ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.

O διορισμένος τραπεζίτης –πρωθυπουργός, συνεχίζει να παίζει καλά το ρόλο του (όπως άλλωστε και οι αρχηγοί των κόμματων που στηρίζουν αυτή την εγκάθετη κυβέρνηση), συνεχίζουν να τρομοκρατούν τον λαό, λέγοντας πόσο άσχημα θα ήταν τα πράγματα σε μια άτακτη χρεωκοπία της χώρας (όχι βέβαια selective default που βρισκόμαστε τώρα).

Είπε λοιπόν στη Βουλή, στις 12-02-12, προκειμένου να πείσει (εκφοβίσει) τους βουλευτές και τον λαό, για το πόσο απαραίτητη είναι η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης για την Ελλάδα (όμως από κάθε ευρώ που χορηγείται ως δάνειο, η κυβέρνηση μπορεί να δαπανήσει για στήριξη της ανάπτυξης μόλις 19 λεπτά, σημειώνει στην εφημερίδα «The Telegraph» ο ευρωβουλευτής Χάναν).

«Μια άτακτη χρεοκοπία θα έριχνε τη χώρα μας σε μια καταστροφική περιπέτεια, προκαλώντας ανεξέλεγκτο οικονομικό χάος και κοινωνική έκρηξη. Οι αποταμιεύσεις θα κινδύνευαν. Το κράτος θα αδυνατούσε να πληρώσει μισθούς, συντάξεις, να καλύψει λειτουργίες, όπως τα νοσοκομεία και τα σχολεία. Δεν θα μπορούσαμε να εισάγουμε βασικά
αγαθά (φάρμακα, πετρέλαιο, και μηχανήματα).
Επιχειρήσεις θα έκλειναν μαζικά. Η ανεργία, θα αυξανόταν ακόμα περισσότερο. Η χώρα θα παρασυρόταν σε μια μακρά δίνη ύφεσης, αστάθειας, ανεργίας και παρατεταμένης εξαθλίωσης. Οι εξελίξεις αυτές θα οδηγούσαν, στην έξοδο από το ευρώ, η Ελλάδα θα καταντούσε αδύναμη, στο περιθώριο της Ευρώπης. Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα, η υπόμνησή της δεν αποτελεί εκβιασμό, αλλά υποχρέωση ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό». Ανέφερε ο «Πρωθυπουργός»

Εγώ οικονομολόγος δεν είμαι, τραπεζίτης δεν έχω διατελέσει, είμαι ένας απλός πολίτης, δεν ανέχομαι όμως από κανέναν και ιδιαίτερα από τους «υπευθύνους» (τρόπος του λέγειν) κυβερνώντες, να με απειλούν με γεγονότα τα οποία ήδη συμβαίνουν, με γεγονότα που τα ζούμε και γίνομαι πιο συγκεκριμένος, όσο μπορώ βέβαια.
Να μιλήσω για την ανεργία; Σύμφωνα με έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), η ανεργία τον Νοέμβριο 2011 ανήλθε σε 20,9%, έναντι 13,9% του Νοέμβριου 2010 και 18,2% του Οκτώβριου 2011. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.029.587 και αυξήθηκαν κατά 337.010, σε σχέση με τον Νοέμβριο 2010 (αύξηση 48,7%) και κατά 126.062 σε σχέση με τον Οκτώβριο 2011 (αύξηση 14%). Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.901.269 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.423.657 άτομα, όλα αυτά επίσημα.

Να πούμε κάτι για την ύφεση; «Η ύφεση της ελληνικής οικονομίας, δεν θα αρχίσει να αντιστρέφεται νωρίτερα από το 2013, εκτιμά αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και η χώρα ενδέχεται να καταφέρει να επιστρέψει στην ανάπτυξη εάν εφαρμόσει τις αλλαγές που ζητούν οι διεθνείς πιστωτές της». Τι εννοεί ο ποιητής; έχουν τελειώσει με τις απαιτήσεις τους οι δανειστές μας; Για ποια νέα μέτρα μιλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον Ιούνιο 2012; Η ύφεση ήταν δριμύτερη τα δύο τελευταία χρόνια, μειώθηκε περαιτέρω η εμπορική δραστηριότητα, δημιουργώντας περισσότερους δρόμους-«φαντάσματα» και βοήθησε στο να εξαπλωθούν τα λουκέτα στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Να μιλήσουμε για εξαθλίωση; «Ο αριθμός των Ελλήνων που έρχονται σ’εμάς, τετραπλασιάστηκε σε ένα χρόνο» δήλωσε στην «Espresso» ο πρόεδρος της ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου» Νικ. Κανάκης. Το 2010 πήγαν στα πολυϊατρεία των ΓτΚ περίπου 26.000 ασθενείς, εκ των οποίων Έλληνες ήταν το 8%. Το 2011 ο συνολικός αριθμός ανέβηκε σε περίπου 30.000, με τους Έλληνες στο 30%. «Πιστεύω ότι μέχρι το καλοκαίρι η αναλογία μπορεί να διαμορφωθεί στο 50-50» προειδοποιεί ο κ. Κανάκης. «Στην πλειονότητά τους είναι ηλικιωμένοι, μικροσυνταξιούχοι ή τελείως άποροι, με χρόνια προβλήματα υγείας και με τουλάχιστον έναν άνεργο στο σπίτι, όπου έχει μαζευτεί όλη η οικογένεια, με παιδιά και εγγόνια.

Αυτοί δεν μπορούν να αγοράσουν τα βασικά τρόφιμα, συνήθως έχουν ανάγκη από ιατρική περίθαλψη λόγω χρόνιων προβλημάτων υγείας (π.χ. καρδιολογικά, σάκχαρο κ.ά.), ενώ δεν λείπουν και οι συνταξιούχοι που αδυνατούν να πληρώσουν τη συμμετοχή τους για αγορά φαρμάκου.

Να συμπληρώσω και εγώ την εξαθλίωση, με τα συσσίτια των Δήμων, της Εκκλησίας, με τα συσσίτια των πεινασμένων παιδιών στα Σχολεία όλης της Ελλάδας (πότε άλλοτε υπήρχαν αυτά); «Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους» η Αρχιεπισκοπή και ο Δήμος Αθηναίων διανέμουν καθημερινά 10.000 και 3.500 μερίδες φαγητό αντίστοιχα.
Το προφίλ αυτών που αναζητούν φαγητό έχει αλλάξει ριζικά παίρνοντας τη μορφή κοινωνικού κραχ. Το 60% είναι Έλληνες και ακολουθούν μετανάστες από Αφρική σε ποσοστό 16,6%, από χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης 13,8% και Ασία 9,6%». Να μιλήσουμε για άστεγους που ο αριθμός τους έχει αυξηθεί δραματικά, που η οικονομική κρίση τους έχει οδηγήσει, να ζούνε στο δρόμο, στην απόλυτη εξαθλίωση;

Να μιλήσουμε για τις επιχειρήσεις; Τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου 2011 της ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου), είναι συντριπτικά, 60.000 επιχειρήσεις έκλεισαν από το 2009 έως το 2011, ενώ το 2012 θα είναι χειρότερο, αναμένονται να κλείσουν άλλες τόσες (πόσοι ακόμα άνεργοι;). Οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις έχουν μειωμένες πωλήσεις, τέσσερις στις πέντε έχουν επιδείνωση στην κερδοφορία τους. Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασ. Κορκίδης δήλωσε «Οι περικοπές στους μισθούς και η ανηλεής φοροεπιδρομή που ανανεώνονται ανά δόση (δανείου), δεν επιτρέπουν ενέργειες, πέραν της απλής συντήρησης. Έτσι, με τους εκβιασμούς και τα διλήμματα της κάθε δόσης σκοτώνεται στην κυριολεξία το επιχειρηματικό πνεύμα και κάθε διάθεση προκοπής».

Να πούμε κάτι για το βασικό αγαθό το πετρέλαιο; Τώρα εισάγεται κανονικά κ. «Πρωθυπουργέ» αλλά για προσέξτε και αυτό: Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών οι πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης έχουν πέσει μέχρι 50% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι μεγαλύτερες μειώσεις διαπιστώνονται στην περιφέρεια «Στο Νευροκόπι οι καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης συρρικνώθηκαν στους 10 από τους 650», ενώ στην Αττική η μείωση είναι 25%. Οι επιπτώσεις στον κλάδο των βενζινοπωλών οδυνηρές. Έχουν κλείσει 1.100 πρατήρια και άλλα 500 έβαλαν πωλητήριο, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν βρει αγοραστές. Τι να το κάνουμε κ. «Πρωθυπουργέ», το πετρέλαιο όταν δεν έχουμε χρήματα να το βάλουμε;
Σε τι άλλο να αναφερθώ, στην ακρίβεια; «Την ώρα που οι μισθοί μειώνονται, οι τιμές βασικών προϊόντων αυξάνονται! Σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ), τον Ιανουάριο του 2012 το καλάθι ενός μεσαίου νοικοκυριού πήγε στα 2302,93 ευρώ, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011, που κόστιζε 2250,71 ευρώ, αύξηση 2,3% η 52,21 ευρώ παραπάνω». Ούτε τις τιμές δε μπορείτε να συγκρατήσετε κ. «Πρωθυπουργέ», μόνο να κόβετε τα πάντα ξέρετε. Υπερψηφίστηκε όμως την Τετάρτη με 213 ψήφους (ομοφωνία στην εξαθλίωση του λαού), ο εφαρμοστικός νόμος για τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22%, τις περικοπές 12% έως 20% σε κύριες-επικουρικές συντάξεις, καθώς και του Υπουργείου Υγείας για τα γενόσημα φάρμακα (πάντα για το καλό μας)».
Έχει και άλλη εξαθλίωση; Και βέβαια έχει, 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα απομακρυνθούν (απολυθούν) μέχρι το 2015, να πω για το βασικό αγαθό της υγείας; «Το ΕΣΥ στα όρια της εξαθλίωσης, το κονδύλι για τις εφημερίες των νοσοκομείων περιορίζεται στα 310 εκατ. ευρώ και υπολείπεται 140 εκατ. ευρώ από τις πραγματικές ανάγκης για στοιχειώδη κάλυψη των εφημεριών» (ΕΘΝΟΣ 26-02-12). Να συμπληρώσω με την υπουργική απόφαση με την οποία μειώνονται 14 επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ, μεταξύ των οποίων και το επίδομα ανεργίας!!!!

Δε ξέρω σε τι άλλο να αναφερθώ, μακάρι να εύρισκα κάτι θετικό για να το αναφέρω, τα πράγματα που φοβάστε ότι θα γίνουν, έχουν συμβεί κ. «Πρωθυπουργέ», κ. Παπανδρέου, κ. Σαμαρά, κ. Βενιζέλο, έχουν συμβεί, μάλλον δεν ζείτε σε αυτό τον κόσμο, ζείτε την δική σας εικονική πραγματικότητα, στον μικρόκοσμο σας, ψάχνοντας για καρέκλες εξουσίας σε ένα κατεχόμενο κράτος, στρουθοκαμηλίζετε.

Συμφωνώ με την επισήμανση της Βουλευτού κ. Βαγενά «Είναι σαν να παίζεται ένα έργο εδώ μέσα (στη Βουλή), άλλο παράλληλο και άσχετο με το έργο που παίζεται έξω στην κοινωνία. Στην κοινωνία παίζεται ένα έργο που είναι σαν να μην αφορά τα κόμματα, σα να είναι μια άλλη ζωή αυτή, ξέρετε τι ζει ο κόσμος έξω; εδώ μέσα γίνεται ένα άλλο πράγμα» είπε χαρακτηριστικά.

Να επισημάνω τέλος, ακόμα μια αποστροφή της ομιλίας του «Πρωθυπουργού». «Θα είναι μια τεράστια αδικία της ιστορίας, η χώρα ……….., που τα τελευταία 65 χρόνια βίωσε έναν εμφύλιο και μια δικτατορία, αλλά πρόκοψε, ……… να βρεθεί, από ένα ακόμα λάθος, σε εθνική απομόνωση και εθνική απόγνωση». Τα τελευταία 72 χρόνια κ. «Πρωθυπουργέ» ζήσαμε και μια κατοχή, από τους σημερινούς δανειστές-βιαστές (Γερμανία) της χώρας μας, το ξεχάσατε από άγνοια ή σας το επέβαλλαν; Ξεχνάτε ότι ακόμα μας χρωστούν το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις γιατί δεν κάνετε κάτι; Αυτό σημαίνει επιλεκτική και κοντή μνήμη, διαβάστε λίγο ιστορία.

Τι άλλο μας ετοιμάζετε κ. «Πρωθυπουργέ», απολύσεις, εκτελεστικά αποσπάσματα για να απαλλαγείτε από μας, τι άλλο; Πείτε μας την αλήθεια ο λαός σας είναι βάρος; Αν κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις, αν μείνουν όλοι οι Έλληνες άνεργοι και οι συνταξιούχοι χωρίς σύνταξη, θα σωθεί η Ελλάδα, θα υπάρξει ανάπτυξη; Τι θέλετε από μας, κ. «Πρωθυπουργέ», τι θέλετε να πετύχετε; Θα μας πείτε, τι συγκεκριμένα θα πετύχουμε στο τέλος μ’ όλη αυτή την εξαθλίωση, τι θα αποφέρουν οι σημερινές θυσίες εκτός από την εξαθλίωση των Ελλήνων; Κύριε Σαμαρά εσείς τι πρεσβεύετε; πείτε μας επιτέλους.

Πως γίνεται ρε αχρείοι, παρά τις έκτακτες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και κοινωνικές δαπάνες ύψους 2,088 δισ. ευρώ με τους αναθεωρημένους στόχους του φετινού προϋπολογισμού, το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης όχι μόνο δεν θα μειωθεί, αλλά αντίθετα θα αυξηθεί κατά 2,305 δισ. Ευρώ; Που είναι το πρωτογενές πλεόνασμα κ. Βενιζέλο;

e-mail: georgopan@yahoo.gr Twitter: @PanGEORGOPOULO1
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δες επίσης
Close
Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading