ΖΩΗΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η ΚΑΡΔΙΑ ΠΟΝΑΕΙ ΟΤΑΝ ΨΗΛΩΝΕΙ…

Μαίρη Παναγιωτακοπούλου
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Β.Α., Μ.Α.C.P.

Ωστόσο, ας θυμόμαστε: Αν και ο πόνος είναι αναπόφευκτος, ο βασανιστικός, όμως, τρόπος αντιμετώπισής του…είναι προαιρετικός!
Η ζωή, είναι μια συνεχής αλλαγή. Η αλλαγή από μόνη της – είτε θετική είτε αρνητική – εμπεριέχει μέσα της τους καρπούς της επιβίωσης μας-το “πώς” θα κάνουμε την υπέρβαση προς την ανέλιξή μας. Σημαντική προϋπόθεση, να παραμείνουμε νηφάλιοι, ό,σο αντίξοες κι’ αν είναι οι συνθήκες που βιώνουμε.
Θα τον βρούμε τον τρόπο! Αν το 2022 μας δίδαξε κάτι, είναι ότι όλα μπορούν να συμβούν. Δεν υπάρχουν εγγυήσεις στη ζωή εκτός από το ότι θα συνεχίσει να αλλάζει. Πάντα θα υπάρχουν γεγονότα, που πολλές, φορές δεν θα μπορούμε να ελέγξουμε. Όταν τα πάντα αλλάζουν γύρω μας, επιβάλλεται να μην κλειστούμε στον εαυτό μας, να μοιραστούμε τις ανησυχίες μας με άτομα που μάς νοιάζονται. Μπόρα είναι, θα περάσει…ας μην απογοητευόμαστε! Αυτή η εποχή που διανύουμε, είναι μια εποχή Μετάβασης για όλο τον κόσμο. Αν παραμείνουμε νηφάλιοι και ειρηνικοί θα καταφέρουμε να αντλήσουμε Οδηγίες από την ανεξάντλητη Πηγή μέσα μας.
Ο πόνος είναι αναπόφευκτος. Ο βασανιστικός, όμως, τρόπος αντιμετώπισής του…είναι προαιρετικός!

Mary Panagiotakopoulou

Συμβουλευτική Ψυχολόγος, Β.Α., Μ.Α.C.P.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button