ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΕΛΛΑΔΑΤΡΙΦΥΛΙΑΥΓΕΙΑ

Γαργαλιάνοι: Απάντηση της “ΦΩΝΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ” στην ανακοίνωση του κ. Καλοφωλιά για το νερό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΦΩΝΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ»

DSC_35-CopyΑποτέλεσμα της δημόσιας καταγγελίας μας της 30ης Αυγούστου 2010 με τίτλο:  ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ… ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥΣ… ήταν η ανακοίνωση που τοιχοκόλλησε στα καφενεία ο κ. Δήμαρχος. Μας πληροφόρησε «ότι το νερό σε όλο το Δήμο Γαργαλιάνων είναι υγιεινό και κατάλληλο προς πόση». Για του λόγου το αληθές μάλιστα τοιχοκόλλησε και 3 πιστοποιητικά ανάλυσης του νερού για να μας πείσει ότι το νερό ήταν καθαρό …στις 24/8/2010. Οι πολίτες αγωνιούν και φοβούνται για την ποιότητα του νερού τα τελευταία 8 χρόνια και όχι μόνο της 24ης Αυγούστου. Φυσικά δεν έπεισε κανένα σκεπτόμενο πολίτη…   Άτυχη η ανακοίνωση σας κ. Καλοφωλιά.

Η αλήθεια είναι ότι:   Από τον Ιανουάριο 2006 μέχρι και τον Αύγουστο 2009 έγιναν 379 δειγματοληψίες νερού στους Γαργαλιάνους. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων είναι: 226 ακατάλληλα για ανθρώπινη χρήση και 153 κατάλληλα… Δηλαδή 60% των δειγμάτων ακατάλληλα και 40% κατάλληλα! Η σοβαρή αυτή καταγγελία μας, βασίζεται στα πιστοποιητικά αναλύσεως νερού που μας έδωσε ο ίδιος ο κ. Καλοφωλιάς και είναι του ιδίου πιστοποιημένου εργαστηρίου! Υπάρχει κάποιος στους Γαργαλιάνους που να έχει διαβάσει ή να έχει ακούσει ανακοίνωση του κ. Καλοφωλιά τα τελευταία 8 χρόνια, ότι το νερό είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση;  Ζητήσαμε μια τέτοια ανακοίνωση και δεν υπάρχει πουθενά στον Δήμο… Ήταν υποχρεωμένος από τον νόμο να μας ειδοποιεί και δεν το έκανε. (Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να ζητήσει τα αντίγραφα των πιστοποιητικών των αναλύσεων του νερού από τον κ. Δήμαρχο.)

Με την ανακοίνωση του κ. Καλοφωλιά για το νερό, έγινε προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών με την τοιχοκόλληση των αναλύσεων του νερού …μόνο της 24ης Αυγούστου.  Οι κάτοικοι του Δήμου Γαργαλιάνων είναι πλέον σίγουροι ότι «γίνεται αρκετή παραπληροφόρηση με το θέμα του νερού» και παραπλάνηση..

Δυστυχώς η παραπληροφόρηση φαίνεται να γίνεται από τον κ. Δήμαρχο… Γιατί τόση  αδιαφορία για την υγεία των πολιτών του Δήμου Γαργαλιάνων; Μια στοιχειώδη ευαισθησία θα ήταν καλό για την υγεία 9.500 κατοίκων! Λόγω επαγγέλματος έπρεπε να ήταν λίγο ευαίσθητος.

Οι Γαργαλιανιώτες περιμένουν να διαβάσουν αντί για παραπλανητικές ανακοινώσεις του κ. Δημάρχου, μια ανακοίνωση συγνώμης για την παροχή νερού ακατάλληλου για ανθρώπους τα τελευταία 8 χρόνια. Σχεδόν 3.000.000 € έχουν δαπανηθεί μόνο για την ύδρευση, σύμφωνα με τα λόγια του κ. Καλοφωλιά στο Δ.Σ. (14/1/09); Τόσα εκατομμύρια για το νερό και κάθε χρόνο υποφέρουμε όλο και περισσότερο από την έλλειψη του και την ακαταλληλότητα του…

Απαντήστε αν έχετε το πολιτικό ανάστημα γιατί δεν μας ειδοποιήσατε  ποτέ τα τελευταία 8 χρόνια όταν διαβάζατε τις αναλύσεις  που επεσήμαιναν την ακαταλληλότητα του νερού σε 226 δειγματοληψίες; Γιατί μας αφήνατε να πίνουμε επικίνδυνο νερό; Δεν το ξέρατε;  Γιατί δεν ρωτήσατε κάποιον από τους επιστήμονες που διέθετε το τότε Δημοτικό Συμβούλιο ή η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου;

Την επόμενη ημέρα της καταγγελίας μας για το νερό επανήλθε η υδροδότηση των κατοίκων στους κανονικούς ρυθμούς μετά από 22 ημέρες αίσχους και ντροπής… «Τυχαίο; Δεν νομίζω!»

Το υπέρογκο χρέος που μας φόρτωσαν θα μας βασανίζει για αρκετά χρόνια… Που είναι τα έργα που μας κόστισαν 4.000.000 €; Ο νόμος ορίζει ότι το αργότερο μέχρι τις 30 Ιουνίου έπρεπε να γίνει Απολογισμός Πεπραγμένων του έτους 2009. Στους Γαργαλιάνους γιατί δεν έγινε; Οι τότε Δημοτικοί Σύμβουλοι γιατί δεν απαίτησαν από τον Δήμαρχο να γίνει; Γιατί δεν το απαιτούν τώρα οι εναπομείναντες και οι Β’ & Γ’…αναπληρωματικοί; Γιατί περιμένουν να γίνουν πρώτα οι εκλογές;

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥΣ…

Φώτης Παναγιωτακόπουλος

Εκδότης   «Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ» 9/9/2010

 

Σχετικά Άρθρα

3 Comments

  1. ΚΑΛΟΣΟΡΙΖΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ BLOG ΤΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ.
   ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΙΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΧΩΡΟΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ , Η ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
   ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ , ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.
   ΟΛΟΙ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΤΟ BLOG ΑΥΤΟ ΠΟΛΕΜΙΘΗΚΕ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΜΕ ΚΥΡΙΩΤΕΡΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ.
   ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ “ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ” ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ.
   ΑΥΤΕΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΛΥΤΕΡΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ BLOG ΤΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ.
   ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟ GARGALIANOI.COM ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ, ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ.
   ΑΡΗΣ Β.

 1. Τα ξεπουλήσανε όλα ………δήμο ,πολίτες, ……….μας δώσανε και βρώμικο νερό ολοκληρώσανε το έργο τους ….έπρεπε να πάνε όχι στο σπίτι τους αλλα φυλακή…….όμως έχει φτιάξει ο κόσμος τα χειρότερα κάγκελα ,την αιώνια καταφρόνηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading