ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΔΙΕΘΝΗΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Κλαίμε μαζί με τους Παλαιστίνιους… λέει ο αντισιωνιστής ραβίνος Dovid Weiss.

Οι πραγματικοί πιστοί στον Ιουδαϊσμό θρηνούν για τα εγκλήματα που γίνονται στους Παλαιστίνιους από το κράτος του Ισραήλ, καθώς αυτές οι παραβιάσεις αποκλείονται σαφώς από την πίστη τους, δήλωσε εκπρόσωπος αντισιωνιστικής ομάδας.

“Στη θρησκεία μας, η δολοφονία και η κλοπή απαγορεύονται ξεκάθαρα. (Το Ισραήλ, από την άλλη πλευρά, ιδρύει το κράτος του παίρνοντάς το από τους Άραβες. Γι’ αυτό κλαίμε με τους Παλαιστίνιους”, δήλωσε ο Yisroel Dovid Weiss, ραβίνος και εκπρόσωπος για τη Neturei Karta, μια ομάδα που ιδρύθηκε στην Ιερουσαλήμ.

Σε συνέντευξή του στο Anadolu, ο Βάις συζήτησε τις αρχές του Σιωνισμού, την ιδρυτική ιδεολογία του κράτους του Ισραήλ, καθώς και τη χρήση βίας κατά των Παλαιστινίων και την ιδιοποίηση της γης. Ο Βάις είπε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που συγχέουν τον Ιουδαϊσμό και τον Σιωνισμό και είναι μπερδεμένοι σχετικά με αυτό.

«Ο Σιωνισμός είναι η ιδεολογία του κράτους του Ισραήλ, που προσπαθεί να παρουσιαστεί ως το εβραϊκό κράτος. Ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν την εβραϊκή θρησκεία, ισχυρίζονται ότι μιλούν στο όνομα του Θεού. Ισχυρίζονται ότι είναι η φωνή σε όλο τον κόσμο των Εβραίων που έχουν μια προσκόλληση με τον Θεό ή την Τορά. Αυτό δεν είναι αλήθεια», είπε ο Weiss, αναφερόμενος στα πρώτα πέντε βιβλία των εβραϊκών και χριστιανικών γραφών.

Ο Βάις τόνισε ότι όσοι «μιλούν εναντίον» αυτής της κατάστασης χαρακτηρίζονται συχνά «αντισημίτες» ή «μισητές του εβραϊκού λαού και της θρησκείας του». Είπε ότι στην πραγματικότητα, ο Ιουδαϊσμός και ο Σιωνισμός είναι θεμελιωδώς αντίθετοι μεταξύ τους.

Είπε ότι ο Σιωνισμός οδήγησε στη Μεγάλη Καταστροφή (Nakba) το 1948, με την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ, που είχε ως αποτέλεσμα τον αναγκαστικό εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων. «Ο Ιουδαϊσμός και ο Σιωνισμός είναι αντίθετοι μεταξύ τους»

“Ο Ιουδαϊσμός και ο Σιωνισμός είναι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους όσο η γη και ο ουρανός· αντιφάσκουν μεταξύ τους. Ο Ιουδαϊσμός αφορά την υποταγή στον Παντοδύναμο Θεό, ενώ ο Σιωνισμός είναι το όνομα για τον ακραίο εθνικισμό που στοχεύει να κατέχει ό,τι σχετίζεται με το σχηματισμό ενός έθνους.” αυτός είπε. Ο Βάις τόνισε τη σημασία της έκφρασης ευγνωμοσύνης σύμφωνα με την Τορά, σημειώνοντας ότι η εβραϊκή κοινότητα, η οποία απολάμβανε αιώνες ευημερίας σε περιοχές υπό μουσουλμανική κυριαρχία, έτυχε θερμής υποδοχής από τους μουσουλμάνους. Είπε επίσης ότι η σιωνιστική ιδεολογία συχνά καταφεύγει σε ένα επιχείρημα που δεν είναι ακριβές, υποστηρίζοντας ότι «οι μουσουλμάνοι τρέφουν μίσος προς τους Εβραίους».

Είπε: «Παρότι Μουσουλμάνοι και Εβραίοι έχουν ζήσει μαζί για αιώνες, οι Σιωνιστές ισχυρίζονται ότι η αντίθεση στο κράτος τους οφείλεται στο ότι οι Μουσουλμάνοι μισούν τους Εβραίους. Το κράτος του Ισραήλ, από κάθε άποψη, ενεργεί σε ευθεία αντίθεση με την ανοχή και τις απαγορεύσεις της Τορά».

«Ως ευσεβείς Εβραίοι, προσευχόμαστε στον Θεό κάθε μέρα για την ταχεία απομάκρυνση του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ, το οποίο έχει προκαλέσει τόσο πολύ αίμα μεταξύ Παλαιστινίων και Εβραίων.

Προσευχόμαστε στον Θεό για την ταχεία απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Είθε η Παλαιστίνη να είναι ελεύθερη και ο κόσμος να υπηρετεί τον Θεό με αρμονία», πρόσθεσε. Ο Βάις ισχυρίστηκε επίσης ότι οι Εβραίοι τηρούν τις εντολές της Τορά, αλλά τέτοια υπακοή δεν υπάρχει στον Σιωνισμό. “Δεν τηρούν τις Δέκα Εντολές της Τορά και δεν τηρούν το Σάββατο. Την ημέρα του Σαββάτου στο Ισραήλ, όλα συνεχίζονται ως συνήθως.

Επομένως, το να αυτοαποκαλούνται Εβραϊκό κράτος είναι πλήρης ανοησία, εξαπάτηση, κοροϊδία. «Το κράτος δεν υποστηρίζεται από μια θρησκεία αλλά μια ιδεολογία. Κάποιος είπε περήφανα στους Σιωνιστές ότι είναι δημοκρατικοί. Φυσικά, όταν βλέπουμε πώς συμπεριφέρονται στους Άραβες και τους Μουσουλμάνους, το να λένε αυτό είναι πολύ γελοίο», πρόσθεσε. Αναφερόμενος στο περίφημο Βιβλίο της Εξόδου της Τορά, είπε: “Εμείς, ως Εβραίοι, κάναμε μια διαθήκη με τον Θεό στο όρος Σινά να Τον υπακούσουμε και να μην παραβιάσουμε ποτέ την Τορά.

Αυτή η διαθήκη εξακολουθεί να ισχύει. Εμείς την τηρούμε, επειδή είμαστε Εβραίοι το απαιτεί. Αλλά ο Σιωνισμός ιδρύθηκε πριν από περίπου 150 χρόνια και ισοδυναμεί «Το έδαφος του Ισραήλ» με τον Ιουδαϊσμό. Δεν έχει καμία σχέση με τη θρησκεία του Ιουδαϊσμού». Ο Ιουδαϊσμός, σύμφωνα με τον Weiss, λέει ότι ακόμη και σε μια ακατοίκητη (έρημη) περιοχή, η ίδρυση εβραϊκού κράτους απαγορεύεται ξεκάθαρα.

«Το να δηλώνει κανείς την ύπαρξη ενός εβραϊκού κράτους είναι άμεση εξέγερση εναντίον του Θεού. Αυτό συμβαίνει γιατί βρισκόμαστε σε μια εξορία στην οποία μας έστειλε ο Θεός. Θα παραμείνουμε σε αυτή την εξορία μέχρι να συμβεί μια μεταφυσική αλλαγή, όπου όλη η ανθρωπότητα θα υπηρετεί τον Θεό με αρμονία», είπε.

Πηγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading