ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙΕΚΛΟΓΕΣΤΡΙΦΥΛΙΑ

“Αρχές και Θέσεις” του συνδυασμού του Γιώργου Θεοδωρακόπουλου “ΡΑΚΙ” (Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση Τριφυλίας)

e0245-raki

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΑ – ΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Σε επικουρικό ρόλο η τοπική αυτοδιοίκηση
Εθνικές και σε κεντρικό επίπεδο οι πολιτικές στρατηγικές
Στην δεκαετία του ΄80, η διατροφική επάρκεια κάλυπτε το 80% των αναγκών της χώρας, σήμερα βρίσκεται στο 25%.
45% η μείωση του αγροτικού εισοδήματος, σύμφωνα με τη EUROSTAT, 19% η αύξηση στις ‘άλλες χώρες της ΕΕ τα τελευταία 5 χρόνια.
Φορολογία- μείωση επιδοτήσεων θα προκαλέσουν περαιτέρω μειώσεις άμεσα, στο εναπομείναν ποσό, άνω του 50%. Η πρότασή μας στο σημείο αυτό σε όσον αφορά το κούρεμα των επιδοτήσεων είναι, το ανώτατο όριο χορήγησης επιδοτήσεων, να μην ξεπερνά τις 50,000ε. Για την σταφίδα ειδικό καθεστώς.

Τραγική η κατάσταση στην γεωργία

ΑΙΤΙΕΣ
1 Έλλειψη εθνικής στρατηγικής – Οργανόγραμμα για την γεωργία- κτηνοτροφία.
2 Έλλειμμα πολιτικής βούλησης
3 Ασυδοσία στην εμπορία αγροτικών προϊόντων και άρνηση να τηρηθούν οι κανόνες.
4 Μικρός κλήρος αγροτικής γης
5 Γήρανση των απασχολούμενων στον κλάδο
6 Άρνηση των παραγωγών σε συνεργασίες και η επιλογή του μοναχικού δρόμου
7 Η ποιότητα ζωής και η απόσταση από την ιατρική περίθαλψη.
8 Η έλλειψη συνεργασίας ανάμεσα στον αγροτικό τομέα και αυτόν της εστίασης και ξενοδόχων.
9 Αθρόες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις
10 Έλλειψη εγχώριου πολλαπλασιαστικού υλικού- προϊόντων φυτοπροστασίας και θρέψης.

 

Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΕ ΤΟΝΟΥΣ

Ελαιόλαδο 23.000 – Τ
Ελιές καλαμών 500 – Τ
Σταφίδα 2.000 –Τ
Αμπέλια 10.000 – Τ
Καρπούζι 40.000 – Τ
Πατάτες 5.000 – Τ
Εσπεριδοειδή 1.000 – Τ
Ντομάτα 17.000 – Τ
Αγγούρι 34.000 – Τ
Κολοκύθι, πεπόνι, μελιτζάνα, 10.000 – Τ
Πιπεριά 6.000 – Τ
Φασόλι 1.500 –Τ τσαουλί, 1.000 Τ μπαρμπούνι
ΥΠΑΙΘΡΙΑ
Ντομάτα 9.000 – Τ
Μελιτζάνα, πιπεριά, κολοκύθι 6000– Τ
Μαρούλια 1.500 – Τ
Σαλάτες 1.000 – Τ

Έσοδα για την Τριφυλία με μέτριες τιμές, 200,000,000 ευρὠ.
Είναι ο τρίτος μεγαλύτερος αγροτικός δήμος, το τρίτο θερμοκηπιακό κέντρο, και ο πρώτος ελαιοκομικός δήμος.
Πάρω όλα αυτά στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο δεν εκπροσωπούμαστε από αγρότη δημοτικό σύμβουλο, γεγονός υποτιμητικό για το επίπεδο και την οργάνωση των παραγωγών της περιοχής. Καλούμε τους αγρότες να ψηφίσουν αγρότη για δημοτικό σύμβουλό ανεξαρτήτως παρατάξεως.

 

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ – ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ
ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

1. Καθαρισμός ρεμάτων. Οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι πολλαπλάσιες του κόστους αποκατάστασης,
2. Η συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας, που σήμερα είναι σε κακά χάλια.
3. Συγκέντρωση των πλαστικών για ανακύκλωση, καθώς και των κενών δοχείων φυτοφαρμάκων.
4. Καθαρισμός των χόρτων στις άκρες των δημόσιων δρόμων, προστατεύοντας την ασφάλεια του δημότη – επισκέπτη, καταπολεμώντας την αίσθηση της εγκατάλειψης.
5. Σύσταση φορέα διαχείρισης δικτύων στο Φιλιατρινό φράγμα, με αυξημένη συμμετοχή των αγροτών – προστασία υδάτινων πόρων.
6. Στήριξη της βιολογικής γεωργίας με μέτρα όπως, τη δημιουργία λαϊκής αγοράς βιολογικών προϊόντων – ιδανικός χώρος οι αποθήκες ΑΣΟ. Την δυνατότητα συγκέντρωσης ελαιολάδου, στηρίζοντας το προϊόν, με δεξαμενές τουλάχιστον 20 τόνων. Εκμετάλλευση μέσω Δημοτικής Επιχείρησης υποπροϊόντων αγροτικής παραγωγής της περιοχής (ΠΕΛΕΤ). Επιστημονική λύση στα προβλήματα με τα απόβλητα των ελαιοτριβείων – πηρηνουργίων. Σχεδιασμό και υλοποίηση μονάδας παραγωγής εδαφοβελτιωτικών σε συνδυασμό του σχεδίου κομποστοποίησης των αστικών οργανικών αποβλήτων.
7. Την δημιουργία φακέλου ΠΟΠ για τις ντόπιες ποικιλίες μας,στην ημιορεινή ζώνη της Τριφυλίας, όπου κυριαρχούν οι αμπελώνες μας, ώστε να δώσουμε διαβατήριο στα κρασιά μας.
8. Καθιέρωση τοπικού σήματος ποιότητας σε συνεργασία με εστιάτορες και ξενοδόχους, προωθώντας τοπικά προϊόντα και γεύσεις.
9. Στοιχειοθέτηση, σε συνεργασία με την Δ/ση Γεωργίας Τριφυλίας και προώθηση φακέλου στην ΕΕ, προστασίας και ανάδειξης των κηπευτικών υπό κάλυψη της περιοχής μας, με σήμανση ως προϊόντα χαμηλού ενεργειακού αποτυπώματος και ελάχιστα ρυπογόνων. Η αντιστοιχία για κάθε κιλό ντομάτας είναι 1200γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα στο Βέλγιο και την Ολλανδία ενώ στην Ελλάδα 250 γραμμάρια.
10. Δέσμευσή μας η λειτουργία του Αγροτικού Ινστιτούτου, και αναλύσεων στον πρώτο μας προϋπολογισμό.
11. Δημιουργία χώρου πώλησης αγροτικών προϊόντων από τον παραγωγό στον μανάβη και καταναλωτή.
12. Ηλεκτρονική υποστήριξη στους παραγωγούς ( προγράμματα, ΟΣΔΕ κ.α.).
13. Στήριξη της κτηνοτροφίας – με Δημοτικό Κτηνιατρείο – ορισμό κτηνοτροφικής ζώνης – με παροχή ρεύματος-νερού – ενθάρρυνση των κτηνοτρόφων σε συνεταιρισμό, με στόχο παράλληλες δράσεις Δήμου-κτηνοτρόφων.
14. Δημιουργία Αγροτικής Αναπτυξιακής ώστε, να υποβάλλονται οι φάκελοι προγραμμάτων δράσεων απ’ευθείας στην ΕΕ, σε συνδυασμό με τα προγράμματα που θα τρέξουν την Περιφέρεια και τα Υπουργεία.
15. Η προτασή μας για τους ξένους εργάτες είναι η προμήθεια εργόσημου και οι άδειες παραμονής και εργασίας ακόμα και μικρού διαστήματος. (Εποχιακές).
16. Αλιευτικό καταφύγιο Μαράθου, λιμενικό ταμείο Τριφυλίας, αποκατάσταση ζημιών στο λιμάνι Κυπαρισσίας και σύνδεση γραμμών με τα Ιόνια νησιά.
17. Τράπεζα σπόρων ντόπιων ποικιλιών.
18. Περιηγητικός τουρισμός ( φυσικά μνημεία- επισκέψιμα οινοποιεία- ελαιοτριβεία, παλαιά αγροτικά κτίσματα).
19. Δημιουργία θερμοκηπίου για παραγωγή λουλουδιών προς φύτευση σε πλατείες, δημόσιους χώρους, πάρκα των χωριών μας.

ΜΑΧΕΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΑΤΕ
Νομιμοποίηση γεωτρήσεων- πηγαδιών- διαχείριση υδάτων
Ε-κολι
Σχέδια βελτίωσης
Το ταγγισμένο λάδι στο Καρφουρ που πωλούνταν σαν έξτρα παρθένο
Για την απομάκρυνση της Δ/σης Αγροτικής Οικονομίας, όταν προέκυψε το θέμα.
Στους ελέγχους στην τοπική αγορά
ΠΟΠ
Νόμιμη νοθεία στο ελαιόλαδο.

Ελάχιστες Δημοτικές αποφάσεις και αυτές το πολύ – γιατί υπάρχει και λίγο – έφταναν μέχρι τον τοπικό τύπο. Συνήθως κοίταζαν αλλού ή χαρακτηρίζονταν «κάζους μπέλι» και καθάριζαν. Γιατί?

Ήταν κακός ο κ. Κόλλιας? Όχι, απλώς, διότι τοποθετήθηκε, όπως και ο κ. Κατσίβελας προωθείται σήμερα, για να φέρει σε πέρας τη συγκεκριμένη πολιτική της εξόντωσης, του αφανισμού και της αποψίλωσης .

Όμως και ο κ. Ανδρινόπουλος, δεν είναι άμοιρος ευθυνών ή θύμα των πολιτικών Κόλλια. Το Νο2 του Δήμου ήταν. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό που θέλει στην Τριφυλία όπως και στην Μεσσήνη, Οιχαλία, Αθήνα, Θεσσαλονίκη δύο διεκδικητές του δήμου, έναν με στήριξη και έναν ανεξάρτητο.

Ο στόχος προφανής, η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβουλίων να έχουν αναφορά την παράταξη, ώστε να υιοθετούν και να εφαρμόζουν την καταστροφική πολιτική τους. 

Για την εισήγηση: ομάδα αγροτών για την ΡΑΚΙ

==================================================================

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ: Εμείς που υπογράφουμε την διακήρυξη αυτή, είμαστε πολίτες από κάθε περιοχή του Δήμου Τριφυλίας, γυναίκες και άνδρες, νέοι και μεγαλύτεροι, αγρότες, επαγγελματίες, άνεργοι, υπάλληλοι και επιστήμονες, πολίτες με διάφορες πολιτικές καταβολές από την αριστερά και την οικολογία ως τη δημοκρατική και αντιμνημονιακή δεξιά, καθώς και πολιτικά ανένταχτοι πολίτες. Όμως πάνω απ΄ όλα είμαστε ή επιθυμούμε να γίνουμε ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. Η δική μας δύναμη είναι η δύναμη της συνεργασίας των πολιτών, δεν είναι οι εντολές των κομματικών μηχανισμών, ούτε τα κελεύσματα των τοπικών παραγόντων.
Όλοι εμείς συναντηθήκαμε, συζητήσαμε και αποφασίσαμε τη συγκρότηση της
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ.
ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ: Όλους εμάς και με όσους ακόμη θα συναντηθούμε στο επόμενο διάστημα, μας ενώνει η αγάπη για τη ζωή και τον τόπο μας. Η αγωνία για το μέλλον μας και ιδιαίτερα το μέλλον των παιδιών μας, γιατί δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ένα μέλλον δυστυχίας, μιζέριας, αδράνειας και φτώχειας. Εμείς έχουμε όνειρα, έχουμε την πίστη και την ελπίδα το μπορούμε να ανατρέψουμε το άθλιο παρόν μας και το ζοφερό μέλλον μας. Το να επιβιώνουμε απλώς, χωρίς να δώσουμε την πάλη μας, δεν αποτελεί μονόδρομο και λύση γιε εμάς.
ΜΑΣ ΘΥΜΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ: Η απαξίωση του Δήμου μας, η έλλειψη οράματος της Δημοτικής Αρχής, η απουσία προγράμματος, οι εικόνες παρακμής του Δημοτικού Συμβουλίου, ο προσωπικός ή/και τοπικιστικός ανταγωνισμός των στελεχών της Δημοτικής Αρχής, η αδιαφορία και ανυπαρξία της αντιπολίτευσης.
Η εικόνα κατάρρευσης ή εγκατάλειψης των υποδομών (διαλυμένοι δρόμοι, ανύπαρκτος δημοτικός φωτισμός, τα σκουπίδια στους δρόμους, οι διαλυμένες παιδικές χαρές, τα προβλήματα στην ύδρευση, οι εγκαταλειμμένοι αγροτικοί δρόμοι) και δομών (σχολεία χωρίς θέρμανση, παιδικοί σταθμοί, πολιτισμός, κοινωνική πολιτική, αθλητισμός, περιβάλλον) του Δήμου. Η ανυπαρξία ουσιαστικής αντίδρασης στο κλείσιμο υπηρεσιών, στην υποβάθμιση της παιδείας και της υγείας, η ανυπαρξία κοινωνικής πολιτικής για τους άνεργους, τους ανασφάλιστους, για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
Η έλλειψη δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου, η απαξίωση του διαλόγου και της συμμετοχής των πολιτών και των φορέων τους, η απαξίωση των Κοινοτήτων και των χωριών.
Η παθητικότητα, της Δημοτικής Αρχής, απέναντι στην καταστροφική πολιτική των μνημονιακών πολιτικών (παρά την αντιμνημονιακή ρητορεία στις εκλογές του 2010), αλλά και απέναντι στον «Καλλικράτη» και τις καταστροφικές συνέπειες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτέλεσε ιστορικά ισχυρότατο θεσμό οργάνωσης των τοπικών κοινωνιών και αυτόνομη βαθμίδα εξουσίας. Η νεοφιλελεύθερη στρατηγική των κυρίαρχων δυνάμεων της Ε.Ε. έχει βάλει στο στόχαστρο την Τ.Α., επιχειρώντας την ουσιαστική κατάργηση του ρόλου της για την οργάνωση και ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και των παραγωγικών τους δυνάμεων, την αποδυνάμωση του δημοκρατικού ελέγχου των εκπροσώπων της, τον αποκλεισμό της λογοδοσίας των τελευταίων απέναντι στην κοινωνία και την μετατροπή της Τ.Α σε απλό διεκπεραιωτή διαφόρων υπηρεσιών, με τις οποίες άλλοτε ήταν επιφορτισμένο το κράτος. Προοίμιο της επίθεσης αυτής αποτέλεσε ο «Καλλικράτης» με την αυθαίρετη χωροταξική διαίρεση, το γιγαντισμό των Δήμων, τη συγκεντρωτική και αντιδημοκρατική λειτουργία. Τον «Καλλικράτη» συμπληρώνουν οι μνημονιακές ρυθμίσεις που οδηγούν την ελληνική Τ.Α. σε κατάρρευση. Η ελληνική Τ.Α. αποτελεί το πειραματόζωο των μνημονιακών ρυθμίσεων με μείωση πόρων κατά 70% (παρά τη μεταφορά 240 αρμοδιοτήτων), με απαγόρευση προσλήψεων, με ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και λειτουργιών, με ξεπούλημα δημοτικής περιουσίας, με τον ασφυκτικό και αντισυνταγματικό οικονομικό έλεγχο μέσω του Παρατηρητηρίου.
ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ:
  1. Η Τ.Α. πρέπει να ξαναβρεί το κύρος της και ως εγγύτερη στον πολίτη εξουσία να αναλάβει ενεργητικό ρόλο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής, πολιτικών αλληλεγγύης και συνοχής, προστασίας του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων,
  2. Η Τ.Α. θα πρέπει να παλέψει για την ακύρωση των μνημονίων και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και να διεκδικήσει την κατάργηση του «Καλλικράτη» και την αντικατάστασή του από ένα νέο δημοκρατικό θεσμικό πλαίσιο που θα:
α. ενισχύει τη συμμετοχή των πολιτών, θα καταργεί τον συγκεντρωτισμό, θα αναδιοργανώσει χωροταξικά τους Δήμους, θα έχει αναλογικό εκλογικό σύστημα,
β. θα διασφαλίζει τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους, ενισχύοντας την οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων.
ΠΟΙΟ ΔΗΜΟ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ:
  1. Εμείς θέλουμε να ηγηθούμε ενός Δήμου που:
α. μαζί με τους πολίτες και τους φορείς τους θα εκπονήσει ένα παραγωγικό σχέδιο στηριγμένο πρώτα στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας, κινητοποιώντας κάθε πνευματική – οικονομική – επιστημονική – κοινωνική δύναμη.
β. θα σταθεί αλληλέγγυος στα θύματα τις κρίσης, στους άνεργους, στους ανασφάλιστους, στους νεόπτωχους παρέχοντας κοινωνική στήριξη και αλληλεγγύη, διασφαλίζοντας την κοινωνική συνοχή.
2. Θέλουμε ένα Δήμο διεκδικητικό, που θα συμμετέχει σε ένα οργανωμένο αυτοδιοικητικό κίνημα με αιτήματα την κατάργηση των μνημονίων, την οικονομική και θεσμική ενίσχυση του ρόλου της Τ.Α.,
3. Θέλουμε ένα Δήμο που μέσω των δημοτικών φόρων θα αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία και ανάπτυξη των υποδομών και δομών του, που δεν θα επιβάλλει δημοτικά χαράτσια αδιάκριτα, ενώ ταυτόχρονα θα παρέχει, όπως συμβαίνει τώρα, ασυλία σε μεγαλοοφειλέτες.
4. Θέλουμε ένα Δήμο που θα λειτουργεί δημοκρατικά, που θα θεσμοθετεί την συμμετοχή και το ρόλο των πολιτών και των χωριών και τον δημόσιο – κοινωνικό έλεγχο για κάθε δράση του, απόφασή του, για τις δαπάνες του. Ένα Δήμο με διαφάνεια στη λειτουργία του και δημόσια λογοδοσία με δημοψηφίσματα, λαϊκές συνελεύσεις, δημόσιους απολογισμούς. Ένα Δήμο που σεβόμενος και τον τελευταίο πολίτη και τις ανάγκες του θα αποκεντρώνει τον προϋπολογισμό του και στο τελευταίο χωριό.
5. Θέλουμε ένα Δήμο που θα προστατεύει το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους, που δεν θα διστάζει να συγκρουστεί με τα συμφέροντα, που θα θεσμοθετεί και θα οργανώνει τις χρήσεις γης, τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, θα προστατεύει τις ευαίσθητες φυσικές περιοχές. Που θα προστατεύει την υγεία των πολιτών δημιουργώντας και λειτουργώντας Βιολογικούς Καθαρισμούς, σύγχρονα υδραγωγεία που θα διασφαλίζουν σε όλους τους κατοίκους υγιεινό και επαρκές νερό. Που αντί να εκχωρεί την διαχείριση των απορριμμάτων στους οικονομικά και πολιτικά «ισχυρούς» πολλαπλασιάζοντας τα δημοτικά τέλη, θα κοινωνικοποιεί το πρόβλημα, , θα εφαρμόσει τις αρχές της πρόληψης – της διαλογής στην πηγή – της ανακύκλωσης – της κομποστοποίησης στην προοπτική μηδενισμού των προς διάθεση απορριμμάτων επιστρέφοντας τα οφέλη στην τοπική κοινωνία με αύξηση της απασχόλησης και έσοδα για την τοπική κοινωνία.
ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ:
Η Δημοτική Κίνηση που ιδρύουμε θα είναι βαθιά ανεξάρτητη και δημοκρατική:
1. θα είναι ανεξάρτητη από κόμματα και οικονομικά συμφέροντα,
2. θα είναι βαθιά δημοκρατική στηριγμένη σε ισότιμα μέλη, με κυρίαρχο όργανο την γενική συνέλευση των μελών της.
3. με αποκλεισμό της λογικής του παραγοντισμού και των παραγόντων, γι’ αυτό ο έλεγχος θα απευθύνεται πρώτα στους δικούς μας εκπροσώπους .
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ:
Απευθυνόμαστε σε όλους και όλες τους πολίτες της Τριφυλίας, σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης. Απευθυνόμαστε σε κάθε έναν και κάθε μία που κουράστηκε να εξουσιοδοτεί εν λευκώ δημοτικούς άρχοντες που ορίζονται είτε από τα κομματικά γραφεία, είτε από τοπικούς βουλευτές, παράγοντες και μεγαλοσχήμονες, οι οποίοι αφού υφαρπάξουν την ψήφο τραβούν τον προσωπικό τους δρόμο και δεν λογοδοτούν σε κανένα.
Απευθυνόμαστε σε όσους πιστεύουν ότι τη ζωή την συνδιαμορφώνουμε συλλογικά και ότι η ατομική στάση και αδράνεια υποβοήθησε τα πρότερα και σημερινά αδιέξοδα.
Απευθυνόμαστε στα θύματα της κρίσης, στους νέους και νέες, στους ανέργους, στους ανασφάλιστους, στους νέους επιστήμονες, στους επαγγελματίες που κλείνουν τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις τους, σε αυτούς που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα γονατισμένοι από τα χαράτσια και τους δημοτικούς φόρους και τους λέμε ότι ο Δήμος θα πρέπει να είναι δίπλα τους να τους δώσει την ελπίδα, το σχέδιο για την υπέρβαση της κρίσης.
Σας περιμένουμε συμπαραστάτες και συμμετόχους στην προσπάθειά μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading