυαλά σου με ανεξέλεγκτα αποτελέσματα.

Τα πρώτα δυσμενή αποτελέσματα φανήκανε  ήδη στο δελτίο της κυρίας Κοσιώνη, όπου παρά τις φιλότιμες προσπάθειές της, βρήκες τις λέξεις, αλλά δυστυχώς έχασες το νόημα…
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Λιγότερη καραμπογιά!

 

Πηγή

Ο ΒΑΨΟΜΑΛΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝ ΨΕΜΑ

DSC_3519-2-400x131ΑΠΟ ΤΙΣ αρχαιότερες τεχνικές εργασίες που ανακάλυψε ο άνθρωπος, ταυτόχρονα και με την φωτιά είναι και η Χέννα η οποία καλά κρατεί ακόμη και σήμερα .

Έτσι βλέπεις να έγινε μόδα ακόμη και στους περισσότερους άνδρες,νέους και γέρους , ακόμη και στους «ευ(β)λαβείς» να βάφουν ασυστόλως και ανενδοιάστως τα άσπρα μαλλιά τους σε όλες τις αποχρώσεις, σε μία πανδαισία χρωμάτων, από ανοιχτό λουλακί , βαθύ μαύρο, έως το βαθύ κομοδινί, ακόμη και με ανταύγειες, περιφέροντας έτσι ένα κραυγαλέο ψέμα στο κεφάλι τους και ξεχνώντας τον λόγο Του Θεού που λέει : «δόξα δὲ πρεσβυτέρων πολιαί.» (Παρ.κ΄-29)

Και για να θυμηθούμε και λίγο από την ιστορία :

Πήγε, λοπόν , κάποτε στην Σπάρτη, ένας ηλικιωμένος πρέσβης από την Ιωνία, προκειμένου να πείσει τους Σπαρτιάτες να συνάψουν συμμαχία με την πόλη του. Ήταν κομψά ντυμένος και παρόλο που ήταν γύρω στα 65 με 70 ετών, τα μαλλιά του ήταν κατάμαυρα. Ήθελε ακόμη να αρέσει, ως νεανίας!

Μίλησε στην Απέλλα και κολακεύοντας τους ακροατές του με ευφράδεια καιμε ρητορικά τεχνάσματα, για να τους πείσει, ανέπτυσσε τα επιχειρήματα του. Είχε μάλιστα, καταφέρει να πείσει και μερικούς.

Όταν αυτός τελείωσε την ομιλία του, πήρε τον λόγο ο βασιλιάς Αρχίδαμος, που είπε στους συμπατριώτες του τα εξής:

“Άνδρες Λακεδαιμόνιοι, ποιαν αλήθεια περιμένετε να ακούσετε από το στόμα ενός ανθρώπου, που περιφέρει το ψέμα σε κοινή θέα, πάνω στο κεφάλι του;”

Μετά από καιρό, τα γεγονότα επαλήθευσαν τον Αρχίδαμο, για τη γνώμη του σχετικά με τον πρέσβη και με αυτά που έλεγε.

 

Είχε δίκιο ο βασιλιάς Αρχίδαμος

όταν μίλαγε για τους “κομοδινάτους”:

ποιαν αλήθεια περιμένετε να ακούσετε από το στόμα ενός ανθρώπου,

που περιφέρει το ψέμα σε κοινή θέα,

πάνω στο κεφάλι του;”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading