ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΕΛΛΑΔΑΤΡΙΦΥΛΙΑΥΓΕΙΑ

Γαργαλιάνοι: Η παροχή μολυσμένου νερού στους πολίτες είναι αξιόποινη πράξη κ. Καλοφωλιά…

ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

DSC_35-CopyΈρευνα του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, κατέδειξε ότι το πόσιμο νερό που προσφερόταν στους κατοίκους των Γαργαλιάνων από τον Ιανουάριο 2006 (πιθανότατα και νωρίτερα) μέχρι τον Δεκέμβριο 2009 περιείχε μικροοργανισμούς, οι οποίοι αποτελούν κίνδυνο για την υγεία, όπως είναι τα κολοβακτηριοειδή, τα κολοβακτηρίδια και οι εντερόκοκκοι.

 

Ζήτησε και έλαβε από το Δήμο αντίγραφα των μηνιαίων πιστοποιημένων εργαστηριακών αναλύσεων από τον Ιανουάριο 2006 μέχρι τον Δεκ. 2009. Αυτό που ανακαλύψαμε και σας αποκαλύπτουμε είναι ένα πραγματικό έγκλημα (υποψιαζόμαστε) διαρκείας  χρόνων εις βάρος όλων των κατοίκων. Παραθέτουμε τα αποτελέσματα των αναλύσεων. Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι σχεδόν στα 60% των δειγμάτων το νερό του Δήμου Γαργαλιάνων ήταν τελείως  ακατάλληλο για τη δημόσια υγεία, ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΧΡΗΣΗ, καθώς περιείχε ποσότητες κολοβακτηριοειδών, κολοβακτηρίδια και εντερόκοκκων σε συγκεντρώσεις πολύ μεγαλύτερες του κανονικού.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η Δημοτική Αρχή έχει την ευθύνη για την ποιότητα του πόσιμου νερού και, ως εκ τούτου, είχε καθήκον να ενημερώσει τους καταναλωτές – κατοίκους του Δήμου, ώστε να σταματήσουν να χρησιμοποιούν αυτό το νερό, όχι μόνο, ως πόσιμο, αλλά και για οποιαδήποτε ανθρώπινη χρήση (μαγείρεμα, μπάνιο κ.λπ.). Ο κ. Δήμαρχος έπρεπε να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την παροχή υγιεινού νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας, ενημερώνοντας σχετικά και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό.

Για το ακατάλληλο νερό των Γαργαλιάνων, κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Είπε ο κ. Δήμαρχος στο Δημόσιο Απολογισμό του (14-1-09): «Επίσης θυμίζω ότι γίνεται τακτικός μικροβιολογικός και Χημικός έλεγχος Υδραγωγείων & Δικτύων σε όλο το Δήμο. Υπάρχει σύμβαση με ειδικά πιστοποιημένο εργαστήριο στην Αθήνα και στέλνονται δείγματα για ανάλυση κάθε μήνα!»

Στο «δια ταύτα»… κ. Δήμαρχε. Δυστυχώς οι υπεύθυνοι του Δήμου δεν ξέρουν να διαβάζουν τα «Πιστοποιητικά Ανάλυσης». Όταν το πιστοποιητικό γράφει «Οι τιμές των αποτελεσμάτων για το δείγμα με κωδικό αριθμό δείγματος π.χ. 1234567 του παρόντος πιστοποιητικού είναι ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ που καθορίζονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση Υ2/2600/2001, όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 892/Β/11-07-2001 και τροποποιήθηκε με την απόφαση με αριθ. ΔΥΓ2/Γ.Π. οικ. 38295/ΦΕΚ630/τ.Β’/26-3-2007», ο υπεύθυνος (ποιος είναι άραγε αυτός;) ειδοποιεί αμέσως τον Δήμαρχο και του εξηγεί με απλά λόγια τι σημαίνει «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ». Ο Δήμαρχος  (αν νοιάζεται για τους Δημότες) διατάζει την άμεση διακοπή της υδροδότησης μέχρι την αποκατάσταση των προβλημάτων και την εξασφάλιση των ποιοτικών παραμέτρων εντός των ορίων της κείμενης νομοθεσίας με παράλληλη ενημέρωση των κατοίκων και λήψη μέτρων αντιμετώπισης της προσωρινής διακοπής της υδροδότησης των κατοίκων της περιοχής (τροφοδοσία με κατάλληλης ποιότητας νερό λ.χ. εμφιαλωμένα, μεταφορά με βυτία).
Ο Δήμαρχος ήταν υποχρεωμένος επίσης να ειδοποιήσει τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τα αρμόδια τμήματα υγιεινής και περιβάλλοντος του νομού.  Ειδοποιήσατε τον αρμόδιο επόπτη Δημόσιας Υγείας Μεσσηνίας;  Η απάντηση είναι ΟΧΙ ποτέ δεν ειδοποίησε την κ. Νομίατρο Μεσσηνίας ότι υπάρχει πρόβλημα με το νερό… Μάλιστα υπερηφανευόταν ότι έχουμε το …καλύτερο νερό! Τι υποκρισία κ. Καλοφωλιά… Ήταν υποχρεωμένος να ξέρει ο (αν)υπεύθυνος Δήμαρχος ότι «εκτός ορίων» σημαίνει χτυπάμε το συναγερμό και σταματάμε την υδροδότηση. Η αλαζονεία που διακρίνει το κ. Καλοφωλιά δεν θα του επιτρέψει να κάνει την αναγκαία αυτοκριτική του και να ζητήσει συγνώμη από τους Δημότες. Είπε δημόσια ο κ. Δήμαρχος (υπάρχουν πρακτικά) τα έξης ανέκδοτα που φυσικά δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την αλήθεια:

  • «Όταν διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα ειδοποιήθηκαν οι δημότες και διακόπηκε προσωρινά η παροχή νερού» Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ανακοίνωση που να ειδοποιεί τους κατοίκους για την ακαταλληλότητα του νερού και δεν διακόπηκε η παροχή νερού.
  • «ποτέ δεν βρήκαμε κανένα δείγμα που να δημιουργεί πρόβλημα για την υγεία». Αυτό κι αν δεν δείχνει ανικανότητα ανάγνωσης…
  • «υπάρχει & η υποψία μήπως πήγε το δάχτυλο κάποιου από αυτούς που πήραν την μέτρηση». Έτσι ίσως παρουσιάστηκαν τα κολοβακτηρίδια στα δείγματα. Τι να πω εγώ…  Ο κ. Κ. Γεωπόνος του Δήμου ξέρει σίγουρα που γύριζε το δάχτυλο του όταν έκανε τις δειγματοληψίες… Τελικά προσπαθεί να μας τρελάνει και εμάς ο κ. Καλοφωλιάς. Λέγονται τέτοιες γελοιότητες δημόσια από έναν δήμαρχο (όσο ανίκανος και αν είναι) που είναι όμως ένας καλός οδοντίατρος;
  • «δεν μπορεί να γράφονται τέτοιες ανακρίβειες». Μόνο οι σφουγγοκωλάριοι και τα τρωκτικά της Δημοτικής Αρχής θεωρούν τις καταγγελίες μας ως ανακριβείς.

Δεν είναι δυνατόν να καλύπτουμε εγκληματικές αδιαφορίες της Δημοτικής Αρχής, αφήνοντας τους Δημότες απληροφόρητους.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ; 

Θα χαρούμε να ακούσουμε από τους 3 υποψηφίους Δημάρχους πως θα αντιμετωπίσουν και πως θα λύσουν αυτοί το πρόβλημα του νερού των Γαργαλιάνων αν εκλεγούν.

Φώτης Χ. Παναγιωτακόπουλος

Πρόεδρος «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ»


Σχετικά Άρθρα

Ένα σχόλιο

  1. Αυτά που διαβάζω είναι κακουργήματα όχι πλημμελήματα κατά την γνώμη μου φυσικά. Πως είναι δυνατόν να μην έχει κάνει τίποτα ακόμα η δικαιοσύνη και χιλιάδες πολιτών να πίνουν τέτοιο επικίνδυνο νερό; Καλά κανένας αρμόδιος δεν ακούει; Αν οι παραπάνω αναλύσεις είναι ψεύτικες πρέπει να καταγγελθεί ο συκοφάντης που τα έγραψε. ‘Όμως αν ήταν ψέματα όσα διαβάζουμε θα είχε ήδη κινηθεί η δικαιοσύνη να προστατέψει την δημοτική αρχή… Πότε θα κινηθεί η δικαιοσύνη να προστατέψει τους 9500 κατοίκους των Γαργαλιάνων; Ακούει κανείς;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading