ΕΛΛΑΔΑΖΩΗ

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΡ…

Όπως είχε πει κάποιος…

«Η δημοκρατία δεν είναι ένα σπορ για θεατές. Αν όλοι κάθονται και κοιτάνε και κανένας δεν συμμετέχει… δεν λειτουργεί πια.»
Όσο σ΄αυτή την Ευρώπη που πασχίζει να κρατηθεί ενωμένη, το κυρίαρχο πρόβλημα είναι η διάσωση των τραπεζών και των απανταχού κερδοσκόπων, κι όχι η ανεργία που εξαπλώνεται σαν τέρας, η φτώχεια, η εξαθλίωση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, η δημοκρατία θα μοιάζει όλο και περισσότερο άχρηστη.
Μπορεί να παραβιάζονται οι θεσμοί της, οι αρχές της και στην ουσία να είναι κι αυτή φυλακισμένη, όπως οι λαοί που υποτίθεται που θα έπρεπε να προστατεύει, αλλά το κακό είναι πως λίγοι θα φωνάξουν για την παραβίαση των δημοκρατικών θεσμών. Οι περισσότεροι θα φωνάξουν πως η ίδια η δημοκρατία φταίει κι όχι οι ανίκανοι λειτουργοί της.
Και τι πιο επικίνδυνο τους καιρούς που διανύουμε ν΄αρχίσει να μυρίζει στην ατμόσφαιρα μια άλλη λύση αντι-δημοκρατική.  Να αρχίσει να γίνεται αποδεκτό στη συνείδηση των ανθρώπων κάτι άλλο που να προσπερνάει ύπουλα όσα κατακτήθηκαν με τόσες θυσίες και να οδηγεί τους απεγνωσμένους ανθρώπους σε πολύ σκοτεινές λύσεις.
« Όταν η συμφορά συμφέρει λογάριαζέ την για πόρνη»… έλεγε ο ποιητής.
Κι αυτό ας μην το ξεχάσουμε ούτε στιγμή. Δεν αρκεί κάποιος να έχει ένα θησαυρό στα χέρια του. Πρέπει να ξέρει να τον προστατεύσει, να τον εκμεταλλευθεί για να κάνει καλύτερη τη ζωή του. Να του δοθεί η ευκαιρία να γίνει ένας καλύτερος άνθρωπος.
Την ελευθερία μας, και τη δημοκρατία που τόσοι θυσιάστηκαν πριν από εμάς για να  κατακτήσουν και μπορούμε εμείς να ζήσουμε καλύτερα, δεν την διαφυλάξαμε, τη θεωρήσαμε δεδομένο, δεν την εκμεταλλευτήκαμε για να γίνουμε σωστότεροι πολίτες.
Και τώρα η συμφορά ήρθε. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading