ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΕΛΛΑΔΑΜΝΗΜΟΝΙΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιστορικό εσχάτης εθνικής προδοσίας : η μεθόδευση για το ξεπούλημα ΑΤΕ – ΕΥΔΑΠ στα “κοράκια”

20140502-094422Ιστορικό εσχάτης εθνικής προδοσίας και οι “οικονομικώς συνεργαζόμενοι”

Αποκρατικοποιήσεις (ιδιωτικοποιήσεις) – Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας – ΕΥΔΑΠ

εισαγωγικό:  οι “οικονομικώς συνεργαζόμενοι”

« …Κι αφού μας αφαιρέσανε όλα τα μέσα της δουλειάς και μας λιμοκτονούνε, μας κατηγοράνε γιατί είμαστε, λέει, τεμπέληδες, καφενόβιοι κι αεριτζήδες και θα μας βάλουνε, λέει, αυτοί να δουλεύουμε όπως ξέρουν αυτοί να βάζουνε τους σκλάβους να δουλεύουνε…

…Η πιο άναντρη, η πιο σιχαμερή τυραννία που παρουσιάστηκε ποτέ απάνω στη γη. Αληθινά “νέα τάξη” στον κόσμο. Ξαναγύρισμα στην πρωτόγονη βαρβαρότητα, κατάργηση κάθε νόμου, κάθε ηθικής, κάθε δίκιου.

…Από τη μία στιγμή στην άλλη, όλα τα στρώματα του λαού μας είδανε να αναποδογυρίζεται και να γκρεμίζεται γύρω τους το οικοδόμημα της ζωής τους. Ο εργάτης έχασε τη δουλειά του, βρέθηκε στο δρόμο απένταρος. Μα και όποιος έχει δουλειά, το μεροκάματό του έγινε μηδενικό των μηδενικών.

…Περισσότερο ακόμα και βαθύτερα και σκληρότερα χτυπάει το λαό η ηθική εξαθλίωση, που παρουσιάζουν ορισμένα κοινωνικά στρώματα και ορισμένα άτομα.

…Γύρω από τους αρχιπροδότες έχουνε συγκροτήσει τις συμμορίες τους τα “τσακάλια”, όλοι οι ασυνείδητοι μεγαλοκαρχαρίες των θολών νερών, οι σπεκουλάντηδες, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι εργολάβοι, οι μεσάζοντες, οι “οικονομικώς συνεργαζόμενοι”.» ⃰

το ιστορικό:

Από το ρεπορτάζ, Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014 http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=591469 :

«Μεταβιβάστηκε το 10% της ΕΥΔΑΠ – Ξένα funds στην υπό ιδιωτικοποίηση εταιρεία που έχει γεμάτο ταμείο και μηδενικό δανεισμό

Πακέτο 10.684.800 μετοχών της ΕΥΔΑΠ που αντιστοιχούν στο 10% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης μεταβιβάστηκε στη συνεδρίαση της Τετάρτης…

Επίσημες ανακοινώσεις για την ταυτότητα του αγοραστή και του πωλητή δεν έχουν γίνει γνωστές αλλά τέτοιο πακέτο μετοχών σύμφωνα με τη μετοχική σύνθεση της ΕΥΔΑΠ ελέγχει η Τράπεζα Πειραιώς ως «κληρονομιά» από την εξαγορά της Αγροτικής Τράπεζας.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, αγοραστές του πακέτου εμφανίζονται να είναι η Paulson&Co του γνωστού αμερικανού επενδυτή κ. Τζον Πόλσον, καθώς και το fund της Baupost. O Πόλσον στην κρίση της αγοράς ακινήτων στις ΗΠΑ το 2007 είχε στην κατοχή του CDS (ασφάλιστρα κινδύνου) που του απέδωσαν περίπου 3 δις. δολάρια από την χρεωκοπία του συστήματος… Η ΕΥΔΑΠ είναι σε φάση ιδιωτικοποίησης αλλά συγχρόνως είναι μια εταιρεία με γεμάτο ταμείο και μηδενικό δανεισμό…

Το ΤΑΙΠΕΔ με 61,33% είναι ο βασικός μέτοχος της ΕΥΔΑΠ. »

(σ.σ. «ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ;» https://kapagriniou.wordpress.com/2014/04/10/%cf%84%ce%b1%ce%b9%cf%80%ce%b5%ce%b4-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf-%ce%be%ce%b5%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf-%cf%84%ce%b1/ )

Πώς φθάσαμε εδώ: Το ξεπούλημα της ΑΤΕ προάγγελος του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ

►23 Ιουνίου 2012 : Συμφωνηθέντα συγκυβέρνησης – Κείμενο της προγραμματικής σύγκλισης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, δέσμευση για την ΑΤΕ :

Αγροτική Τράπεζα: Επανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανσή της. Διαφύλαξη του χαρτοφυλακίου υποθηκών αγροτικής γης.

► 26 Ιουλίου 2012 : ένα μήνα μετά, η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ με την καταλυτική στάση της “πατριωτικής” Χρυσής Αυγής, παρά τις δεσμεύσεις της μεταβιβάζει (πώληση-χάρισμα) την ΑΤΕ (το «υγιές» τμήμα της) στην Τράπεζα Πειραιώς του Σάλλα. (ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ: ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ “ΚΑΛΗ” ΑΤΕ ΣΤΗΝ ΤΡ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ! http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8893:skandalo-ate&catid=58:oikonomiki-politiki&Itemid=182 )

► 3 Μαρτίου 2013 – είδηση (που δεν διαψεύστηκε)http://www.koutipandoras.gr/article/33636/o-koyvelis-sti-megali-salla : «Iδιωτική, κρυφή συνάντηση με τον

πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα, είχε χθες το βράδυ ο Φώτης Κουβέλης. Η συνάντηση έγινε σε σπίτι συνεργάτη-δημοσιογράφου του Σάλλα, στο Φάληρο. Η οδός Ναϊάδων στο Παλιό Φάληρο, ήταν το βράδυ γεμάτη με ένοπλους σωματοφύλακες των δύο αντρών, οι οποίοι αποφάσισαν να δειπνήσουν κρυφά στο σπίτι του μεσολαβητή.»

(σ.σ. ο «αριστερός-δημοκράτης» Κουβέλης, αφού συναίνεσε – παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του – στο ξεπούλημα της ΑΤΕ, έχει ιδιωτική συνάντηση με τον κ. Σάλλα…)

► 5 Δεκεμβρίου 2013 – είδηση : «Ισχυρά ονόματα της διεθνούς επενδυτικής σκηνής, όπως οι Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Ντάνιελ Λομπ του Third Point, Τζέιμς Ντίναν του York Capital και το επενδυτικό fund του Αμπού Ντάμπι, το Capital, έδωσαν το «παρών» στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς. Η τράπεζα συγκέντρωσε περίπου1,5 δισ. ευρώ πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

Από το 1,5 δισ. ευρώ, περίπου το 1,1 προήλθε από το εξωτερικό, γεγονός που αποτελεί έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Μιχάλη Σάλλα και την υπόλοιπη διοίκηση της τράπεζας…»

https://olympia.gr/2013/12/05/%CF%83%CF%85%CE%B3%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B3%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CE%BB/

και τελικά, η χθεσινή…

► 1 Μαΐου 2014 – είδηση : «Μεταβιβάστηκε το 10% της ΕΥΔΑΠ – Ξένα funds στην υπό ιδιωτικοποίηση εταιρεία – τέτοιο πακέτο μετοχών σύμφωνα με τη μετοχική σύνθεση της ΕΥΔΑΠ ελέγχει η Τράπεζα Πειραιώς ως «κληρονομιά» από την εξαγορά της Αγροτικής Τράπεζας – αγοραστές του πακέτου εμφανίζονται να είναι η Paulson&Co του γνωστού αμερικανού επενδυτή κ. Τζον Πόλσον, καθώς και το fund της Baupost…»

…Επίσης, 1 Μαΐου 2014: «Χρηματιστηριακοί παράγοντες από το Λόμπι του Λονδίνου επισημαίνουν ότι η Paulson είναι πολύ πιθανό να ενεργεί για λογαριασμό μεριδιούχων της και όχι επενδυτικά ως Hedge Fund αλλά ως ενδιάμμεσος για υποψήφιο αγοραστή που θέλει να συμμετάσχει στη διαδικασία αποκρατικοποίησης της εταιρίας… Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το ΤΑΙΠΕΔ ελέγχει το 61,33%, η Τράπεζα Πειραιώς το 10%, το 21,61% ελέγχουν Νομικά Πρόσωπα και το 7,08% Φυσικά Πρόσωπα.»(http://www.sofokleousin.gr/archives/167104.html)

δηλαδή:

Το 10% της ΕΥΔΑΠ το κατείχε η ΑΤΕ για την οποία η συγκυβέρνηση τον Ιούνιο 2012 εγγυήθηκε την διαφύλαξη-εξυγίανσή της. Η ΑΤΕ όμως μέσα σε ένα μήνα μεταβιβάστηκε-ξεπουλήθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς. Η Τράπεζα Πειραιώς έκανε αύξηση κεφαλαίου τον Δεκέμβριο 2013. Βασικός επενδυτής υπήρξε ο κερδοσκόπος Τζον Πόλσον. Σύμφωνα με το σημερινό ρεπορτάζ στο «ΒΗΜΑ ONLINE» – 1 Μαΐου 2014 – ο αγοραστής του πακέτου του 10% της ΕΥΔΑΠ φέρεται να είναι ο Τζον Πόλσον – που από τον Δεκέμβριο είναι και βασικός επενδυτής στην Τράπεζα Πειραιώς η οποία κατείχε το 10% της ΕΥΔΑΠ… Απλό;

Τι πιο απλό; Σαμαράς – Βενιζέλος – Κουβέλης, κύριοι… “Οικονομικώς συνεργαζόμενοι”… Για να βγαίνει ο φασίστας Γεωργιάδης να λέει… «μας ψηφίσατε… βγάλτε το σκασμό τώρα»…

… Τι μένει; Η πώληση και του ποσοστού της ΕΥΔΑΠ που κατέχει ο βασικός μέτοχος, το ΤΑΙΠΕΔ…

…Aς ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, 
ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός,
ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας,
ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος,
ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο,
ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο,
ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά.

Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων,
ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη,
παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων
σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό.
Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου…

Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου (Νόμπελ Λογοτεχνίας 1998)

⃰ αποσπάσματα από το μανιφέστο του Δημήτρη Γληνού «Τι είναι και τι θέλει το ΕΑΜ», γραμμένο το 1942

…και η θέση ενός Γερμανού σήμερα… ο καθηγητής Νεώτερης Ιστορίας Χάγκεν Φλάισερ στο Γερμανικό Ραδιόφωνο: « Οι Έλληνες χαρακτηρίζονται ως λαός των τεμπέληδων και των απατεώνων, όπως γράφει το Focus και άλλα έντυπα. Οι ίδιοι χαρακτηρισμοί υπάρχουν και στους φακέλους της Βέρμαχτ των στρατηγών που έδιναν εντολή να καούν τα Καλάβρυτα. Έλεγαν ακριβώς τα ίδια, με τις ίδιες λέξεις».

Και το ακόμα καλύτερο… αυτά ακριβώς τα ίδια, υποστηρίζουν σήμερα διάφοροι …έλληνες… και μάλιστα …υπεύθυνοι κι «αριστεροί»!

Πέτρος Δημητρίου

 

Πηγἠ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading