ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΕΛΛΑΔΑ

Άκυρη με δικαστική απόφαση η εκλογή του Πανταζή Χρονόπουλου στη Ζαχάρω

fc34aaf44a0dfbe562e12efa34123b7e_LΤου Μάκη Νοδάρου

Με απόφασή του «βόμβα» το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πύργου , ακύρωσε την εκλογή ως δημάρχου της Ζαχάρως, του πρώην αστυνομικού Πανταζή Χρονόπουλου ο οποίος εξελέγη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με την οριακή πλειοψηφία του 50.47% έναντι της παράταξης του γιατρού Κώστα Αλεξανδρόπουλου.

Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηλείας με την 274/2014 απόφαση του που ελήφθη αργά χθες το μεσημέρι , έκρινε ως άκυρη την υποψηφιότητα του Πανταζή Χρονόπουλου στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς αυτός είχε κριθεί κατά την προηγούμενη θητεία του ως έκπτωτος με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών , λόγω της παραβατικής του συμπεριφοράς του και των αμετάκλητων καταδικαστικών αποφάσεων σε βάρος του.

Η απόφαση του Δικαστηρίου καταργεί το δικαίωμα του κ. Χρονόπουλου να είναι δήμαρχος ας έχει ορκιστεί και είναι θέμα χρόνου ο γ.γ. της αποκεντρωμένης διοίκησης να τον κηρύξει με νέα διαπιστωτική πράξη ως έκπτωτο για δεύτερη φορά .

Νομικοί κύκλοι ανέφεραν ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι άμεσα εκτελεστή ενώ κατ αυτής μπορεί να γίνει προσφυγή στο ΣτΕ και από τις δύο πλευρές.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηλείας με την ίδια απόφασή του απέρριψε σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το δεύτερο αίτημα της προσφυγής του κ. Αλεξανδρόπουλου για την ακύρωση ολόκληρου του συνδυασμού του κ. Χρονόπουλου.

Αυτό έγινε με οριακή πλειοφηφία 2 προς 1 καθώς εκ των δικαστών ο κ. Χρήστος Κούλης με τεκμηριωμένο αιτιολογικό είχε την άποψη ότι ο συνδυασμός του κ. Χρονόπουλου έπρεπε να ακυρωθεί και να επαναληφθούν οι δημοτικές εκλογές στην Ζαχάρω χωρίς την συμμετοχή του συνδυασμού .

Την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πύργου επιβεβαίωσαν στο www.apokalypseis.com ο ίδιος ο κ. Αλεξανδρόπουλος και οι νομικοί του σύμβουλοι οι οποίοι ανέφεραν ότι θεωρείται μονόδρομος η προσφυγή στο ΣτΕ για την ακύρωση εκτός της υποψηφιότητας του Πανταζή Χρονόπουλου και ολόκληρου του συνδυασμού του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading