ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΤΡΙΦΥΛΙΑ

Βίντεο και φωτογραφίες από την εξάρθρωση του Κυκλώματος ναρκωτικών στη Μεσσηνία

SAM_2039

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα συνέντευξη τύπου στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας ,για την μεγάλη επιτυχία της εξάρθρωση του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στη Μεσσηνία που δρούσε για πάνω από 10 χρόνια .

Συνολικά κατηγορούνται 80 άτομα, και μέχρι στιγμής έχουν γίνει  18 συλλήψεις εκ των οποίων ένας απόστρατος αστυνομικός και ένας εν ενεργεία λιμενικός


Το επίσημο Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας 

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κάνναβης και κοκαΐνης σε διαφορές περιοχές της Μεσσηνίας 
Σε ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, συνελήφθησαν χθες δεκαοκτώ (18) άτομα
Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται όλα τα ενεργά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (12 άτομα), μεταξύ των οποίων εν ενεργεία Λιμενικός, απόστρατος αστυνομικός καθώς και έγκλειστός στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου, για ληστεία.
Για να νομιμοποιήσουν τα έσοδα τους κάποια από τα μέλη χρησιμοποιούσαν ως «βιτρίνες» καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντοςσυγκαλύπτοντας έτσι την παράνομη δράση τους
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει συνολικά ογδόντα (80) κατηγορούμενους
Διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και λοιπούς χώρους, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ναρκωτικές ουσίες, όπλα, χρήματα, οχήματα, ποσότητα εκρηκτικών κ.α.

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που ενέχεται σε σωρεία υποθέσεων διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος (80) συνολικά εμπλεκομένων ατόμων, ενώ για την πλήρη εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, χθες (25.2.2014) το πρωί, πραγματοποιήθηκαν ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε πολλές περιοχές της Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών.
Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, των Αστυνομικών Τμημάτων Πύλου, Μεσσήνης και Γαργαλιάνων, των Τμημάτων Ασφαλείας Τρίπολης, Ναυπλίου και Σπάρτης καθώς και Αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, καθώς και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων συνελήφθησαν συνολικά δεκαοκτώ (18) άτομα, ενώ διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες, καταστήματα και λοιπούς χώρους.
Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται όλα τα ενεργά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, (12 άτομα), μεταξύ των οποίων εν ενεργεία Λιμενικός, απόστρατος αστυνομικός καθώς και έγκλειστός στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου, για ληστεία.
Οι υπόλοιποι έξι (6) συλληφθέντες κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη εξήντα δύο (62) άτομα.
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα καθώς και κατάλληλη αξιοποίηση όλων των φυσικών, τεχνικών και επιστημονικών μεθόδων έρευνας, προέκυψε ότι δώδεκα (12) άτομα, έχοντας διακριτούς ρόλους, συγκροτούσαν εγκληματική οργάνωση, η οποία είχε ιεραρχική δομή, εσωτερική διάρθρωση, διαρκή δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία.
Όπως προέκυψε, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τουλάχιστον το τελευταίο τετράμηνο και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διακινούσαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κάνναβης και κοκαΐνης σε χρήστες των περιοχών της Μεσσήνης, της Καλαμάτας, της Ανάληψης, του Πεταλιδίου, της Πύλου, των Γαργαλιάνων, της Τρίπολης Αρκαδίας, του Πύργου Ηλείας και των ευρύτερων – όμορων περιοχών.

Από την παράνομη δραστηριότητά τους αποκόμιζαν σημαντικά χρηματικά ποσά, τα οποία, οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν για την κάλυψη των βιοποριστικών τους αναγκών, καθώς είναι άεργοι.
Δύο (2) από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, για να νομιμοποιούν τα έσοδα, χρησιμοποιούσαν ως «βιτρίνες» δύο (2) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας τους, συγκαλύπτοντας έτσι την παράνομη δράση τους.
Επιπλέον, όπως προέκυψε, σε κάποιες περιπτώσεις τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης λάμβαναν, ως αντίτιμο της αγοραπωλησίας των ναρκωτικών και αντικείμενα αξίας, όπως λίρες, συσκευές κινητής τηλεφωνίας, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλεοράσεις plasma κ.λπ.
Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία υπηκόων τρίτων χωρών.
Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις συγγενικών τους προσώπων, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προσυνεννοημένο κώδικα.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από τριάντα (30) έρευνες, στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • -1.210- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
 • -4,6-  γραμμάρια κοκαΐνης.
 • Τρία (3) περίστροφα.
 • Τρία (3) κυνηγετικά όπλα.
 • Αεροβόλο όπλο.
 • Στιλέτο.
 • Δεκαεπτά (17) φυσίγγια.
 • -281- εκατοστά φυτίλι.
 • -15.860- γραμμάρια πυρίτιδας.
 • Δύο (2) πυροκροτητές.
 • Δύο (2) φωτοβολίδες.
 • Το χρηματικό ποσό των -1.795- ευρώ.
 • Έξι (6) ζυγαριές ακριβείας.
 • Τριάντα ένα (31) κινητά τηλέφωνα.
 • Πέντε (5) Ι.Χ. επιβατηγά οχήματα και μία (1) μοτοσικλέτα.
 • Δύο (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και μία (1) τηλεόραση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, διερευνάται όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης, η τυχόν εμπλοκή-συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων και η ενδεχομένη διασύνδεση τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες .

Screen Shot 2014-02-26 at 9.24.40 PM

Screen Shot 2014-02-26 at 9.24.00 PM

 

http://www.tharrosnews.gr/news/content/βίντεο-και-φωτογραφίες-από-την-εξάρθρωση-του-κυκλώματος-ναρκωτικών-στη-μεσσηνία

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading