Δύο ευυπόληπτοι επιχειρηματίες από το Αγρίνιο, καταγγέλλουν ιερέα, ότι διέλυσε τις οικογένειές τους.
Με μήνυση που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Αγρινίου οι δύο επιχειρηματίες, καταγγέλλουν ότι ο ιερέας προσέγγισε τις συζύγους τους και με «εργαλείο» το λόγο του Θεού τις έπεισε να βλέπουν τους συζύγους τους ως «μιάσματα». Κατάφερε να τις καταστήσει υποχείριά του.
Ήταν τέτοια η επιρροή που ασκούσε πάνω τους, που έφθασαν στο σημείο να εγκαταλείψουν τους συζύγους τους, να πάρει τα τρία ανήλικά της η κάθε μία και να μετακομίσουν στο σπίτι του ιερέα.
Έτσι δημιουργήθηκε ένα ιδιότυπο κοινόβιο, όπου ζούσαν μαζί ο ιερέας, η σύζυγός του και τα τρία ανήλικα παιδιά τους και οι δύο προσήλυτες επίσης με τα ανήλικα παιδιά τους.
Οι μηνυτές καταγγέλλουν επίσης, ότι έχουν υποβάλει τα παιδιά τους να αρνούνται την επικοινωνία με τον πατέρα τους και τον ευρύτερο οικογενειακό τους κύκλο.
Και όταν οι μηνυτές κάνουν χρήση της επικοινωνίας με τα παιδιά τους, που έχουν κερδίσει με δικαστική απόφαση, η συμπεριφορά προς το γεννήτορά τους δεν είναι συμπεριφορά παιδιού προς γονέα, αλλά προς απόμακρο ξένο. Με την «χριστιανική» διαπαιδαγώγηση που τους έχουν εμφυσήσει, αποκαλούν τον πατέρα τους κύριο.
Οι μηνυτές καταγγέλλουν επίσης, ότι αν και καταβάλλουν τις επιδικασθείσες διατροφές για τα τέκνα τους, οι μηνυόμενοι εξωθούν τα ανήλικα παιδιά τους στην επαιτεία.
Γράφει στη μήνυσή του ο ένας εκ των μηνυτών:
«Τόσο η πρώτη μηνυόμενη, όσο και ο δεύτερος μηνυόμενος (δηλαδή ο ιερέας), αλλά και η σύζυγος αυτού (παπαδιά) σε τακτά χρονικά διαστήματα και ιδιαίτερα σε περιόδους εορτών τα μεταβαίνουν με τα τέκνα μου, αλλά και τα τέκνα του ανωτέρω, σε διάφορες περιοχές της πόλης του Αγρινίου και σε διάφορες πόλεις ή χωριά της Αιτ/νιας (Βόνιτσα, Κατοχή Μεσολογγίου, Μεσολογγίου, Μεσολόγγι, Αβόρανη, κ.π) και τα εξαναγκάζουν να «πωλούν» (αλλά στην πραγματικότητα να επαιτούν) κεράκια ή εικόνες Αγίων, λέγοντας ότι είναι φτωχά και ότι τα έχουν εγκαταλείψει οι πατεράδες τους και δεν μπορούν να ζήσουν».
Πρόκειται για ένα 38χονο ιερέα, ο οποίος από όποια ενορία πέρασε δημιουργούσε προβλήματα με αποτέλεσμα οι ενορίτες να συγκεντρώνουν υπογραφές και να ζητούν την εκδίωξή του. Στο διάστημα της 13άχρονης διακονίας του πέρασε από τρείς ενορίες από τις οποίες έφυγε κακήν κακώς.
Είναι όμως ανεπίδεκτος σωφρονισμού, καθώς ούτε από τη διετή αργία στην οποία τον είχε θέσει ο Μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας, διδάχθηκε.
Τον λόγο τώρα έχει η Δικαιοσύνη, η οποία δεν θα πρέπει να ενδώσει σε παρεμβάσεις εκκλησιαστικών παραγόντων, στις οποίες δυστυχώς πολλοί δικαστές υποκύπτουν.
www.kentri.gr