SEXΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΕΛΛΑΔΑΘΡΗΣΚΕΙΑ

Καθαιρέθηκε για ομοφυλοφιλία και προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της Εκκλησίας

tefxos2-870x1186Οι κατηγορίες που είχαν φθάσει στην Εκκλησία της Ελλάδος κατά συγκεκριμένου κληρικού ήταν πολλές και ιδιαίτερα βαριές.

Στα κατεχόμενα της Κύπρου είχε συλληφθεί να έχει σεξουαλικές επαφές με Τουρκοκύπριους στρατιώτες. Στην Αλβανία ο ίδιος είχε αποτελέσει θέμα τηλεοπτικής εκπομπής του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού των Τιράνων ο οποίος είχε προβάλλει τηλεοπτικό υλικό με πρωταγωνιστή τον ιερέα και άλλους άνδρες σε ξενοδοχείο της Βορείου Ηπείρου. Στην Ελλάδα, δυο οδηγοί φορτηγών τον είχαν καταγγείλει διότι δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση.

Ο ιερέας δεν σταμάτησε να εκπλήσσει την Εκκλησία της Ελλάδος ακόμη και μετά την καθαίρεση και τον αποσχηματισμό του. Προσέφυγε στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, υποστηρίζοντας πως η καθαίρεση του ήταν άκυρη αφού κατά την άποψη του, η αρσενοκοιτία δεν τιμωρείται με καθαίρεση.

tefxos21π5-890x395_c

ΑΠΟΦΑΣΗ «ΣΤΑΘΜΟΣ»

Ωστόσο, το πιο ενδιαφέρον στην υπόθεση δεν ήταν τα γεγονότα γύρω από την προσωπική ζωή του ιερέα και η αν μη τι άλλο ασυνήθιστη προσφυγή του στο ΣτΕ, αλλά η ίδια η απόφαση του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου, η οποία θεωρείται «σταθμός» από νομικούς κύκλους οι οποίοι παρακολουθούν την νομολογία και τις προεκτάσεις των σχέσεων Εκκλησίας – Κράτους.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ και ολόκληρη την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στο περιοδικό «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Info» που κυκλοφορεί.

 

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

Πηγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δες επίσης
Close
Back to top button

Discover more from Gargalianoi News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading