ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙΕΛΛΑΔΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΙΩΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ. Ακούει κανείς;… Καλημέρα κ. Κόλλια (με σχόλιο του διαχειριστή)

‘Είμαι από τους Γαργαλιάνους και κατοικώ μόνιμα σ’ αυτούς.

Η πόλη μας, η οποία είναι και πόλη του Δήμου Τριφυλίας, αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, όπως είναι:

1. Λίγο καθαρό νερό, αφού το νερό των πηγών συμπληρώνεται από γεωτρήσεις με αυξημένα άλατα, με αποτέλεσμα να αγοράζουμε όλο το χρόνο εμφιαλωμένο νερό.

2. Δεν υπάρχει αποχετευτικό δίκτυο με συνέπεια εκατοντάδες νεροχύτες και πλυντήρια να πέφτουν στους δρόμους. Λίγοι υπόνομοι που υπάρχουν γύρω από την πλατεία δέχονται τα απόβλητα από τα γύρω σπίτια, με τα φρεάτια να εκπέμπουν μεγάλη δυσοσμία. Τα δε κουνούπια όλο το χρόνο είναι σε μεγάλο αριθμό.

3. Ο σκουπιδότοπος είναι βόρεια της πόλης και σε μικρή απ’ αυτήν απόσταση και επειδή συνήθως φυσάει βοριάς, φέρνει πολλές βρώμικες μύγες στα σπίτια μας.

4. Ζούμε σε μικρό μέρος και θα έπρεπε να έχουμε απόλυτα καθαρό, υγιεινό και όμορφο περιβάλλον, που δυστυχώς δεν το έχουμε. Και πιστεύω ότι πρώτιστο καθήκον υμών των δημοτικών αρχόντων είναι να μας το εξασφαλίσετε.

5. Βόρεια της πόλης μας και σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων απ’ αυτήν και 500 μέτρων από τη Βάλτα, ελπίζω να γνωρίζετε, λειτουργεί εργοστάσιο που βγάζει πυρηνέλαιο πάνω από 4 μήνες κάθε χειμώνα. Αυτό χτίστηκε στην κορυφή ενός καταπράσινου και όμορφου λόφου, αφού έγινε αποψίλωση του πράσινου σε μεγάλη έκταση. Το δε φουγάρο του βγάζει μαύρο, βαρύ και έντονα ενοχλητικό βρώμικο καπνό, που δημιουργεί έντονη δυσφορία και σε ευπαθείς, υψηλού κινδύνου, ομάδες, όπως είναι τα μικρά παιδιά και οι ηλικιωμένοι, δύσπνοια. Σε αυτή την ομάδα ανήκω και εγώ γιατί έχω πνευμονική ίνωση, που επιστημονικά γράφεται με NSIP. Ο δήμος για την προστασία του περιβάλλοντος και των κατοίκων δεν πρέπει να ερευνήσει αν το εργοστάσιο αυτό πληροί τις προβλεπόμενες προδιαγραφές; Καταστρέφουν τη χλωρίδα και την πανίδα. Τα δε λύματα του εργοστασίου πέφτουν στον χείμαρρο του Λαγκούβαρδου και καταλήγουν παράνομα στη θάλασσα.

Ο Δήμαρχος κ. Κόλλιας
Ο Δήμαρχος κ. Κόλλιας

Θα περιμένω κ. δήμαρχε τις ενέργειες του δήμου και τις απαντήσεις σας στα ερωτήματα που θέτω προτού προβώ στον ξεσηκωμό του κόσμου.

6. Δίπλα από το εργοστάσιο αυτό έγινε αποψίλωση του βουνού πολλών στρεμμάτων και τοποθετήθηκαν φωτοβολταϊκά. Αυτά βόρεια των Γαργαλιάνων. Νότια της πόλης προς την κοινότητα της Λεύκης ακούμε ότι θα γίνει σύντομα και εκεί αποψίλωση του βουνού πολλών δεκάδων στρεμμάτων για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών. Το ίδιο και κάτω από τον Προφήτη Ηλία και ανατολικά του Βρωμονερίου. Δηλαδή θα καταστρέψει όλο το πράσινο γύρω από την πόλη, γιατί το θέλουν κάποιοι επιχειρηματίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πόλη. Και μην μου πείτε ότι τα καθορίζει το ΥΠΕΧΩΔΕ αυτά.

Η πόλη ανήκει στους κατοίκους και κανένας δεν μπορεί να δραστηριοποιείται χωρίς την σύμφωνη γνώμη των κατοίκων της και του Δημοτικού Συμβουλίου που τους εκπροσωπεί. Καλώ τον δήμο μας, τους φορείς της πόλης μας, τον εισαγγελέα Κυπαρισσίας και κάθε αρμόδιο να πάρουν θέση.” 

Μετά τιμής,
Ιωάννης Χωραϊτης Καθηγητής

 

——————————————————————————————————————————-

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading