ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΕΛΛΑΔΑ

Δεύτερη επίθεση Παπανδρέου στη Δικαιοσύνη

Ενοχλημένος εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου στην αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, η οποία χαρακτήρισε ως απαράδεκτη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης πρόσφατες δηλώσεις του. Ο κ. Παπανδρέου χωρίς να κατονομάζει την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, αντιδρά στην άσκηση του εισαγγελικού έργου των κκ Πεπόνη και Μουζακίτη με σαφείς αναφορές για την πρωτοβουλία διερεύνησης της υπόθεσης του “φουσκώματος” του έλλειμματος από την ΕΛΣΤΑΤ. Σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει:

“Υπερασπίζομαι, εργάζομαι και υπηρετώ στη ζωή μου την δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, στο πλαίσιο του Συντάγματος, καθώς και την πραγματική ανεξαρτησία κάθε θεσμού της πολιτείας στην εκτέλεση της αποστολής του. Επί της δικής μου Κυβέρνησης έγιναν θεσμικά άλματα και στη Δικαιοσύνη”. Προς επίροση των παραπάνω αμέσως μετά αναφέρει τον θεσμό της “Διαύγειας”, ο οποίος δέχτηκε έντονη κριτική για την υπολειτουργία του και προσθέτει: “Πρώτη όμως παρόμοια πράξη ήταν η θέσπιση μιας ανεξάρτητης στατιστικής υπηρεσίας. Μιας υπηρεσίας που θα καταγράφει τα αληθινά δεδομένα και δεν θα παίζει παιχνίδια αλλοίωσης αυτών σύμφωνα με κομματικές ή άλλες βουλές σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος. Αυτή η πράξη χαιρετίστηκε ως σημαντικό βήμα αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας μας διεθνώς. Αυτή η υπηρεσία βάλλεται σήμερα και βάλλεται και η ανεξαρτησία της. Θα περίμενα από τους εκπροσώπους κάθε πολιτειακού πυλώνα, δηλαδή της εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας, να περιφρουρήσουν αυτήν την κατάκτηση αντί να την υπονομεύουν. Διότι είναι πια επιταγή επιβίωσης και τελικά ανεξαρτησίας της πατρίδας μας η εύνομη λειτουργία όλων των θεσμών και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του Ελληνικού λαού προς αυτούς. Αλλιώς ο ελληνικός λαός δικαίως θα αναρωτηθεί: “ποιος τους φύλακες θα φυλάττει;”»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading