ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυστυχώς ακόμη και ο τραπεζίτης Παπαδήμος αποδεικνύεται πιο ειλικρινής από τους υποκριτές θεατρίνους οι οποίοι συμφώνησαν σε όλα!..

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου  επισήμαιναν ωστόσο ότι η συζήτηση κατέληξε σε ένα καταρχήν πλαίσιο συμφωνίας.

Η σύσκεψη θα συνεχιστεί αύριο, αλλά η ώρα δεν έχει καθοριστεί καθώς αναμένεται να συνεχιστούν οι  διαπραγματεύσεις σε πολλαπλά επίπεδα σήμερα το βράδυ και αύριο το πρωί. Μάλιστα αύριο δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα συνάντηση του κ. Παπαδήμου με την τρόικα πριν από τη σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ανακοίνωση του γραφείου του Πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση αναφέρει:

«Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συναντήθηκαν για να λάβουν από κοινού απόφαση για το περιεχόμενο των βασικών στοιχείων της συμφωνίας με την τρόικα, όσον αφορά το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας που αποτελεί προϋπόθεση για τη νέα χρηματοδοτική στήριξη της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε βασικά θέματα τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούν:

1) Τη λήψη μέτρων εντός του 2012 για τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ.

2) Την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών συνταξιοδοτικών ταμείων.

3) Την αντιμετώπιση του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας με τη λήψη μέτρων που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις σε διάφορους τομείς, όπως η μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας.

4) Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με συνδυασμό μέσων που διασφαλίζουν την προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος και την επιχειρηματική αυτονομία τους.

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί θα ξανασυναντηθούν αύριο προκειμένου να ολοκληρώσουν τις διαβουλεύσεις για το περιεχόμενο του προγράμματος».

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε ότι «δεν θα συμβάλλω στην έκρηξη της επανάστασης από εξαθλίωση που εν συνεχεία θα κατακάψει όλη την Ευρώπη.»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαράς εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε: «μας ζητούν περισσότερη ύφεση απ’ ότι η χώρα μπορεί να αντέξει. Παλεύω με κάθε τρόπο να την αποτρέψω». Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ ο κ. σαμαράς παλεύει για τον 13ο και τον 14ο μισθό, να μην αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες, δεν δέχεται τα περισσότερα σημεία των απαιτήσεων της τρόικας για τις επικουρικές συντάξεις ενώ συζητά το θέμα του κατώτερου μισθού.

Πηγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading