ΕΛΛΑΔΑ

Κύριε Πάγκαλε, επιτέλους “δεν δικαιούσθε διά να ομιλείτε”

Θα αφήσω κατά μέρος την αστική ευγένεια που διακατέχει τουλάχιστον τον απλό μισθωτό Έλληνα και θα χρησιμοποιήσω την γλώσσα του κ. Πάγκαλου, δηλαδή την χυδαιότητα, την βρισιά και την αμετροέπεια, που, όπως φαίνεται, για τα ΜΜΕ αποτελούν ένδειξη νοημοσύνης! Λοιπόν κ. Πάγκαλε,

Δεν είναι κοπρίτης ο φουκαριάρης που φυλάει κατουρημένες ποδιές για να πάρει μια θεσούλα στο δημόσιο ο ίδιος ή το παιδί του. Κοπρίτης είναι αυτός που φοράει την κατουρημένη ποδιά, ο πολιτικός, που εκμεταλλεύεται την ανθρώπινη δυστυχία για ίδιον πολιτικό όφελος.

Δεν είναι κοπρίτης ο τεμπέλης δημόσιος υπάλληλος. Κοπρίτης είναι  ο πολιτικός που του βάζει πλάτες για να τεμπελιάζει.

Δεν είναι κοπρίτης ο δημόσιος υπάλληλος που ταλαιπωρεί τους πολίτες με γραφειοκρατία. Κοπρίτης είναι ο πολιτικός που έφτιαξε την γραφειοκρατία και την πολυνομία που βύθισαν την χώρα στο βούρκο.

Δεν είναι κοπρίτης ο ιπτάμενος της πολεμικής αεροπορίας, ο ναυτικός και ο στρατιωτικός, που προασπίζουν την ειρήνη στην χώρα και βελτιώνουν την οικονομική ευημερία.

Δεν είναι κοπρίτης ο δάσκαλος και ο καθηγητής που προσπαθεί με χίλιες δυο δυσκολίες να μάθει γράμματα στα παιδιά. Κοπρίτης είναι ο πολιτικός που ορθώνει συνεχώς εμπόδια στην δουλειά του δασκάλου και έχει διαλύσει την δημόσια παιδεία.

Δεν είναι κοπρίτης ο επιχειρηματίας, μικρός ή μεγάλος. Κοπρίτης είναι ο πολιτικός που έχει δημιουργήσει το χειρότερο επιχειρηματικό κλίμα στην ΕΕ, και ένα από τα χειρότερα του κόσμου.

Δεν είναι κοπρίτης ο εργάτης και ο μισθωτός. Κοπρίτης είναι ο πολιτικός που έχει φέρει την χώρα στα χειρότερα επίπεδα διαφθοράς του κόσμου. Κοπρίτης είναι ο πολιτικός που μπαίνει στην πολιτική φτωχός και βγαίνει πλούσιος.

Νίκος Βαρσακέλης

Αναπληρωτής Καθηγητής ΑΠΘ

Πρώτη Σελίδα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading