ΕΛΛΑΔΑ

Δε θέλουν ΧΥΤΑ στη Ζάκυνθο

Το Περιφερειακό Συμβούλιο απέρριψε την έκθεση του Δήμου

Σε μια μαραθώνια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιόνιων Νησιών, που άρχισε τις εργασίες του από χθες το μεσημέρι και συνεχίζονται έως αυτή την ώρα, το σώμα απέρριψε κατά πλειοψηφία τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Δήμου Ζακυνθίων για τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), στη θέση Λίβα του Βραχιώνα.

Η απόφαση ελήφθη παρόντος του δημάρχου Ζακυνθίων, Στέλιου Μποζίκη, ο οποίος έκανε έκκληση να υπερψηφιστεί χαρακτηρίζοντας ως μονόδρομο την επιλογή αυτή.

Με την απόφαση, ζητείται η διασφάλιση των προϋποθέσεων δημιουργίας Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) με την άμεση δημιουργία εγκαταστάσεων διαλογής και επεξεργασίας των απορριμμάτων και η έναρξη εργασιών για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ στο Σκοπό που ήδη επιβαρύνει το περιβάλλον.

newsbeast
Οι εργασίες του Συμβουλίου συνεχίζονται με τα υπόλοιπα θέματα ημερήσιας διάταξης.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading