ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΕΛΛΑΔΑΜΝΗΜΟΝΙΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η δαμόκλειος σπάθη των κατασχέσεων πάνω από την Ελλάδα!

Γράφει ο Αιας

Οι ντόπιοι τροϊκανοί, παρέδωσαν τα κλειδιά της χώρας! Η Ελλάδα μετατρέπεται και επισήμως σε προτεκτοράτο!

Η κυβέρνηση της Τροικανίας δεν θα καταφέρει να συγκαλύψει ούτε με ολίγον …Μανώλη, ούτε κάτω από τη σκόνη των πανηγυρισμών για την …«εθνική επιτυχία» της δόσης, την επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, μέσω της οποίας καταλύεται η εθνική κυριαρχία(!), την οποία οι τοκογλύφοι εταίροι είχαν θέσει ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης.

Κι όμως ουδείς διαμαρτύρεται. Τόσο πολύ έχει αλλοτριωθεί η Κοινωνία; Ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, διοργανώνει χριστουγεννιάτικη πολιτική …εκδρομή στη Λατινική Αμερική.

Οι πάντες γνώριζαν ότι η Τρόικα θα αποκτούσε το δικαίωμα κατάσχεσης κάθε εθνικού περιουσιακού στοιχείου, με βάση τη σύμβαση που είχε υπογραφεί με το δεύτερο Μνημόνιο.

Περίπου ένα χρόνο πριν, η Λούκα Κατσέλη, είχε αποκαλύψει τα όσα ανατριχιαστικά, για ένα κράτος που θέλει να λέγεται “ελεύθερο” αλλά έχει πάψει πλέον να ισχύει στην πράξη, περιλαμβάνονται στη νέα δανειακή σύμβαση.

Οικονομολόγος με μεγάλη εμπειρία σε διεθνείς διαπραγματεύσεις, η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας είχε προειδοποιήσει για τις, κατοχικής έμπνευσης διατάξεις, που εξαναγκάζουν σε παραίτηση από την ασυλία όχι μόνο το Ελληνικό Δημόσιο αλλά και την Τράπεζα της Ελλάδας. «Αυτό -είπε- παραπέμπει ευθέως σε δυνατότητα κατάσχεσης όχι μόνο της ιδιωτικής τουλάχιστον περιουσίας του Δημοσίου αλλά και περιουσιακών στοιχείων της Τραπέζης της Ελλάδος κάτω από εξαιρετικά περιορισμένες εξουσίες του Έλληνα δικαστή. Σε αυτά είναι πιθανό να συμπεριλαμβάνονται και τα αποθέματα χρυσού του Ελληνικού Δημοσίου που φυλάσσονται εκεί! Η σύμβαση αυτή δεν είναι επομένως μια απλή δανειακή σύμβαση αλλά μια διεθνής σύμβαση που περιορίζει την εθνική κυριαρχία και έπρεπε να κυρωθεί ως τέτοια και μάλιστα με την αυξημένη απαρτία που προβλέπει το Σύνταγμα. Πόσο μάλλον όταν είναι η πρώτη φορά που χώρα της ΕΕ και της Ευρωζώνης συνάπτει διεθνή συνθήκη σε αλλοδαπό δίκαιο (Αγγλικό) και δέχεται να υπαχθεί στη δικαιοδοσία αλλοδαπού δικαστηρίου. H Γερμανία ακόμα και όταν έσφαξε κόσμο αρνήθηκε να παραιτηθεί από την ασυλία της χώρας. Και εμείς το κάνουμε έτσι ελαφρόμυαλα για μια τέτοια σύμβαση;»

Ιδού, το επίμαχο άρθρο, που περιλαμβάνεται στην ΠΝΠ και δένει χειροπόδαρα τη χώρα:

«Το Δικαιούχο Κράτος Μέλος (Ελλάδα), η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση Τροποποίησης, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά, από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφαση ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που τα ανωτέρω δεν απαγορεύονται από αναγκαστικό νόμο».

Περιουσιακά στοιχεία είναι τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων (εφ’ όσον πιστοποιηθεί η ύπαρξή τους), το σύνολο της ακίνητης κρατικής περιουσίας, των οπλικών συστημάτων, οι αρχαιότητες της χώρας, κάθε ακίνητη ή κινητή περιουσία που ανήκει στο Δημόσιο.

Πρακτικά δε, η οποιαδήποτε ιδιωτική περιουσία είναι στην διάθεση του δημοσίου με έναν απλό νόμο ή ένα διάταγμα αναγκαστικής απαλλοτρίωσης. Ακραίο, αλλά όχι απίθανο…

Πηγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading