ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ιδού από πού προέρχονται τα 500 εκ. της Μαργαρίτας!

-Το περιπετειώδες διαζύγιο Αντρέα-Μαργαρίτας στο «βρώμικο ‘89»… -Έχει σχέσεις ο Νίκος Παπανδρέου με τον SabbyMionis;

 

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου έχει βρεθεί την τελευταία περίοδο στο επίκεντρο της δημοσιότητας, λόγω των αποκαλύψεων που την εμπλέκουν με τη «λίστα Λαγκάρντ», κάτι βέβαια που με δήλωσή της διέψευσε κατηγορηματικά, όπως εξάλλου έπραξε κι ο γιός της και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου

Επειδή οι σχέσεις του παρελθόντος με το παρόν είναι πολλές φορές σε μια ταραχώδη συνάφεια, επειδή πολλές φορές το παρελθόν ερμηνεύει στοιχεία του παρόντος, θα φέρουμε σήμερα στη δημοσιότητα πτυχές μιας γεμάτης πάθη περιόδου, αυτής του «βρώμικου ‘89» και του τότε διαζυγίου της Μαργαρίτας Παπανδρέου με τον αείμνηστο Αντρέα Παπανδρέου.

Στις αρχές λοιπόν του 1989 ο Αντρέας Παπανδρέου, πρωθυπουργός τότε και δεινά αμφισβητούμενος λόγω του σκανδάλου Κοσκωτά που συνταράσσει το πολιτικό τοπίο κι έχει δημιουργήσει μια εκρηκτική ατμόσφαιρα, ζει και μια άλλη σοβαρή περιπέτεια, αυτή της σχέσης του με την Δήμητρα Λιάνησχέσης που έχει δημοσιοποιηθεί (θυμόμαστε το ιστορικό νεύμα στις σκάλες του αεροπλάνου που τον μετέφερε απ’ το Χέρφιλντ στην Αθήνα…) αλλά δεν έχει γίνει αποδεκτή από πολλούς, ακόμα και μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

Αποφασίζει τότε να πάρει διαζύγιο με την Μαργαρίτα, για να παντρευτεί τη Δήμητρα. Αλλά τα προβλήματα για ένα τέτοιο διαζύγιο είναι πολλά, οι δυσκολίες δείχνουν αξεπέραστες…

Από δω και κάτω η αφήγηση ανήκει στην Δήμητρα Παπανδρέου, σύμφωνα με τα όσα περιγράφει στο βιβλίο της «10 χρόνια και 54 μέρες». Οπωσδήποτε η αφήγηση μιας εκ των πρωταγωνιστών εκείνης της ταραχώδους περιόδου έχει τη –μεγάλη- σημασία της:

• «Αρχίζει τότε μια επώδυνη περίοδος και μια επώδυνη διαδικασία για τον Ανδρέα, αφού για ένα διάστημα η Μαργαρίτα αρνείται κατηγορηματικά να αποδεχτεί συναινετικό διαζύγιο. Η κατάσταση πολώθηκε και μάλιστα σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και με ανοιχτά πολλά και μεγάλα μέτωπα.

• Ο Αντ. Λιβάνης, ο Απ. Κακλαμάνης, ο Α. Τσοχατζόπουλος δέχονται να μεσολαβήσουν και προς τη Μαργαρίτα και προς τα παιδιά. Ακόμα και η Μελίνα μίλησε τότε στη Μαργαρίτα προσπαθώντας να τη μεταπείσει. Ακόμα και στελέχη της ΕΓΕ, όπως η Μ. Κυπριωτάκη και η Βούλα Γείτονα επιστράτευσαν όλη τη φεμινιστική επιχειρηματολογία προς τη Μαργαρίτα.

• Ακόμα και οι Γιώργος και Μάκης Κουρής πίεσαν προς διάφορες κατευθύνσεις. Είχαν μάλιστα έρθει πριν απ’ αυτές τις συζητήσεις, είχαν συναντηθεί με τον Ανδρέα, είχαν μιλήσει μαζί του και στη συνέχεια φάγαμε όλοι μαζί και ήταν κατηγορηματικοί ότι πρέπει να τελειώνει αυτή η εκκρεμότητα, ότι πρέπει να βγει το διαζύγιο και στη συνέχεια να γίνει ο δικός μας γάμος.

• Κάποια στιγμή η Μαργαρίτα δείχνει να σκέφτεται το διαζύγιο, αλλά αρχίζει σκληρή διαπραγμάτευση για τα ανταλλάγματα. Ζητάει τα εξής:

-Οικονομική αποκατάσταση.

-Εξασφάλιση της πολιτικής πορείας και εξέλιξης του Γιώργου.

-Διασφάλιση της υποψηφιότητας του Θ. Κατσανέβα στις επόμενες εκλογές.

-Δέσμευση ότι ο Νίκος θα είναι σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές».

Αυτά περιγράφει η Δήμητρα Παπανδρέου στο βιβλίο της «10 χρόνια και 54 μέρες» (εκδ. Λιβάνη, οι υπογραμμίσεις δικές μας) που κυκλοφόρησε το 1997. Και εξ όσων γνωρίζουμε αυτά ουδέποτε διαψεύστηκαν.

Εξ όσων επίσης θυμόμαστε και από ρεπορτάζ που έχουμε κάνει συζητώντας με πρωταγωνιστές εκείνης της ταραγμένης περιόδου, ο Αντρέας δεν συμφώνησε με την τοποθέτηση του Νίκου σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο, επειδή όπως έλεγε θεωρεί απαράδεκτο να διορίσει ουσιαστικά το άλλο παιδί του ευρωβουλευτή.

Βέβαια η Δήμητρα –για λόγους προφανώς τακτ…- απέφυγε στο βιβλίο της να αναφερθεί στο τι έγινε με τα οικονομικά ανταλλάγματα που ζητούσε τότε η Μαργαρίτα για το συναινετικό διαζύγιο, αν και προφανώς γνωρίζει…

Συνεπώς δεν είμαστε σε θέση να διασταυρώσουμε στοιχεία που είχαν τότε διαρρεύσει, σύμφωνα με τα οποία:

-Το ποσό που είχε συμφωνηθεί ξεπερνούσε τα 500 εκατομμύρια δραχμές.

-Μεσολαβητής για τη διευθέτηση των οικονομικών ανταλλαγμάτων ήταν και ο Κάρ. Παπούλιας, στενότατος τότε φίλος του Ανδρέα και της Μαργαρίτας.

Γεγονός πάντως είναι, πως αφότου η Μαργαρίτα συμφώνησε, το συναινετικό διαζύγιο βγήκε σε 25 μέρες…

Υ.Γ.: Ο Sabby Mionis, διαχειριστής του επίμαχου fund που περιγράφεται στη λίστα Λαγκάρντ, με τη δήλωσή του απέκλεισε κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση του τόσο με τη Μαργαρίτα Παπανδρέου, όσο και με οποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογένειας Παπανδρέου.

 Το Newsbomb ερωτά:

– Έχει μαζί του φιλική σχέση ο Νίκος Παπανδρέου και μάλιστα στενή;

Αναμένουμε απαντήσεις…

Πηγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading